Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

Nieuwsbrief The Game Master juni 2011

Geplaatst 22 jun. 2011 08:19 door Ronald Hoekstra   [ 22 jun. 2011 08:48 bijgewerkt door Ronald Hoekstra ]
Nieuwsbrief
 
In de vorige nieuwsbrief kondigde The Game Master het al aan: deze keer een preview over Fortuna. Wij hadden niet verwacht dat de belangstelling voor Fortuna zo groot zou zijn. Op de prijsvraag van Mei kregen wij bijna 200 inzenders binnen, binnen een dag ontvingen wij 100 antwoorden en er zaten veel goede antwoorden bij. In deze nieuwsbrief meer over Fortuna en de prijsvraag. Maar ook een update over de kampioenschappen IMPERIAL 2030 waar iedereen nog steeds aan mee kan doen! En tenslotte een nieuwe prijsvraag.
 
 
Preview Fortuna
Sinds kort kun je ook een video preview van Fortuna op You Tube filmen. Dit filmpje geeft een indruk van de spelopzet, toont een deel van het art work en brengt de stemming er al een beetje in voor datgene dat in September gaat komen.
 
Het ontstaan van Fortuna
In de winter van 2009/2010 bracht uitgeverij The Game Master de spelontwerpers Rieneck en Stadler en de illustrator Franz Vohwinkel bij elkaar voor een brainstorm voor een nieuw spel. Het concept van Fortuna stond in grote lijnen vast. Het moest gaan om een spel dat zich afspeelt in de tijd van de Romeinen, rondom Rome en geluk vormt een belangrijk element van het spel. Het beeld van de Gladiator, die tussen hemel en aarde zweeft en op zoek gaat naar geluk, werd symbolisch voor het karakter van het spel. In het bordspel Fortuna staan de spelers ook steeds voor een keuze. Welk pad kies ik? Er zijn vele wegen naar Rome werd hierdoor al snel als ondertitel aan het spel toegevoegd. Vervolgens gingen de spelontwerpers aan de slag om een basismechaniek te ontwikkelen. In de zomer van 2010 werden twee verschillende prototypes van Fortuna aan The Game Master gepresenteerd. De keuze viel snel op het uiteindelijke ontwerp dat gekarakteriseerd wordt door een uniek ruilmechanisme tussen de 12 actiekaarten die het hart van het spel vormen. In Oktober tijdens SPIEL’10 werd het spel gepresenteerd aan potentiële uitgevers, maar het spel was nog lang niet af. Daarna moest er nog heel hard worden gewerkt aan het spel om het compact, toegankelijk, vlot en spannend tot het einde van het spel te maken. The Game Master heeft in deze fase nog veel moeten doortesten. De komst van de privilegekaarten zorgde voor een extra dimensie die het spel spannend tot de laatste tel maakt.
 
Nieuwigheden in de uitvoering
Fortuna speelt zich dan misschien wel af voor de jaartelling, maar de uitvoering van het nieuwe spel is in vele opzichten modern te noemen.
  • QR code: op de doos van Fortuna is een Qr code opgenomen. Je kunt met je I-Phone en ook andere telefoons heel gemakkelijk met de Qr code de laatste productinformatie over het nieuwe spel Fortuna vinden. Hier vind je meer informatie over Qr codes.
  • Uitleg in 3 stappen: op de doos van Fortuna is een uitleg van de spelwerking in 3 stappen opgenomen. Ondanks dat zijn er voldoende dilemma’s in het spel die de veelspeler zal boeien tot de laatste seconde.
  • Overzichtskaart: in de doos van Fortuna vind je een handige overzichtskaart, die een snelle start van het spel ondersteunt en laat zien wat je in het spel doet; handig voor de beginner én als reminder voor de ervaren speler.
Meer informatie over Fortuna en de karakteristieken van het spel kun je vinden op de productpagina van Fortuna. Hieronder een greep uit de actiekaarten, die de basis van het spel vormen (water distributie, graanoogst, de vertegenwoordiging van de Clerus en de familiekaart):
 
 
   
 
Eerste gelimiteerde druk in September
Dat Fortuna in September in Nederland en België in de winkels komt te liggen is redelijk zeker. De exacte datum van aankomst en het aantal spellen dat beschikbaar is, blijft echter nog onzeker. Door de grote internationale belangstelling voor het spel is het aantal spellen voor de Nederlandse markt maximaal 1000 stuks. Daarom adviseert The Game Master om jouw exemplaar van de nieuwe Rieneck & Stadler tijdig bij de spellenspeciaalzaken in de buurt te bestellen. Als de eerste druk snel is uitverkocht kan het tot 3 maanden duren voor de nieuwe exemplaren weer in de winkel verschijnen. Wij adviseren de echte liefhebbers daarom alvast een exemplaar bij hun eigen spellenspeciaalzaak in de buurt te reserveren, omdat deze winkels als eerste geleverd krijgen! Er kunnen maximaal 250 exemplaren worden gereserveerd.
 
