Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Nieuwe spellen‎ > ‎

De Alchemist

Geplaatst 27 mei 2015 08:41 door Ronald Hoekstra
In mei 2015 heeft The Game Master een van de toptitels van Spiel 2014 aan het assortiment toegevoegd. De Alchemist is een heerlijk vormgegeven en diepgaand bordspel voor experts waarin klassiek en modern samenkomen in een strategiespel en een smartphone applicatie. Mix de acht ingrediënten met elkaar en ontdek welke toverdranken je allemaal kunt maken!

Strategisch bordspel, 2-4 spelers, 120+ minuten, Vanaf 14 jaar

In De Alchemist verzamel je ingrediënten uit het bos bos en meng je deze tot een mysterieus brouwsel, dat hopelijk magische krachten bevat. Zet je eigen laboratorium op en experimenteer op jezelf met de toverdranken, die je brouwt. Als je niet zeker weet of het goed of slecht voor je is, loopt er vast wel een student rond die het drankje tot zich wil nemen in naam der wetenschap. Kom er achter wat de compositie van de ingrediënten is. Publiceer je eigen theorieën voordat de anderen dat doen. Het bordspel De Alchemist is een parodie op de academische wereld met vele wetenschappelijke trekjes, grappen en fiasco's. Het thema van het spel geeft het onderzoekende en deducerende aspect extra diepgang en humor.  

De Alchemist biedt veel variatie. Je kunt krachtige artefacten te kopen, die je bij je onderzoek kunnen helpen. Zet ingrediënten om in goud om zo je onderzoek te perfectioneren. Of je verkoopt toverdranken aan avonturiers, die het dorp aandoen op zoek naar het krachtigste nectar. Ook kun je de slappe theorieën van je tegenstanders om zeep helpen door te bewijzen, dat de wereld zo niet in elkaar steekt. Aan de andere kant kun je je eigen theorieën bij elkaar bluffen en voor iedereen de schijn ophouden, dat je veel meer weet dan de rest.

Met het bordspel komt ook een applicatie, die het spel ondersteunt. Deze app is gratis te downloaden, aangezien je al betaald hebt voor het bordspel. Deze is ook, net als het spel, volledig in het Nederlands.
Met de app kun je ingrediënten scannen om te ontdekken tot welke toverdrank ze mengen. Je kunt andermans theorieën ontkrachten en toverdranken verkopen met de app. Mocht je zonder de app willen spelen, dan wordt met het bordspel al het materiaal geleverd om zonder de digitale ondersteuning te spelen. 
Comments