Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Nieuwe spellen‎ > ‎

El Gaucho

Geplaatst 27 mei 2015 08:57 door Ronald Hoekstra
The Game Master heeft in mei 2015 nog een nieuw spel aan de collectie toegevoegd: El Gaucho. Daarin proberen de spelers koeien te vangen door hun lasso uit te werpen. Ook kunnen ze in het veld gaan liggen om een nietsvermoedende koe te vangen. Dat lijkt gemakkelijk, maar het vangen van de koeien is nog maar het begin van dit licht strategische, zeer soepel spelende familieplus bordspel met een hoge herspeelbaarheidsfactor.

Familie "plus" spel, 2-4 spelers, spelduur: 60 minuten, vanaf 10 jaar

Met koeien van dezelfde kudde (kleur) maak je een serie. De spelers proberen daarbij lange series te maken en minstens één koe van een hoge waarde in de serie te krijgen. De serie moet op- of aflopen en dat levert puzzelwerk van de bovenste plank op. Krijg je een "foute koe" dan moet je tussentijds je series "afrekenen". Je rekent af met geld, maar geld = punten in El Gaucho. De speler met het meeste geld aan het einde van het spel wint. Soms is het zelfs beter om tussentijds te verkopen, want de spelers kunnen elkaar soms dwarszitten. Gelukkig kun je dit een beetje zien aankomen, wordt er netjes afgerekend bij "dievenacties" en is tussentijds verkopen mogelijk. Kortom: een leuk familiespel met nét even wat meer tactische mogelijkheden en hierdoor een hoge herspeelbaarheid.

De startspeler gooit de dobbelstenen in het speciale rodeovak. Kies 2 dobbelstenen en gebruik deze om jouw unieke Gaucho poppetjes op de tegels met runderen te zetten. Hiermee kun je ze vangen (rechtop) of alvast claimen (liggende Gaucho's). In het dorp vind je 6 verschillende actievelden waarmee je vee kunt stelen, verkopen, een wild card kunt halen, kaarten tussen kunt schuiven, runderen stelen, luie Gaucho's (liggende Gaucho's) tot de orde kunt roepen of er eentje van zijn handdoekje afjagen en tenslotte kun je wild vee uit één van de verliggende grasvelden halen. Behaal de meeste punten aan het einde van het spel. Aan het einde van het spel wordt de waarde van al het vee in jouw ranch meegeteld voor de eindoverwinning.
Comments