Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

Nieuwsbrief White Goblin Games september 2011

Geplaatst 12 sep. 2011 03:27 door Ronald Hoekstra
Nieuwsbrief
 
Beste lezer,
 
Vanaf deze week vind je twee nieuwe titels van White Goblin Games in het winkelschap: het tegellegspel-onder-tijdsdruk Mondo én het vlotte  en tactische Principato, dat heel veel te bieden heeft. Maar er is meer nieuws te melden: zo hebben Het Verboden Eiland en K2 een nominatie voor de Nederlandse Spellenprijs in de wacht gesleept en is ook de nominatie van ons spel Inca Empire (een 100% White Goblin release) voor de International Gamers Award nieuws dat gehoord mag worden. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.
 
 

Mondo: het mooiste cadeau voor het najaar!

Terwijl de nazomer nog moet beginnen, kunnen we toch wel al stellen dat onze gloednieuwe titel Mondo het ideale cadeau is om weg te geven tijdens het najaar. De redenen? Het zijn er te veel om op te noemen:
  • Dit spannende tegellegspel is in 3 minuten uit te leggen en in 30 minuten te spelen.
  • Mondo is geschikt voor werkelijk iedereen: vanaf 8 jaar en ideaal voor families.
  • Het spel bevat 3 verschillende moeilijkheidsniveaus en kan zelfs alleen worden gespeeld.
  • Ouders kunnen gelijktijdig op een hoger niveau spelen dan hun kinderen, waardoor het spel eerlijk en spannend blijft.
Weinig tijd? Door het gebruik van de timer is zelfs een potje van 5 minuten mogelijk!
Je vindt Mondo nu in de winkel.
 
 
  

Principato: voor liefhebbers van ondermeer Rattus!

Naast Mondo, hebben we deze week ook Principato uitgeleverd aan onze verkooppunten. Dit vlot te leren en te spelen spel waarin je je vorstendom ontwikkelt én beschermt, behoort tot hetzelfde segment als onze topper Rattus: veel plezier en variatie in een mooie doos:
  • Principato biedt behoorlijk veel speelmateriaal in combinatie met het lage prijskaartje.
  • Korte regels: snel te leren en te spelen.
  • Uniek actie selectie mechanisme, waarbij je je tegenstanders probeert te slim af te zijn.
Principato biedt in combinatie met het lage prijskaartje simpelweg ONTZETTEND veel! Net als Mondo is ook dit spel nu verkrijgbaar.
  

Nederlandse Spellenprijs, Speelgoed van het Jaar en International Gamers Award

Er is dit jaar een ware nominatieregen op onze spellen neergedaald! Naast de vele internationale nominaties en prijzen die er dit jaar al werden gewonnen, viel er de afgelopen weken ook in ons eigen taalgebied een aantal nominaties te noteren. Onderstaand een overzicht.
  
Het Verboden Eiland
Zo werd Het Verboden Eiland een aantal weken geleden al genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2011! Vandaag werd bovendien bekend dat het spel daarnaast genomineerd is voor de prestigieuze Nederlandse Spellenprijs 2011. De jury schreef ondermeer: “De uitvoering is prachtig. Dit is door de spanning, de sfeer en de fraaie vormgeving bij uitstek een gezinsspel. Kinderen vanaf een jaar of 8 kunnen moeiteloos meespelen.” De rest van het jurycommentaar lezen én direct je stem uitbrengen voor de Nederlandse Spellenprijs kan nu al via http://www.spellenprijs.nl/^. Je maakt daarbij direct kans op een spellenpakket. De winnaar wordt overigens bekend gemaakt op maandag 3 oktober en stemmen kan tot en met 30 september. De site van Speelgoed van het Jaar (http://www.speelgoedvanhetjaar.nl/^) is inmiddels ook vernieuwd; binnenkort kun je ook hier stemmen op de genomineerden en de winnaars hiervan wordt op 9 november bekend gemaakt.
  
K2
Ons superavontuurlijke en snel te leren bordspel K2 over de beklimming van de op één na hoogste berg ter wereld, is net als Het Verboden Eiland eveneens genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs. De jury: “Een interessant en verfrissend thema, een toegankelijk spelsysteem en inhoudelijk een uitdagend tactisch spel.” Wil je weten wat de jury nog meer vond van K2? Of direct je stem uitbrengen? Surf dan eveneens naar http://www.spellenprijs.nl/^. Stemmen kan zoals reeds vermeld tot en met 30 september en de winnaar wordt bekend gemaakt op 3 oktober.
  
