Algemeen‎ > ‎FAQ‎ > ‎

15. Beurzen

Zijn er beurzen voor spellenliefhebbers?

Ja, er zijn een heleboel beurzen, conventies en bijeenkomsten. Het beste kun je de agenda in Spelmagazijn (of bijvoorbeeld de Nederlandse spellenvereniging Ducosim) volgen. Daarin worden een aantal van deze beurzen aangegeven. De diverse spellenclubs hebben natuurlijk hun eigen bijeenkomsten. Welke beurzen kun je als beginnende spellenliefhebber nu het beste bezoeken ? De volgende evenementen kan ik je zeker aanraden.
 
Ducosim Spellenbeurs

Als eerste de Ducosim spellenbeurzen. Deze worden 4 maal per jaar gehouden in de Flint in Amersfoort. Bij deze beurzen komen ongeveer 400 leden en niet-leden bijeen om te spelen. Je kunt er diverse spellen uitproberen, meedoen aan toernooien, nieuwe spellen kopen, een praatje houden met spelontwerpers of gewoon kijken.


Spiel

Dé beurs voor spellenliefhebbers is Spiel in Essen (Duitsland). Deze wordt eind oktober gehouden en duurt maar liefst 4 dagen. Rond 150.000 bezoekers komen op deze beurs af. Het thema is 'speel mee' en dan ook letterlijk. Honderden tafels met de allernieuwste spellen staan klaar, voorzien van spelleiders die geduldig de regels uitleggen. Grote hallen vol met de bekendste, maar ook vrij onbekende spellenuitgevers, die hun spellen ten toon spreiden, maar ook verkopen. De prijzen liggen vaak veel lager dan je gewend bent in Nederland. En tevens is er een grote tweede hands spellenmarkt. Essen ligt dicht bij de grens van Nederland en is goed per auto en per trein bereikbaar. Dit mag je niet missen! 

Spellenspektakel

Mocht Duitsland toch iets te ver weg zijn, dan is het Spellenspektakel een goede vervanging. Deze grootste spellenbeurs van Nederland wordt na Spiel gehouden, dus je kunt daar ook de laatste nieuwtjes zien en spelen. Ook hier staan tafels vol spellen beschikbaar, uiteraard met voldoende deskundige spelleiders. Deze beurs duurt twee dagen.
Comments