Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎

Nieuwe spellen

Op deze pagina vind je korte informatie over spellen die onlangs zijn verschenen of zeer binnenkort zullen verschijnen. Meestal betreft het informatie die afkomstig is van de uitgever zelf. Klik op de titel van het bericht om het bericht op een aparte pagina te zien.

Take Away and Play

Geplaatst 16 mrt. 2017 12:45 door Ronald Hoekstra   [ 16 mrt. 2017 12:49 bijgewerkt ]

Persbericht

Lancering nieuwe spellenlijn “Take away and play”. In samenwerking lanceren 4Dekx en Henmar Games op Zuiderspel hun nieuwe abstracte spellen.
Deze lijn bestaat uit vlot spelende en soms pittige spellen van onder andere Sven Wijnands, Arvid Klaverstijn, Dennis Merkx, Ellis Hendriksen en Nestor Romeral Andres. De spellen zitten in een handzaam koffertje dat makkelijk mee te nemen is op vakantie.

4Dekx en Henmar Games hebben samen een stand op Zuiderspel (19 maart) waar je de eerste drie spellen kunt uitproberen.

  1. Hostile Takeover van Sven Wijnands
  2. Pawn Stop van Arvid Klaverstijn
  3. Try-Angle van Ellis Hendriksen
Later dit jaar zullen er nog 2 titels aan toegevoegd worden van Nestor Romeral Andres en Dennis Merkx en het voornemen is om ieder jaar een paar spellen uit te brengen.

Parallelo

Geplaatst 9 sep. 2015 12:43 door Ronald Hoekstra

Persbericht

Bordspellen uitgeverij Rielekst brengt binnenkort Parallelo uit, een breinbrekend bordspel met eenvoudige regels voor twee spelers. Het spel is voor het eerst te spelen bij de Ducosim Beurs in Amersfoort op 19 september 2015.
Parallelo is bedacht door de twee ervaren spelauteurs Sjaak Griffioen en Fred Horn. Fred was voorzitter van de Nederlandse Spellenprijs. Sjaak ontwikkelde inmiddels meer dan 100 unieke spelvormen voor het bedrijfsleven, het onderwijs en de speelgoedmarkt.

In Parallelo moeten spelers parallellogrammen maken, met vier pionnen van dezelfde kleur als hoekpunten. Spelers zetten om beurten een pion op het speelbord. Je hebt als speler echter maar drie pionnen van één kleur. Je hebt dus een pion van je tegenstander nodig (die dezelfde kleur heeft) om een compleet parallellogram te maken. De bijzondere vorm van het speelbord maakt het nog ingewikkelder. Wie als eerste drie parallellogrammen maakt, wint het spel.


(Is de titel nu Parallelo of Paralello?)


Pandemic Legacy

Geplaatst 29 jun. 2015 11:44 door Ronald Hoekstra

Persbericht
Pandemic Legacy
Nederlandse Editie Seizoen 1
Bergsala Enigma Benelux B.V.

Het langverwachte en geheel nieuwe spel in de populaire Pandemic reeks

Op 8 oktober 2015 vindt tijdens Spiel in Essen de wereldwijde release plaats van Pandemic Legacy. Pandemic Legacy is het geheel nieuwe en langverwachte spel in de populaire Pandemic reeks. Het stand-alone spel is bedacht door Matt Leacock (Pandemic) en Rob Daviau (Risk Legacy).
In Pandemic Legacy neem je elementen mee van het ene spel naar het volgende. Beslissingen die de spelers in spel 1 maken, hebben daardoor invloed op spel 2, 3, en elk spel daarna dat met dit exemplaar van het spel gespeeld wordt. Iedere groep maakt andere beslissingen en beleeft daardoor het spel op een andere manier. Zo ontstaat voor elke groep spelers een uniek spel.

