Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

Nieuwsbrief White Goblin Games

Geplaatst 11 aug. 2011 11:05 door Ronald Hoekstra
Nieuwsbrief 28-07-2011

Land in ziiiiiiiiiiiicht!
 
Het is zover: vanaf deze week kun je ons grootse en meeslepende bordspel Piraten & Kooplui in je favoriete spellen- of speelgoedwinkel aantreffen. Pas wel op voor je rug wanneer je een exemplaar ophaalt: de doos weegt zo’n 2,5 kilogram en zit bomvol miniaturen!
Maar er is meer nieuws te melden: zo is ons bordspel Het Verboden Eiland genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2011 en ligt er vanaf deze week tevens een herziene uitgave van ons spel Roll Through The Ages (van de bedenker van Het Verboden Eiland!) in de winkel.
 

 
Bouw een beschaving… in minder dan een half uur!
Het vlotte familiedobbelspel Roll Through The Ages – overigens van Matt Leacock, de bedenker van Het Verboden Eiland en Pandemie – is per heden in de winkel te vinden in een herziene uitgave. De spelregels van deze succestitel zijn op een aantal punten herschreven, het doosje heeft een iets vriendelijkere uitstraling gekregen ten opzichte van de vorige uitgave en de spelregels bevatten nu direct de variant ‘The Late Bronze Age’, die voorheen enkel als download te vinden was. In dit vlotte dobbelspel – door de pers ooit omschreven als ‘Yahtzee meets Civilization’; zie www.bordspel.com – bouw je in een half uur een complete beschaving. Je werkt aan steden, richt monumenten op en probeert je beschaving ook nog verder te ontwikkelen. Maar pas op voor rampspoed!
Schrik verder niet van het verraderlijke gewicht van dit kleine doosje: het spel bevat op een papieren puntenblok na alleen maar houten onderdelen! Roll Through The Ages wordt niet alleen al jaren geroemd om het vlotte en leuke spelverloop en het feit dat het zelfs alleen te spelen is, maar ook om de bijzonder prachtige uitvoering.
 


Het Verboden Eiland: genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2011!
Ook de jury van Speelgoed van het Jaar weet onze toptitel Het Verboden Eiland te waarderen. Recent werd namelijk bekend dat het spel een nominatie voor Speelgoed van het Jaar 2011 in de wacht heeft gesleept! Goed nieuws natuurlijk en wat ons betreft niet meer dan terecht. Het blijkt immers zelfs dat kinderen de Nintendo DS graag laten staan voor een potje ‘Verboden Eiland’! Voor meer informatie over dit unieke, coöperatieve spel, kun je terecht op www.hetverbodeneiland.nl
 

 
Nederland in de ban van Dweebies!
Nederland raakt zo langzamerhand in de band van het vlotte en bonte kaartspel Dweebies. Dweebies zijn vrolijke wezentjes, met als belangrijkste kenmerk dat ze niet graag alleen zijn. Het liefst verkeren ze in (goed) gezelschap en bij voorkeur zijn ze tenminste met zijn tweeën! Dat de Dweebie-gekte langzaamaan los begint te barsten, blijkt wel uit onderstaande foto’s van twee fans. Dweebies is al vanaf een jaar of 6 te spelen, heb je in een minuut uitgelegd en binnen een kwartier is doorgaans de winnaar al bekend! Lukt het jou om de meeste Dweebies te verzamelen?
 
Heerlijk de zomer door!
Of het nu regenachtig blijft of mooi weer wordt, met de nieuwste spellen van White Goblin Games kom je deze zomer gegarandeerd heerlijk door. Kijk maar eens op www.heerlijkdezomerdoor.nl. Daar vind je alles wat je wilt weten over onze gloednieuwe bord- en kaartspellen: van video trailers tot de spelregels. Je kunt er tevens een speladvies op maat krijgen, zodat je precies die titel vindt, die het best bij je past. Wederom is het aantal verkooppunten flink uitgebreid, zodat onze spellen nog makkelijker beschikbaar zijn. Mocht een winkel bij jou in de buurt onze spellen nog niet in het assortiment hebben, laat het dan zowel die winkel als ons weten en wie weet kunnen we onze spellen nog makkelijker beschikbaar voor je maken.
 
Extra bonuskaarten voor Get Nuts!
Er zijn nog steeds bonuskaarten te verkrijgen voor het knotsgekke familiespel Get Nuts. Wat moet je hiervoor doen? Elke doos van dit spel waarin 3 tot 6 eekhoorns de slag om de laatste nootjes voor de wintervoorraad aan gaan bevat een unieke code. Registreer je het spel na aankoop op www. whitegoblingames.nl, dan krijg je 10 unieke en extra kaarten die het spel nog meer variatie geven volledig gratis thuisgestuurd! Voor al die mensen die het spel reeds hebben gekocht en geregistreerd: deze kaarten zullen binnenkort worden opgestuurd naar je. Zorg er dus in ieder geval voor dat je je adres compleet en correct hebt achtergelaten. Met je registratie van onze spellen, maak je bovendien kans op een spellenpakket dat we elk half jaar verloten onder alle registraties. Hoe meer spellen je van ons registreert, hoe groter je winkans.

Releasekalender
Onderstaand een overzicht van onze huidige en aankomende releases:
-          HET VERBODEN EILAND: nu in de winkel.
-          GET NUTS: nu in de winkel.
-          CHEROKEE: nu in de winkel.
-          JAMBO: nu in de winkel.
-          DWEEBIES: nu in de winkel.
-          K2: nu in de winkel.
-          PIRATEN & KOOPLUI: nu in de winkel (informeer vooraf of je winkel ‘m al heeft liggen).
-          ROLL THROUGH THE AGES (herziene uitgave): nu in de winkel (informeer vooraf of je winkel ‘m al heeft liggen).
-          MONDO: 3e kwartaal.
Comments