Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

999 Games voorjaarsreleases

Geplaatst 31 mrt. 2012 07:05 door Ronald Hoekstra
Op de persdag van 999 Games werden de voorjaarsreleases getoond. De aandacht wordt verdeeld over de 3 categorieën: kinderspellen, familiespellen, expertspellen.

In het voorjaar bestaan de kinderspellen en familiespellen vaak uit kleine spelletjes. Voor de kinderen komen er 4 nieuwe spellen uit.  Big Five is een snel kaartspel, waarbij je kaarten weg moet spelen door dieren aan te leggen. Geschikt voor 1 tot 4 spelers en het duurt ongeveer 20 minuten. Funny Farm is een spel van de Nederlandse auteur Liesbeth Bos. De basisregels van de Duitse versie zijn enigszins aangepast, zodat het spel al vanaf 6 jaar te spelen is. Geschikt voor 2 tot 6 spelers en het duurt ongeveer 15 minuten. Het is een geheugen- en reactiespel. Jakkiebak! verstoppertje past is de Jakkiebak Kippenkak serie. Het is een zoek- en reactiespel voor 2 tot 5 spelers en duurt ongeveer 15 minuten. In het spel Klik! spelen magneten een belangrijke rol. Je moet proberen zo snel mogelijk schijven verzamelen door ze aan elkaar te klikken. Zo ontstaat een steeds grotere stapel. Voor 2 tot 6 spelers en duurt ongeveer 10 minuten.

Voor de familiespelers komt het rekenkaartspel 7 Ate 9. Een chaotisch kaartspel, waarbij je snel moet kunnen rekenen. Deze versie gaat over optellen en aftrekken. Als het aanslaat komen er meerdere versies met bijvoorbeeld vermeningvuldigen. 2 tot 4 spelers zijn ongeveer 5 minuten bezig, maar het blijft meestal niet bij één spelletje. Voor Cascassonne komt de uitbreiding Graaf, Koning en Consorten. Hierin zitten 3 bestaande mini-uitbreidingen en 5 unieke extra landschapstegels. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen. Ook komen er weer 6 nieuwe mini-uitbreidingen. Van De Weerwolven van Wakkerdam komt een jubileumeditie. Hierin zitten ook de rollen uit de uitbreiding Volle Maan, zodat het spel met maar liefst 28 spelers gespeeld kan worden. De kaarten zijn steviger en daardoor beter geschikt om buiten gebruikt te worden. Van het kaartspel Boonanza komt een dobbelversie voor 2 tot 5 spelers en deze duurt ongeveer 45 minuten. In dit Olympische jaar mag natuurlijk een Olympisch kaartspel niet ontbreken: Olympicards. 2 tot 7 spelers zijn zo'n 20 minuten bezig. Er worden 9 fictieve Olympische onderdelen gespeeld. De winnaars krijgen prijzen, de verliezers nieuwe kaarten. Wie scoort de meeste prijzen? Tot slot komt er van het buitenspel Kubb een toernooi editie met de officiële maten en gewichten. Het spel Mölkky wordt niet meer door 999 Games uitgegeven.

Voor de puzzelliefhebbers komt 999 Games met 4 puzzels van 1000 stukjes met fantasy tekeningen door Franz Vohwinkel en Chiara Vercesi. 

Ook aan de expertspelers is gedacht. Met enige vertraging komt er een uitbreiding voor Agricola: De Lage Landen met 168 nieuwe kaarten. Deze tonen specifieke ambachten en kleine investeringen uit Nederland en Vlaanderen. Verder bevat het spel houten miniaturen om de goederen uit het basisspel te vervangen. Tot slot zit ook nog de kleine uitbreiding Seizoenen in deze uitbreiding. Het Stenen Tijdperk wordt opnieuw uitgegeven en verder is er een uitbreiding voor beschikbaar: Talisman. Je kunt het spel nu ook met 5 spelers spelen. Verder verschijnen de topspellen Hawaï en Ora & Labora. Deze laatste is geschikt voor 1 tot 4 spelers en duurt zo'n 120 minuten. Het spel bevat tevens al 2 varianten. Flashpoint: Fire Rescue is een coöperatief spel waarbij de spelers mensen uit een brandend huis moeten redden. Er zijn veel verschillende niveau's mogelijk. Het lang verwachte treinenspel 1830 komt er dan toch eindelijk aan. Een topspel voor de liefhebbers dat zeker 180 minuten duurt. Vrijdag is een solo spel van Friedemann Friese, waarin de speler in de rol van Robinson Crusoë kruipt. Diverse gevaren moeten worden overwonnen, waardoor ervaring wordt opgedaan. Daarna moeten 2 piraten worden verslagen. Een pittige uitdaging! Dan komt er nog een kaartspel: Metropolis. Simpele regels, maar lastig te winnen. De kaarten worden zowel als gebouw als als betaalmiddel gebruikt. Wie bouwt de meest waardevolle stad? En tot slot nog een kleine uitbreiding voor Dominion: Overvloed. 13 nieuwe koninkrijkkaarten en 5 speciale prijskaarten. Deze uitbreiding is te combineren met alle Dominion uitbreidingen.
Comments