Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

999 Games najaarsreleases

Geplaatst 31 mrt. 2012 07:30 door Ronald Hoekstra   [ 31 mrt. 2012 07:33 bijgewerkt ]
Op de persdag van 999 Games werden de voorjaarsreleases getoond. De aandacht wordt verdeeld over de 3 categorieën: kinderspellen, familiespellen, expertspellen.

Voor de kinderen komen er 3 nieuwe spellen uit. Monsterval is een behendigheidsspel, waarbij de spelers telkens in wisselende paren moeten samenwerken op een driedimensionaal spelbord. 2 tot 4 spelers zijn 20 minuten bezig. Spuzzle is een puzzelspel voor jonge kinderen. Wie heeft als eerste 5 puzzels van 4 stukjes compleet? Ook solo te spelen. De geheimzinnige vallende ster is een behendigheidsspel dat het beste te vergelijken is met omgekeerd Mikado. Stokjes, waarvan sommige magnetisch zijn, moeten worden opgehangen aan een rekje. Het spel duurt ongeveer 15 minuten en er kunnen maximaal 5 spelers meedoen.

Bij de familiespellen richt de aandacht zich weer op De Kolonisten van Catan. Het artwork wordt geheel vernieuwd en de houten speelstukken worden door gedetailleerde plastic miniaturen vervangen. In de titel komt meer de nadruk op Catan te liggen. Het basisspel krijgt de kleur rood, de zeevaardersuitbreidingen worden blauw, steden en ridders wordt oranje en kooplieden en barbaren geel. Zo zijn de diverse uitbreidingen makkelijker herkenbaar in de winkel. Daarnaast komen er 2 nieuwe zelfstandige spellen: Europa ontwaakt en Star Trek. De eerste speelt zich af op een kaart van Europa en de tweede in de setting van de bekende serie Star Trek. Echt iets voor de liefhebbers van deze serie. Tot slot komt er nog Dierentuin: het dobbelspel. Een snel dobbelspelletje uit de Zooloretto serie. Het spel krijgt wel ander artwork (maar het zal niet op Burgers' Zoo lijken). 

In het najaar verschijnt ook de film De Hobbit. Er komen dan ook maar liefst 4 spellen met als thema De Hobbit uit. De Hobbit, een familiespel voor 2 tot 5 spelers. De Hobbit: filmversie, een coöperatief spel voor 2 tot 5 spelers. De Hobbit: het kaartspel. Een slagenspel van Martin Wallace voor 3 tot 5 spelers en duurt ongeveer 15 minuten. En tot slot De Hobbit: tweepersoonsspel.

Ook de expertspellen worden niet vergeten. Het staat nog niet helemaal vast wat er gaat komen. In ieder geval Het Dorp, een worker placement spel voor 2 tot 5 spelers. Voor Dominion komt de uitbreiding De Middeleeuwen. Daarnaast komt Brieven uit Whitechapel, een deductiespel, waarbij één speler Jack the Ripper is en moorden moet plegen. De andere spelers zijn politieagenten die op hem jagen. Na elke nacht moet Jack weer terug naar zijn schuilplaats. Weten de politieagenten hem op tijd te arresteren? Het kaartspel The Resistance zal ook bij 999 Games verschijnen. Zoek je een alternatief voor de Weerwolven van Wakkerdam? Dan moet je hier maar eens naar kijken. Tot slot is het ook de bedoeling dat Het Perfecte Spel gaat verschijnen. Aangezien dat nog ontworpen wordt, is daar nog niet veel over bekend.
Comments