Pandemic Legacy wordt op de markt gebracht in zowel een blauwe als een rode versie van de speeldoos. De inhoud van beide versies is gelijk.
Hoewel de basisprincipes van het spel overeenkomsten vertoont met die van Pandemic, zijn er vanaf het begin duidelijke verschillen: Iedere stad heeft een paniekniveauveld waarop je het paniekniveau kunt markeren. Hoe meer uitbraken er in een stad plaatsvinden, hoe moeilijker het wordt om de stad binnen te komen.
Op sommige kaarten in de Legacy-stapel staat een STOP-symbool afgebeeld om te voorkomen dat de voortgang van het spel verraden wordt. De bovenste kaart geeft aan wanneer de spelers nieuwe kaarten mogen trekken. De spelers blijven vervolgens kaarten trekken tot er een nieuw STOP-symbool verschijnt.
Hoewel Legacy bekende karakterkaarten bevat, hebben ze meer eigenschappen dan in de oorspronkelijke Pandemic. Zo kun je je karakter een naam geven, kunnen ze relaties met elkaar hebben, een upgrade krijgen en zelfs gewond raken.
Er staan spelers tal van andere verrassingen te wachten, maar daarover kunnen we nu nog niets verklappen!


Eén jaar. Eén team. Eén hoop.

Het spel begint bij een jaar dat zomaar eens een van de slechtste jaren sinds mensenheugenis kan worden. Of het ook daadwerkelijk een van de slechtste jaren zal zijn hangt af van de spelers. Je zult samen moeten werken om de wereld te redden. Anders dan in het basisspel Pandemic hebben de acties die je in Pandemic Legacy neemt gevolgen voor alle daarop volgende spelrondes. Personages veranderen en raken vermist. En natuurlijk zijn er ook nu weer tal van ziektes. In het begin lijken ze misschien onder controle, maar voor je het weet… Kun jij de mensheid redden? Ben je klaar voor de uitdagingen die je in Pandemic Legacy te wachten staan?

El Gaucho

Geplaatst 27 mei 2015 08:57 door Ronald Hoekstra

The Game Master heeft in mei 2015 nog een nieuw spel aan de collectie toegevoegd: El Gaucho. Daarin proberen de spelers koeien te vangen door hun lasso uit te werpen. Ook kunnen ze in het veld gaan liggen om een nietsvermoedende koe te vangen. Dat lijkt gemakkelijk, maar het vangen van de koeien is nog maar het begin van dit licht strategische, zeer soepel spelende familieplus bordspel met een hoge herspeelbaarheidsfactor.

Familie "plus" spel, 2-4 spelers, spelduur: 60 minuten, vanaf 10 jaar

Met koeien van dezelfde kudde (kleur) maak je een serie. De spelers proberen daarbij lange series te maken en minstens één koe van een hoge waarde in de serie te krijgen. De serie moet op- of aflopen en dat levert puzzelwerk van de bovenste plank op. Krijg je een "foute koe" dan moet je tussentijds je series "afrekenen". Je rekent af met geld, maar geld = punten in El Gaucho. De speler met het meeste geld aan het einde van het spel wint. Soms is het zelfs beter om tussentijds te verkopen, want de spelers kunnen elkaar soms dwarszitten. Gelukkig kun je dit een beetje zien aankomen, wordt er netjes afgerekend bij "dievenacties" en is tussentijds verkopen mogelijk. Kortom: een leuk familiespel met nét even wat meer tactische mogelijkheden en hierdoor een hoge herspeelbaarheid.

De startspeler gooit de dobbelstenen in het speciale rodeovak. Kies 2 dobbelstenen en gebruik deze om jouw unieke Gaucho poppetjes op de tegels met runderen te zetten. Hiermee kun je ze vangen (rechtop) of alvast claimen (liggende Gaucho's). In het dorp vind je 6 verschillende actievelden waarmee je vee kunt stelen, verkopen, een wild card kunt halen, kaarten tussen kunt schuiven, runderen stelen, luie Gaucho's (liggende Gaucho's) tot de orde kunt roepen of er eentje van zijn handdoekje afjagen en tenslotte kun je wild vee uit één van de verliggende grasvelden halen. Behaal de meeste punten aan het einde van het spel. Aan het einde van het spel wordt de waarde van al het vee in jouw ranch meegeteld voor de eindoverwinning.

