Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

Nieuwsbrief Zonnespel

Geplaatst 16 aug. 2011 03:07 door Ronald Hoekstra   [ 16 aug. 2011 03:14 bijgewerkt ]
Nieuwsbrief
 
Beste liefhebbers van coöperatieve spellen,

Deze zomer bestaat Zonnespel 7 jaar! In zeven jaar heeft Zonnespel veel bereikt: dertien eigen uitgaves, een brede verspreiding in Nederland en groeiende verspreiding in België, Frankrijk en Engeland. De term 'coöperatief spel' is veel bekender geworden, onder meer door samenwerking met Earth Games, Boosterbox, White Goblin Games en spellenvereniging Koos. Er valt dit jaar veel te vieren en ik hoop dat ik jullie kan laten meedelen in de feestvreugde; lees verder!

ANTARCTICA

Twee kleine zeehondjes en twee babypinguins waggelen rond op een ijsplaat bij de Zuidpool. De spelers zorgen er samen voor dat ze veilig kunnen opgroeien. Helaas zijn er jagers die de dieren willen schieten. Bovendien smelt de ijsplaat waar de dieren op leven, waardoor ze steeds verder moeten zwemmen om hun prooi te kunnen bereiken.
Natuurlijk kennen jullie 'Stop de Stropers', het eerste coöperatieve spel van Jouke Korf. Een aantal van jullie zijn echte fans van dit spel en zullen blij zijn dat er nu een tweede spel van Jouke bij Zonnespel uitkomt! Het is een echt Jouke Korf spel: je moet met elkaar de bedreigingen proberen in te schatten en je op meerdere mogelijkheden voorbereiden. De spelers hebben enorm veel mogelijkheden om hun lot te beïnvloeden. Antarctica is uitdagender en dynamischer dan Stop de Stropers en geschikt vanaf ongeveer 10 jaar. Ondanks de korte speelduur zal het spel ook de meeste liefhebbers van 'zware' strategiespellen bekoren.
Antarctica is binnenkort verkrijgbaar in de winkel, en natuurlijk ook via de bekende websites. Alle verkoopadressen vind je op http://www.zonnespel.nl/^
Het spel ziet er ook nog eens schitterend uit, vanwege... Tamara Havik.

Begin dit jaar heb ik jullie lastig gevallen met mijn vacature voor vaste tekenaar van Zonnespel. Wel, zij is gevonden, en ze heet Tamara! De afgelopen maanden waren haar vuurdoop, het tekenen van Antarctica was een grote en lastige opdracht die ze met glans heeft afgerond! Ik ben erg blij met het resultaat, en kijk uit naar een jarenlange samenwerking met Tamara.
Er was nog een tweede kandidaat die ik erg goed vond; Renske Harkema. Zij zal éénmalig een spel van Zonnespel gaan illustreren.

RUIMTEREIZIGERS WORDT UFO

Het laatste spel dat nog in de 'oude' stijl in de winkel lag verschijnt vanaf nu in de meertalige Zonnespel/Sunny Games huisstijl. In verband met de verspreiding in het buitenland is de titel veranderd van Ruimtereizigers in UFO. Het voelt heel rijk dat op mijn 7-jarig bestaan alle spellen de Zonnespel huisstijl hebben!
Het kan zijn dat jouw winkel nog de oude 'Ruimtereizigers' heeft staan. Dit is een prima koop; het spel is hetzelfde, alleen de doos is anders en de spelregels zijn bij die uitgave alleen in het Nederlands.

Jullie kennen natuurlijk allemaal de gele Zonnespel-folder met het assortiment. Elk jaar maakte ik een nieuwe versie met de nieuwe uitgaves. Omdat alle 13 uitgaves nu de Zonnespel stijl hebben, geef ik mezelf een kadootje: morgen ga ik een kleurenfolder ontwerpen die ook in het buitenland te gebruiken is.

SPELLEN AAN ZEE 3 en 4 SEPTEMBER

Na een jaar vrijaf genomen te hebben van de beurzen zal Zonnespel de komende jaren weer present zijn op diverse evenementen!
Het eerste evenement is Spellen Aan Zee, de spellenbeurs van de Randstad, op 3 en 4 september in Den Haag. Hier vindt de officiële introductie van Antarctica plaats. Dit spel is het hele weekend te spelen, onder begeleiding van ervaren demonstrateurs van coöperatieve spellenvereniging Koos. Uiteraard is er een verkoopstand van Zonnespel met leuke beursaanbiedingen. Zowel de auteur Jouke Korf als de illustrator Tamara Havik zijn aanwezig om de gekochte spellen te signeren! Voor meer informatie over de beurs, zie http://www.spellenaanzee.nl/^
Ik heb met de beursorganisatie afgesproken dat jullie allemaal 1 euro korting op de toegangsprijs krijgen; het enige wat je bij de ingang hoeft te zeggen is: Ik kom Antarctica spelen! (een pinguinpak aantrekken is ook goed)
Spellenverenigingen opgelet: op Spellen Aan Zee kunnen jullie bij de Zonnespel verkoopstand een gratis exemplaar van Antarctica ophalen.
Zonnespel zal in september verder nog aanwezig zijn op de Trade Mart (handelsbeurs in Utrecht) en op de Chiro startdag in Hasselt (België).

7 EURO AMBASSADEURSKORTING OP ANTARCTICA

Ik weet dat veel van jullie al jarenlang iedereen enthousiast vertellen over de spellen van Zonnespel. Deze ambassadeurs geef ik 7 euro korting op de aankoop van Antarctica. Ik gun het jullie om dit prachtige nieuwe spel te leren kennen. Om hiervoor in aanmerking te komen, stuur je mij na aankoop van het spel (in de winkel, op de beurs, bij het Vredesmuseum, waar dan ook) een reply op deze e-mail met je rekeningnummer. Ik zorg er dan voor dat je 7 euro teruggestort krijgt.

Alles bij elkaar is het weer een bijzonder jaar voor Zonnespel. Ik hoop dat jullie Zonnespel ook de komende 7 jaar willen blijven volgen. Ik heb nog steeds geen Twitter, LinkedIn, Facebook en Hyves. Mocht iemand van jullie zin hebben om dit voor Zonnespel te gaan opzetten en beheren; laat het me weten.
Ik wens jullie allen een fijne zomer (hij lijkt nu pas echt te beginnen) en hoop jullie te ontmoeten in Den Haag, Hasselt of een andere gelegenheid!

Zonnige groet,

Steven

Zonnespel / Sunny Games
coöperatieve gezelschapsspellen
adr: Keizerfazant 54
1704 WL Heerhugowaard
tel: 072-5747825 (072-kristal)
mail: info@zonnespel.nl
web: http://www.zonnespel.nl/^
http://www.sunnygames.eu/^
Comments