Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

Nederlands-Vlaams kampioenschap Triominos

Geplaatst 11 sep. 2014 03:26 door Ronald Hoekstra
Zaterdag 4 oktober 2014 heeft in Eindhoven het eerst Nederlands-Vlaams kampioenschap Triominos plaats. De voorrondes beginnen om 11.30 uur, de finale staat gepland rond 17.00 uur. Tot vrijdag 26 september kunnen deelnemers zich nog aanmelden via inschrijven@rollthedice.nl.

Triominos wordt in Nederland uitgebracht door Goliath. De klassieke variant van het dominospel werd bedacht door Allan Cowan, een Amerikaanse Parijzenaar met een fascinatie voor cijfers. In 1965 lag de eerste Triominos in de winkels. De afgelopen vijftig jaar verschenen diverse varianten van het internationaal razend populaire spel.

Nu heeft Goliath de bordspelvereniging Roll The Dice uit Veldhoven gevraagd het eerste Nederlands-Vlaamse kampioenschap te organiseren. Aan het NVK Triominos, dat open staat voor iedereen vanaf twaalf jaar, zullen maximaal zestig spelers uit Nederland en Vlaanderen deelnemen. De deelname is gratis. Het kampioenschap heeft plaats in Eetcafé Movies, Vestdijk 9, Eindhoven.

Uitgebreide informatie over het NVK Triominos, de toernooi- en spelregels en inschrijving staat op de website www.rollthedice.nl/activiteiten/nvk-triominos/^
Comments