De Alchemist

Geplaatst 27 mei 2015 08:41 door Ronald Hoekstra

In mei 2015 heeft The Game Master een van de toptitels van Spiel 2014 aan het assortiment toegevoegd. De Alchemist is een heerlijk vormgegeven en diepgaand bordspel voor experts waarin klassiek en modern samenkomen in een strategiespel en een smartphone applicatie. Mix de acht ingrediënten met elkaar en ontdek welke toverdranken je allemaal kunt maken!

Strategisch bordspel, 2-4 spelers, 120+ minuten, Vanaf 14 jaar

In De Alchemist verzamel je ingrediënten uit het bos bos en meng je deze tot een mysterieus brouwsel, dat hopelijk magische krachten bevat. Zet je eigen laboratorium op en experimenteer op jezelf met de toverdranken, die je brouwt. Als je niet zeker weet of het goed of slecht voor je is, loopt er vast wel een student rond die het drankje tot zich wil nemen in naam der wetenschap. Kom er achter wat de compositie van de ingrediënten is. Publiceer je eigen theorieën voordat de anderen dat doen. Het bordspel De Alchemist is een parodie op de academische wereld met vele wetenschappelijke trekjes, grappen en fiasco's. Het thema van het spel geeft het onderzoekende en deducerende aspect extra diepgang en humor.  

De Alchemist biedt veel variatie. Je kunt krachtige artefacten te kopen, die je bij je onderzoek kunnen helpen. Zet ingrediënten om in goud om zo je onderzoek te perfectioneren. Of je verkoopt toverdranken aan avonturiers, die het dorp aandoen op zoek naar het krachtigste nectar. Ook kun je de slappe theorieën van je tegenstanders om zeep helpen door te bewijzen, dat de wereld zo niet in elkaar steekt. Aan de andere kant kun je je eigen theorieën bij elkaar bluffen en voor iedereen de schijn ophouden, dat je veel meer weet dan de rest.

Met het bordspel komt ook een applicatie, die het spel ondersteunt. Deze app is gratis te downloaden, aangezien je al betaald hebt voor het bordspel. Deze is ook, net als het spel, volledig in het Nederlands.
Met de app kun je ingrediënten scannen om te ontdekken tot welke toverdrank ze mengen. Je kunt andermans theorieën ontkrachten en toverdranken verkopen met de app. Mocht je zonder de app willen spelen, dan wordt met het bordspel al het materiaal geleverd om zonder de digitale ondersteuning te spelen. 

Out of Mine

Geplaatst 27 mei 2015 08:34 door Ronald Hoekstra

The Game Master heeft in mei 2015 een nieuw spel toegevoegd aan het assortiment. In dit vlotte familiespel heeft iedere speler een mijn en deze moet zo snel mogelijk worden gevuld met allerlei kristallen. De kristallen bestaan uit een stapel gekleurde tetrisfiguren die midden op tafel liggen. Vul als eerste je mijn en probeer daarmee de meeste punten te maken.

