Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

999 Games brengt Hobbit trilogie op de speeltafel uit

Geplaatst 17 dec. 2012 01:20 door Sandra Pellegrom   [ 17 dec. 2012 05:37 bijgewerkt door Ronald Hoekstra ]

Persbericht. Almere, 17 december 2012 – In het debuutweekend breekt de film ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ in Amerika al records na de onovertroffen ‘The Lord of the Rings’ trilogie. Vele Tolkienliefhebbers hadden lang op dit moment gewacht. Dat Tolkienfans ver gaan voor hun passie, bleek al uit de eerdere hittrilogie. 999 Games brengt De Hobbit nu ook naar de speeltafel, om fans de mogelijkheid te bieden het avontuur op ieder moment te kunnen beleven. De spellenfabrikant presenteert drie verschillende spellen in het De Hobbit thema.

Avonturen van Bilbo Baggins in spelvorm
Bilbo Baggins is de centrale hoofdpersoon in De Hobbit; hij gaat een lange reis vol gevaren aan. Tijdens zijn reis komt hij oog in oog te staan met dwergen, elfen, trollen en tovenaars. Dit alles om zijn doel te bereiken: het veroveren van de Eenzame Berg. Hier ligt het nest van Smaug de draak verstopt. De draak bewaakt de schat, die hij door de eeuwen heen bij elkaar heeft geroofd. De avonturen van Bilbo komen in verschillende verhaallijnen terug in drie spellen van 999 Games. Het nieuwe bordspel volgt het verhaal van de film. Voor de liefhebbers van het boek van Tolkien is er nu, naast het bestaande bordspel, een nieuw kaartspel uitgebracht.

“De thema’s van Tolkien slaan breed aan. De boeken, film of spel, alle drie spreken Tolkienfans aan. Dit hebben we al gemerkt met de vorige hittrilogie: The Lord of the Rings. Vanuit die ervaring, dat we weten dat fans de avonturen van Tolkien nog vaker willen beleven, hebben we in het thema van de Hobbit een speltrilogie uitgebracht. Het thema komt in verschillende verhalen en spelvormen terug en spreek verschillende type spelers aan,” vervolgt Christoph.

Filmhit De Hobbit naar de speeltafel
De filmeditie van De Hobbit is een coöperatief spel, gebaseerd op en met artwork uit de film. Samenwerking staat binnen het spel centraal. Alleen door goed samen te werken kun je het avontuur tot een goed einde brengen. De spelers begeven zich met Bilbo op een gevaarlijke reis. Iedere speler heeft twee dwergen, die Bilbo vergezellen. Gedurende de reis staat tovenaar Gandalf klaar om de spelers van hulp te voorzien. Dit spel speel je met iedereen vanaf tien jaar oud. De talrijke foto's uit de bioscoopfilm zorgen ervoor dat je je werkelijk onderdeel van het avontuur voelt.

Kaartspel voor tussendoor
In het spannende kaartspel zijn geluk en strategische beslissingen onmisbaar. Het slagenspel gaat over de strijd tussen goed en kwaad. De karakterkaart bepaalt waar je bij hoort: goed of kwaad. Deze twee teams nemen het tegen elkaar op en proberen als groep het andere team uit te schakelen. Het snelle spel is geschikt om even tussendoor te spelen.

Bordspel naar boek van Tolkien
Het familiespel volgt de verhaallijn van het boek van Tolkien. Hier gelden toegankelijke spelregels, maar ook uitdagende keuzes. Spelers verzamelen kracht en karakter en nemen het tegen elkaar op om uiteindelijk de schat van Smaug te pakken te krijgen. Het bordspel speel je vanaf tien jaar.

Comments