Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2017

Geplaatst 24 sep. 2017 13:28 door Ronald Hoekstra
PERSBERICHT

Vandaag, zaterdag 23 september, zijn de nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs 2017 bekendgemaakt. In de categorie familiespellen gaan de nominaties naar Droomhuis, Imhotep en Kingdomino. Bij de expertspellen gaan de nominaties naar Great Western Trail, Mombasa en Orléans.

De Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, wordt dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt. De prijs is verdeeld in twee categorieën: de Nederlandse Spellenprijs – familie en de Nederlandse Spellenprijs – experts. Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf acht jaar. Een expertspel is geschikt voor spelers met iets meer speelervaring.

Een vakjury van elf experts kiest de genomineerde spellen en de uiteindelijke winnaars. De spellen zijn gekozen uit tientallen bord- en kaartspellen die uitgebracht zijn in het tijdvak van 1 maart 2016 tot en met 30 juni 2017. De jury kijkt hierbij met name naar kwaliteit, speelplezier en originaliteit.

De genomineerden in de categorie Nederlandse Spellenprijs – familie:
• Droomhuis, een bordspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Klemens Kalicki en uitgegeven door Chronicle Games.
• Imhotep, een bordspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Phil Walker-Harding en uitgegeven door White Goblin Games.
• Kingdomino, een legspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Bruno Cathala en uitgegeven door White Goblin Games en Blue Orange Games.

De genomineerden in de categorie Nederlandse Spellenprijs – experts:
• Great Western Trail, een bordspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Alexander Pfister en uitgegeven door 999 Games.
• Mombasa, een bordspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Alexander Pfister en uitgegeven door The Game Master.
• Orléans, een bordspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Reiner Stockhausen en uitgegeven door White Goblin Games.

Bekendmaking winnaars
De jury komt later deze maand bijeen om de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs in de beide categorieën te bepalen. De winnaars worden op vrijdag 10 november bekendgemaakt en gehuldigd. Dit gebeurt op een feestelijke bijeenkomst in de speelzaal van de Holiday Inn te Eindhoven, aan de vooravond van het Spellenspektakel, de grootste spellenbeurs van de Benelux. Het Spellenspektakel vindt plaats op 11 en 12 november 2017 in het Beursgebouw te Eindhoven.

Over de Nederlandse Spellenprijs

De Nederlandse Spellenprijs is sinds 2001 de kwaliteitsprijs van Nederland voor in het Nederlands uitgegeven gezelschapsspellen. De Nederlandse Spellenprijs is met name bedoeld om de consument te informeren en een keurmerk aan te reiken. De prijs is een handvat bij de aankoop van gezelschapsspellen. Sinds 2013 kent de Nederlandse Spellenprijs een prijs voor familiespellen en een prijs voor expertspellen. De jury is samengesteld uit elf onafhankelijke spellenkenners, waaronder winkeliers van speciaalzaken, recensenten, organisatoren van spelevenementen en leden van spelverenigingen. De organisatie van de Nederlandse Spellenprijs vindt plaats onder auspiciën van Ducosim, een landelijke spellenvereniging met circa 700 leden.

Comments