IMPERIAL 2030 Update
Aangezien er zo veel ontwikkelingen rond het populaire strategische bordspel IMPERIAL 2030 zijn, wordt hieronder een kort opsomming gemaakt:
Henk Jan Gerrits zich als tweede heeft geplaatst voor het eindtoernooi IMPERIAL in November?
Iedereen nog steeds mee kan doen en kans maakt om het eindtoernooi van IMPERIAL 2030 te bereiken?
Erno Eekelschot – lijstaanvoerder van de Utrechtse competitie - een nieuwe strategie aan het uitproberen is?
Na het toernooi in Groningen Martijn van De Purperen Draak het spel nu bijna elke dag speelt en een toernooi met 24 mensen wil organiseren?
Aanstaande zaterdag, 25 juni, in Deventer bij spellenspeciaalzaak Koning Willem de derde kans om de finale te halen zich aanbiedt?
Bij The Game Master thuis nu al naar een derde speeltafel wordt gezocht om alle spelers te kunnen ontvangen op een IMPERIAL event op de 27ste juni.
Bram Snepvangers inmiddels de tweede plek in de competitie heeft veroverd ten koste van Paul van der Gun?
De competitie in Utrecht nu meer dan 40 mensen telt? En de deelname aan de competitie en de toernooien gratis is?
Dat je voor het uitspelen van een potje IMPERIAL 2030 meestal even de tijd moet nemen. En dat in deze drukke tijden!
De meeste IMPERIAL 2030 spelers het puur om het plezier doen en niet om de hoofdprijs van 250 euro?
Je alle toernooien kunt vinden op de agenda van The Game Master.
Je bijna elke zaterdag naar The Joker kunt komen om het spel te spelen. Bel wel even van te voren naar de winkel.
En Erno morgen weer gaat spelen: op donderdag 23 juni, vanaf 11.00 uur, ben je van harte welkom!
Wel even van te voren bellen want Erno heeft nu al een tafel met 4 mensen!
 
Nieuwe prijsvraag
Op Bordspelmania is nu een prijsvraag te vinden waarmee je een exemplaar van het bordspel De Ontembare Stad (winnaar van De Nederlandse Spellenprijs 2005) kunt winnen. Het karakteristieke ronde spelbord van De Ontembare Stad biedt ruimte voor 2-5 spelers die samen strijden om de troon. Als Grootmeester van jouw ridderorde probeer jij de grootste invloed in de stad te krijgen.
Ook heeft bordspelmania in samenwerking met The Game Master een exemplaar van de mooie uitbreiding op De Ontembare Stad: Het Verraad weg te geven aan één van de goede inzenders. In Het Verraad is een belangrijke rol weggelegd voor de Zwarte Meester, die zijn invloed in de stad probeert te vergroten. De opvolger van De Ontembare Stad is bovendien strategischer, doordat de opbrengskaartjes gekozen kunnen worden in plaats van getrokken worden.
Link naar de prijsvragen
De eenvoudige prijsvraag vind je hier. En de prijsvraag voor experts vind je hier. Het is toegestaan om aan beide prijsvragen mee te doen. Je hebt de tijd tot 3 juli om je antwoord in te sturen!
 
De uitslag van de prijsvraag Fortuna: neem jouw lot in handen en maak kans op je eigen Fortuna!
Natuurlijk waren er 4 antwoorden en hieruit moesten jullie kiezen. Dit was geen strikvraag!
Het juiste antwoord luidde: een Trainingskamp voor Centurions.
Onder de vele goede antwoorden hebben wij één inzender geloot, die het eerste exemplaar van Fortuna gratis thuisbezorgd krijgt: De winnaar heet Bart Spee uit Rotterdam.
  
The Game Master bedankt iedereen voor het inzenden voor de prijsvraag en de vele leuke en positieve reacties!!!
We sluiten niet uit dat we in de volgende nieuwsbrief – die weer in augustus verschijnt – nog een keer een prijsvraag organiseren.
Comments