Inca Empire
En dan is er nog Inca Empire: dit prachtige en uitgebreide liefhebbersspel dat door White Goblin Games ontwikkeld en in een viertalige uitgave uitgebracht werd, is genomineerd voor de internationaal hoog aangeschreven International Gamers Award. Begin oktober wordt bekend gemaakt of Inca Empire als winnaar uit de bus is gekomen.
  

Spiel 2011

Ook dit jaar weer is White Goblin Games vertegenwoordigd op de grootste spellenbeurs ter wereld, Spiel 2011, in het Duitse Essen. Om precies te zijn op exact dezelfde locatie als vorig jaar: stand 5-01. Van donderdag 20 t/m zondag 23 oktober presenteren we daar een zestal nieuwe titels. Op onze site vind je meer informatie. We hebben ze hier ook even voor je op een rij gezet:
 
  
Rattus Africanus
Allereerst is er een nieuwe Rattus uitbreiding in aantocht! Rattus Africanus markeert de introductie van een karavaan, maar ook diplomaten. Zij voegen nieuwe strategische mogelijkheden toe, terwijl de regiokaarten er voor zorgen dat de spelers nog meer controle hebben over de gevolgen van de pest. Met deze uitbreiding voelt Rattus dan ook aan als een compleet nieuwe speelervaring! Daarnaast maakt deze uitbreiding het nu mogelijk om het spel te spelen met 5 en 6 spelers. Het basisspel van Rattus, van het auteursduo Ase & Henrik Berg, is internationaal een grote hit en door het toevoegen van deze geheel nieuwe speelervaring aan de Rattus-familie, zal het succes van dit spel alleen maar groter worden.

Lost Temple
Onze tweede release op Spiel is die van Lost Temple. In dit spel van Bruno Faidutti vormen 2 tot 8 spelers een groep ontdekkingsreizigers, die op zoek is naar een mysterieuze verloren tempel. Om deze te vinden, moeten ze de dichte jungle van Zuidoost-Azië doorkruisen en daarbij de hulp inroepen van de inheemse bevolking. De eerste speler die de tempel bereikt, wint het spel. Het spel maakt overigens gebruik van het karakter selectie mechanisme dat vergelijkbaar is met dat van Faidutti’s bestseller Machiavelli, en het spel bevat dan ook negen verschillende karakters. Ben jij je tegenstanders te slim af en lukt het je om aanspraak te maken op de ontdekking van de Lost Temple? Dit spel zal zeker alle fans van Machiavalli aanspreken.

Revolver
En dan is er Revolver. Dit is een non-collectible kaartspel voor 2 spelers van Mark Chaplin. Het spel speelt zich af in het Wilde Westen. Het spel bestaat uit twee gebalanceerde decks van kaarten, waarmee een strijd op leven en dood wordt beslecht. Eén speler neemt de rol van kolonel Ned McReady en zijn lawmen aan, en zijn tegenstander die van de beruchte en dodelijke Colty bende. De speler die de rol van kolonel McReady op zich heeft genomen, heeft als doel om alle bendeleden te elimineren voordat ze over de Mexicaanse grens kunnen ontsnappen. Het spel heeft een asymmetrisch ontwerp: beide decks zijn voorzien van verschillende kaarten en capaciteiten. Elke speler moet zijn set kaarten zo effectief mogelijk uitspelen om te winnen. Revolver speelt zich af als een serie vuurgevechten op een aantal locaties. Het spel speelt enorm vlot, terwijl een groot aantal lastige beslissingen moet worden gemaakt.

