Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

Nieuwsbericht The Game Master – Juli 2011

Geplaatst 13 jul. 2011 03:10 door Ronald Hoekstra   [ 13 jul. 2011 03:16 bijgewerkt ]
Nieuwsbrief

SPEEL JE EIGEN TOUR OF KLASSIEKER

Speluitgeverij The Game Master heeft de exclusieve rechten verworven voor de distributie van de nieuwe LEADER 1, Hell of the North. In dit nieuwste tactische bordspel kun je zelf de etappes van de Tour de France bepalen. Ga je voor het klassement om de tour te winnen, of gebruik je jouw knecht om met een massasprint de andere ploegen te slim af te zijn? LEADER 1 – Hell of the North – geeft je ook de kans om je met anderen te meten tijdens de Noordelijke Klassiekers. The Game Master brengt het spel in de Benelux uit, zodat er Nederlandse en Franstalige spelregels in de doos zitten, zodat in Nederland en België de Tour straks nog eens dunnetjes overgedaan kan worden.
 


LEADER 1: de enige in zijn soort

Met de ontwikkeling van LEADER1 werd 16 jaar geleden gestart. In Hell of the North heb je meer variatie in terrein met asfalt en de verraderlijke kasseien. Hierdoor kun je elkaar ook uitdagen met een Noordelijke Klassieker. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos door de verschillende terreintegels van Bergen, Heuvels, Vlakke gebieden en Afdalingen die samen steeds weer een nieuwe wedstrijd vormen. Voor de liefhebbers van wielrennen is Leader 1 de enige in zijn soort en dus een absolute must. Op Boardgamegeek noteert LEADER1 een rating van 7,08 (589 ratings).


Tactisch bordspel mét ontsnappingen en valpartijen

Ben je niet zo een sportief type. Geen probleem! Met Leader1 Hell of the North gaat het vooral om tactiek en als je een Tour de France of een Giro wilt rijden, dan kun je ook een strategie bedenken hoe en wanneer jij je renners laat ontsnappen uit het voortdenderende peloton. De supersnelle Belg Philippe Gilbert is kansrijk voor de ritzege in veel wedstrijden. Maar de Tour wacht op niemand en zo is het ook in Leader 1, want je loopt het risico om een lekke band op te lopen en te vallen. Wel bepaal jij zelf hoeveel risico je wilt nemen. Soms gebeuren er dingen die je zelf niet in de hand hebt. De val van Johnny Hoogerland in het prikkeldraad is een typerend voorbeeld van de persoonlijke drama’s die zich kunnen voordoen, ook al is het prikkeldraad (nog) niet opgenomen in dit leuke en spannende wielrenspel.

Leader 1, Hell of the North is een spel voor 2-4 spelers. De spelduur is 45 minuten per etappe/wedstrijd. Het spel is dit najaar te verkrijgen in de betere spellenspeciaalzaak. Informeer er over in de spellenwinkel bij jou in de buurt!
Comments