Hoofdmenu‎ > ‎Activiteiten‎ > ‎Spiel Essen‎ > ‎Spiel 2020‎ > ‎

Spiel 2020 de lijstjes

Spiel Digital 2020 de lijstjes

“De lijstjes” van Spiel waren dit jaar anders dan anders. FairPlay Spielescouts was wel actief en door middel van hartjes konden bezoekers van Spiel Digital aangeven welke spellen ze waardeerden. Nadeel daarvan is wel dat er apart gestemd wordt op Duitse uitgaves en anderstalige uitgaves. Deze stemmen zouden daarom eigenlijk bij elkaar opgeteld moeten worden om een beter beeld te kunnen krijgen. Toch zijn de toppers wel duidelijk.

Paleo
Bonfire
Lost Ruins of Arnak
Anno 1800
Hallertau
Pandemic Legacy Season 0
MicroMacro: Crime City
Praga Caput Regni
Gloomhaven Jaws of the Lion
CloudAge

De uitbreidingen van Wingspan (Oceanië), 7 Wonders Duel (Agora) en Cartographers (Neue Entdeckungen) ontvingen ook veel hartjes.

Hall@9000 heeft maar 13 stemmen ontvangen. De uitslag is dus niet echt relevant en wordt hier niet opgenomen.Hoeveel stemmen FairPlay heeft ontvangen, weet ik niet. De uitslag is wel bekend gemaakt:

MicroMacro - Crime City
Bonfire
The Castles of Tuscany
Anno 1800
Aeon’s End
New York Zoo
Paleo
Rustling leaves
Lost Ruins of Arnak
Brass: Birmingham (Duits)

De helft daarvan komt overeen met de hartjes op de Spiel site en de meeste spellen hadden ook een plaatsje in de preview. Zoals gewoonlijk was er van de Hans im Glück spellen voor de beurs niet zoveel bekend, dus niet zo gek dat we deze in de preview hadden gemist.