Reactie & Inzichtspel, 2-4 spelers, 20+ minuten, Vanaf 10 jaar

Als een dolle dwerg moet je in je mijn alle hoeken en gaten vullen met diamanten, robijnen, smaragden en saffieren. Zodra je je mijn vol hebt gestopt, roep je: 'OUT OF MINE!'. Op dat moment moeten alle spelers stoppen met kristallen plaatsen. Dan krijgt iedereen punten voor hoe vol de mijn is en minpunten voor elk vakje dat niet gevuld is. Het loont dus enorm om als eerste klaar te zijn. Het draait in dit spel om behendigheid, inzicht en snelheid. Na 7 rondes in de mijnen te hebben gewerkt is het spel ten einde en is de winnaar duidelijk.
Het is een spannend en chaotisch spel waarbij je de moeilijkheidsgraad zelf in de hand hebt. Je kunt het basisspel spelen door alleen op de kristallen te letten, of je kunt het jezelf moeilijker maken door op de ratten of wormen te letten die je minpunten geven. Daarentegen kun je beter letten op het goud of zilver dat soms tussen de kristallen verborgen zit, wat weer extra punten oplevert. Zo geldt het ook voor de elfjes die op de kaartjes staan. Zij kunnen je te hulp schieten. Als je de juiste kleur aanlegt bij die elf, krijg je daar pluspunten voor. Voor de jongere spelers is het spel een goede en vooral leuke manier om logisch denken en ruimtelijk inzicht te oefenen.

Little Football Game

Geplaatst 3 apr. 2015 11:27 door Ronald Hoekstra

Elven Ear Games heeft een snel en tactisch voetbal kaartspel uitgebracht: Little Football Game. Het is een spel voor 2 spelers en duurt ongeveer 20 minuten. Elk spel bevat 3 verschillende voetbalteams. Er zijn inmiddels al 6 verschillende teams beschikbaar. Bij aanschaf van het spel kun je zelf bepalen welke 3 teams in je spel zitten.  Elk team heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Er zijn 3 soorten spelers: verdedigers, middenvelders en aanvallers. Je kunt een betreffende speler alleen gebruiken als de bal in het bijbehorende gebied van het veld is. Elke speler heeft 14 kaarten, die je allemaal slechts eenmaal kunt gebruiken.

Expeditie Robinson

Geplaatst 29 okt. 2014 12:58 door Ronald Hoekstra   [ 29 okt. 2014 13:01 bijgewerkt ]

Vanaf 15 oktober 2014 ligt het officiële Expeditie Robinson spel (van Just2play) in de winkels. In het spel speel je de bekende televisieserie na. Het spel bestaat uit twee delen: De teamfase, verdeeld over 2 eilanden en de Samensmelting, waarna ieder voor zich speelt. In de eerste fase probeert elk team zoveel mogelijk van de drie beschikbare missies te vervullen om extra stemmen te verdienen. Na de samensmelting wordt er gestemd. Vervolgens begint de eliminatie, waarbij de teamleden één voor één worden geëlimineerd, totdat uiteindelijk de echte Robinson over blijft. Nu gaat het er om, wie de meeste stemmen op deze Robinson heeft uitgebracht. Deze speler wint het spel.

Braverats

Geplaatst 3 sep. 2014 01:05 door Ronald Hoekstra

Op 6 september 2014 presenteert 999Games bij diverse spellenspeciaalzaken het snelle kaartspelletje voor twee spelers: Braverats. Beide spelers spelen tegelijkertijd een kaart uit. Degene die de hoogste kaart uitspeelt, wint de slag. Maar... de kaarten hebben ook speciale eigenschappen die de uitslag beïnvloeden. Zo kan de laagste kaart een slag winnen, kan de hele slag geneutraliseerd worden, of kun je zelfs met één slag het hele spel winnen. Na een paar minuten is de winnaar bekend.

Stick Storm

Geplaatst 2 mei 2013 14:38 door Ronald Hoekstra

In juli presenteert Goliath een nieuw, explosief spel voor kinderen vanaf zes jaar: Stick Storm. Bouw lange banen en originele constructies met de sticks en laat ze vervolgens spectaculair de lucht in vliegen. 
Stick Storm is bedacht door de Amerikaan Tim Fort, op het internet bekend als de Kinetic King. Met zijn explosieve gadgets had hij veel succes in America’s Got Talent. Fort bouwt met spatels lange banen en bijzondere constructies en laat ze vervolgens spectaculair exploderen. Vanaf juli kan iedereen het zelf proberen met het nieuwe spel Stick Storm. Goliath brengt zeven versies naar de winkels.

1-10 of 27