Hoofdmenu‎ > ‎Activiteiten‎ > ‎

Spellenspektakel

Vroeger organiseerde 999Games in Eindhoven het Spellenspektakel. Het ene jaar lukte dat beter dan het andere jaar. In 1999 is echter een flinke sprong voorwaarts gemaakt. De beurs was beter in balans en het was een genot om er te vertoeven. In 2000 wordt de beurs voor het eerst in november gehouden in plaats van april. Sinds 2003 ligt de organisatie in handen van Het Spellenspektakel zelf. Het is de grootste spellenbeurs in Nederland met veel aandacht voor het spelen zelf. De beurs duurt 2 dagen (maar het heeft een tijd lang 3 dagen geduurd). Er waren eerdere plannen om de beurs naar Utrecht of Amsterdam te verplaatsen, maar de locatie bleef jarenlang het Beursgebouw in Eindhoven. 
 
Tot de beurs in 2007 werd overgenomen door Libéma. Vanaf dat moment werd het Spellenspektakel gehouden in Zwolle. Of het met de locatie te maken heeft, zullen we nooit voor 100% te weten komen, maar vanaf dat moment ging het ook bergafwaarts met het Spellenspektakel. De bezoekersaantallen bleven achter bij de verwachtingen en ook de opzet en het aanbod op de beurs viel veel bezoekers tegen. In 2010 besloot Libéma de beurs niet meer te organiseren en leek deze verloren te gaan voor de spellenliefhebbers.
Gelukkig is er een partij gevonden die de organisatie van het Spellenspektakel heeft overgenomen, waardoor er in 2012 weer een Spellenspektakel zal plaatsvinden!

Het is voornamelijk de bedoeling dat je op de beurs lekker komt spelen. Door diverse uitgevers, winkeliers en spellenclubs worden spellenterrassen bemand met spelleiders, die je de nieuwste spellen kunnen uitleggen. Je kunt meteen aanschuiven. Daarnaast kun je natuurlijk overal de nieuwste spellen vinden en kopen, maar ook zijn er tweedehands spellen te koop. Verder zijn er ook vele toernooien waar je aan mee kunt doen.
 
Spelmagazijn komt al vele jaren op bezoek bij Het Spellenspektakel. En natuurlijk worden er dan foto's en (korte) verslagen van de gebeurtenissen gemaakt. Leuk om de ontwikkeling van het Spellenspektakel en van de spellen weer eens terug te zien.