Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

Bordspellendag Leiden 23 mei 2015

Geplaatst 3 mei 2015 07:49 door Ronald Hoekstra
Persbericht

Leiden - Zaterdag 23 mei organiseert Spelgroep Phoenix een bordspellendag in de Merenwijk in Leiden.

Al ruim 10 jaar speelt Spelgroep Phoenix in Leiden met een groep mensen regelmatig gezelschapsspellen. De bezoekers bestaan uit mensen van alle leeftijden. De animo voor de woensdagavonden neemt toe, ook de spelzaterdagen zijn steeds druk bezocht.

Iedereen kent natuurlijk allemaal Monopoly en Risk, maar de bord en kaartspellenwereld is nog veel groter en veel leuker! De genoemde spellen zul je hier dan ook niet vinden. Spellen als Carcassonne, Kolonisten van Catan, Istanbul en Hoogspanning hebben de spellenwereld sinds 1995 verrijkt. De laatste jaren verschijnen er vele nieuwe spellen per jaar. Iedereen is uitgenodigd om met een nieuw assortiment bord en kaartspellen kennis te komen maken.

Het is vaak moeilijk om meer medespelers te vinden voor een spel. Dit is de reden dat Spelgroep Phoenix een aantal keer per jaar een Spellendag organiseert. Op zo'n dag kom je meer mensen met interesse voor een spelletje tegen. Of het nu gaat om een ingewikkeld bordspel of een kort, leuk kaartspelletje, alles is mogelijk. Het belangrijkste is een gezellige middag en samen plezier hebben.

De stichting heeft zelf een behoorlijk aantal spellen in de kast, maar ook door de vaste bezoekers die zelf een behoorlijke spellencollectie hebben, zal een breed assortiment van spellen worden meegenomen zodat er altijd keuze genoeg is.

Zelf een spel meenemen dat u graag wilt spelen is uiteraard ook prima! Er zijn altijd ervaren spelers die een spel graag willen uitleggen. Heeft u een spel in de kast staan en komt u niet uit de ingewikkelde spelregels? Neem het spel mee en de mensen van Phoenix zullen het u met plezier uitleggen! Al kunnen ze u nog beter helpen als u vooraf even een mail stuurt dat u wilt komen en met welk spel ze u kunnen helpen.

Spelgroep Phoenix heeft sinds kort een nieuw onderkomen gevonden en is te vinden in de Merenwijk bij winkelcentrum De Kopermolen, in het gebouw van Stichting Radius. De toegang is via de entree aan de Stellingmolen 8 in Leiden. De eerstkomende speldag is gepland op zaterdag 23 mei 2015 en de zaal is van 12.00 tot 24.00 uur open.

De entree bedraagt slechts 2 euro per persoon, koffie en thee is voor 1 euro verkrijgbaar.

Iedereen is welkom, vindt u bordspellen af en toe leuk of bent u een gevorderde speler? Kom gerust langs om te kijken en/of om meteen mee te doen.

Stichting Spelgroep Phoenix draait helemaal op vrijwilligers en is een organisatie die tot doel heeft het promoten en meer bekendmaken van bordspellen in zijn algemeenheid. De stichting heeft ook een locatie in Capelle aan den IJssel waar ook al 5 jaar lang regelmatig op dinsdagavonden en ook enkele zaterdagen wordt gespeeld.

Kijk voor de agenda en meer informatie op Facebook, Twitter, op de website http://www.spelgroepphoenix.nl/^ of mail naar info@spelgroepphoenix.nl


Comments