Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Nieuwe spellen‎ > ‎

Out of Mine

Geplaatst 27 mei 2015 08:34 door Ronald Hoekstra
The Game Master heeft in mei 2015 een nieuw spel toegevoegd aan het assortiment. In dit vlotte familiespel heeft iedere speler een mijn en deze moet zo snel mogelijk worden gevuld met allerlei kristallen. De kristallen bestaan uit een stapel gekleurde tetrisfiguren die midden op tafel liggen. Vul als eerste je mijn en probeer daarmee de meeste punten te maken.

Reactie & Inzichtspel, 2-4 spelers, 20+ minuten, Vanaf 10 jaar

Als een dolle dwerg moet je in je mijn alle hoeken en gaten vullen met diamanten, robijnen, smaragden en saffieren. Zodra je je mijn vol hebt gestopt, roep je: 'OUT OF MINE!'. Op dat moment moeten alle spelers stoppen met kristallen plaatsen. Dan krijgt iedereen punten voor hoe vol de mijn is en minpunten voor elk vakje dat niet gevuld is. Het loont dus enorm om als eerste klaar te zijn. Het draait in dit spel om behendigheid, inzicht en snelheid. Na 7 rondes in de mijnen te hebben gewerkt is het spel ten einde en is de winnaar duidelijk.
Het is een spannend en chaotisch spel waarbij je de moeilijkheidsgraad zelf in de hand hebt. Je kunt het basisspel spelen door alleen op de kristallen te letten, of je kunt het jezelf moeilijker maken door op de ratten of wormen te letten die je minpunten geven. Daarentegen kun je beter letten op het goud of zilver dat soms tussen de kristallen verborgen zit, wat weer extra punten oplevert. Zo geldt het ook voor de elfjes die op de kaartjes staan. Zij kunnen je te hulp schieten. Als je de juiste kleur aanlegt bij die elf, krijg je daar pluspunten voor. Voor de jongere spelers is het spel een goede en vooral leuke manier om logisch denken en ruimtelijk inzicht te oefenen.
Comments