Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

Bordspellendag Capelle a/d IJssel 18 april 2015

Geplaatst 11 apr. 2015 23:48 door Ronald Hoekstra
Persbericht

Capelle aan den IJssel - Zaterdag 18 april organiseert Spelgroep Phoenix weer een Bordspellendag in Buurthuis 't Klavier in Capelle aan den IJssel.

Al 5 jaar speelt Spelgroep Phoenix in Capelle aan den IJssel met een groep mensen regelmatig gezelschapsspellen. De animo voor deze dinsdagavonden neemt toe, ook de spelzaterdagen zijn steeds druk bezocht.

Iedereen kent natuurlijk allemaal Monopoly en Risk, maar de bord en kaartspellenwereld is nog veel groter en veel leuker! De genoemde spellen zul je hier dan ook niet vinden. Spellen als Carcassonne, Kolonisten van Catan, Istanbul en Hoogspanning hebben de spellenwereld sinds 1995 verrijkt. De laatste jaren verschijnen er vele nieuwe spellen per jaar. Iedereen is uitgenodigd om met een nieuw assortiment bord en kaartspellen kennis te komen maken.

Het is vaak moeilijk om meer medespelers te vinden voor een spel. Dit is de reden dat Spelgroep Phoenix een aantal keer per jaar een Spellendag organiseert. Op zo'n dag kom je meer mensen met interesse voor een spelletje tegen. Of het nu gaat om een ingewikkeld bordspel of een kort, leuk kaartspelletje, alles is mogelijk. Het belangrijkste is een gezellige middag en samen plezier hebben.

De stichting heeft zelf een behoorlijk aantal spellen in de kast, maar ook door de vaste bezoekers die zelf een behoorlijke spellencollectie hebben, zal een breed assortiment van spellen worden meegenomen zodat er altijd keuze genoeg is. Deze speldag zal het nieuwe spel Machi Koro van White Goblin Games extra in het zonnetje worden gezet. Het Japanse dobbelspel wordt aan een tafel uitgelegd en mensen kunnen uiteraard meteen meespelen.

Zelf een spel meenemen dat u graag wilt spelen is uiteraard ook prima! Er zijn altijd ervaren spelers die een spel graag willen uitleggen. Heeft u een spel in de kast staan en komt u niet uit de ingewikkelde spelregels? Neem het spel mee en de mensen van Phoenix zullen het u met plezier uitleggen! Al kunnen ze u nog beter helpen als u vooraf even een e-mail stuurt dat u wilt komen en met welk spel ze u kunnen helpen.

De eerstkomende speldag is gepland op zaterdag 18 april 2015 en de zaal is van 12.00 tot 24.00 uur open. Spelgroep Phoenix is te vinden in Buurthuis 't Klavier, Gong 4, 2907 GG in Capelle aan den IJssel (Schollevaar). De entree bedraagt slechts 2 euro per persoon, en drinken is voor schappelijke prijzen aan de bar verkrijgbaar. Iedereen is welkom, vindt u bordspellen af en toe leuk of bent u een gevorderde speler? Kom gerust langs om te kijken en/of om meteen mee te doen.

Stichting Spelgroep Phoenix draait helemaal op vrijwilligers en is een organisatie die tot doel heeft het promoten en meer bekendmaken van bordspellen in zijn algemeenheid. De stichting heeft ook een locatie in Leiden waar al 10 jaar lang regelmatig op woensdagavonden en ook enkele zaterdagen wordt gespeeld. Kijk voor de agenda en meer informatie op de website van Spelgroep Phoenix^.
Comments