Panic Station
Eerder dit jaar brachten we al het knotsgekke pestspel Get Nuts uit van de auteurs Tom Luyckx en David Ausloos. Eveneens van Ausloos is Panic Station, een deels coöperatief spel van groeiende paranoia waarin je eigenlijk niemand echt kunt vertrouwen. Als lid van een militair corps, word je samen met je android uitgezonden door de overheid om de aanwezigheid van vijandige buitenaardse levensvormen te onderzoeken in een basis. Spelers moeten zowel met hun androids als troopers deze basis verkennen en items verzamelen die hen zullen helpen om hun missie te voltooien: het vinden en vernietigen van de cocon van de buitenaardse parasiet, die ergens in de innerlijke diepten van deze hel verborgen ligt. Als een speler er in slaagt om zijn trooper bij de cocon te krijgen en vervolgens drie gaskaarten kan spelen om zijn vlammenwerper af te vuren, wint hij het spel voor de mensen. Echter, een van de spelers wordt al snel de drager van de parasiet. Hij moet zijn identiteit geheim houden, om aldus zo veel mogelijk teamleden te infecteren en daarmee bondgenoten te krijgen die maar één doel hebben: de gevaarlijke missie saboteren. Enkel spelers die goed letten op het gedrag van teamleden en een goede balans vinden tussen samenwerking en paranoia, zullen een kans maken tegen de besmette spelers en de ronddwalende parasieten. Het spel maakt gebruik van een uniek, exponentiëel verrader-systeem en combineert zowel tactisch als psychologisch spel met elkaar. Wie weet zijn hoofd koel te houden onder deze omstandigheden en slaagt er in de bron van het kwaad te vernietigen?

Singapore
Singapore is een spel van Peer Sylvester en in dit spel zijn 3 tot 4 spelers rijke kooplieden die handel drijven om een kleine buitenpost in Singapore te ontwikkelen tot een metropool. Hoewel de legale handel floreert, neemt ook de opiumhandel toe. De spelers hebben in dit spel dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan deze illegale, winstgevende activiteiten. Echter, de pakkans neemt toe naarmate meer illegale activiteiten plaatsvinden ... In dit spel zul je dan ook gegarandeerd de intense spanning ervaren wanneer je eenmaal hebt gekozen voor die zeer winstgevende, maar absoluut illegale en risicovolle activiteiten!

Dragon's Gold
Tot slot brengen we een re-release uit van Bruno Faidutti's 'Dragon's Gold'. In dit zeer interactieve spel moeten de spelers draken verslaan en de schatten die zij bewaken te pakken zien te krijgen. Elke speler speelt met een team van helden met slechts één doel: het verzamelen van tal van magische voorwerpen en schatten. Het verslaan van een draak is eigenlijk vrij simpel. Maar daarna komt pas de echte uitdaging: het bereiken van een akkoord over de verdeling van de buit. Dit onderhandelingsmechanisme maakt dit spel onderscheidend van de rest: spelers moeten onder tijdsdruk tot overeenstemming zien te komen. Als ze het niet eens worden met elkaar, krijgt niemand iets! Naast het nieuwe artwork, is er voor spelers die niet houden van onderhandelen ook een strategischer variant in de regels inbegrepen.

Graag tot ziens op Spiel 2011, stand 5-01!


Extra bonuskaarten voor Get Nuts!

Er zijn nog steeds bonuskaarten te verkrijgen voor het knotsgekke familiespel Get Nuts. Wat moet je hiervoor doen? Elke doos van dit spel waarin 3 tot 6 eekhoorns de slag om de laatste nootjes voor de wintervoorraad aan gaan bevat een unieke code. Registreer je het spel na aankoop op www. whitegoblingames.nl, dan krijg je 10 unieke en extra kaarten die het spel nog meer variatie geven volledig gratis thuisgestuurd! Voor al die mensen die het spel reeds hebben gekocht en geregistreerd: deze kaarten zullen binnenkort worden opgestuurd naar je. Zorg er dus in ieder geval voor dat je je adres compleet en correct hebt achtergelaten. Met je registratie van onze spellen, maak je bovendien kans op een spellenpakket dat we elk half jaar verloten onder alle registraties. Hoe meer spellen je van ons registreert, hoe groter je winkans.
 
 
Releasekalender
Onderstaand een overzicht van onze huidige en aankomende releases:
-          HET VERBODEN EILAND: nu in de winkel.
-          GET NUTS: nu in de winkel.
-          CHEROKEE: nu in de winkel.
-          JAMBO: nu in de winkel.
-          DWEEBIES: nu in de winkel.
-          K2: nu in de winkel.
-          PIRATEN & KOOPLUI: nu in de winkel.
-          ROLL THROUGH THE AGES (herziene uitgave): nu in de winkel.
-          MONDO: nu in de winkel.
-          PRINCIPATO: nu in de winkel.
Comments