Hoofdmenu‎ > ‎Actueel‎ > ‎Spellennieuws‎ > ‎

White Goblin Games maakt Spiel 2011 releases bekend

Geplaatst 20 jul. 2011 14:38 door Ronald Hoekstra   [ 20 jul. 2011 14:41 bijgewerkt ]
Persbericht

2e Exloërmond, Nederland - Over ongeveer drie maanden is het zover. Dan zal de grootste bordspellenbeurs ter wereld weer plaatsvinden. Natuurlijk hebben we het over Spiel 2011. De succesvolle Nederlandse uitgever White Goblin Games - bekend van spellen als het voor Speelgoed van het Jaar-genomineerde coöperatieve spel Het Verboden Eiland, het vlotte kaartspel Dweebies, Rattus, Get Nuts en Piraten & Kooplui - heeft vandaag de zes nieuwe titels die zullen verschijnen op Spiel 2011 bekend gemaakt. De 6 nieuwe titels zijn de Rattus uitbreiding Rattus Africanus, Revolver, Panic Station, Lost Temple, Singapore en Dragon's Gold. White Goblin Games is ook dit jaar weer alle dagen te vinden in stand 5-01. Spiel vindt plaats van 20 t/m 23 oktober in het Duitse Essen.

Rattus Africanus
Allereerst is er een nieuwe Rattus uitbreiding in aantocht! Rattus Africanus markeert de introductie van een karavaan, maar ook diplomaten. Zij voegen nieuwe strategische mogelijkheden toe, terwijl de regiokaarten er voor zorgen dat de spelers nog meer controle hebben over de gevolgen van de pest. Met deze uitbreiding voelt Rattus dan ook aan als een compleet nieuwe speelervaring! Daarnaast maakt deze uitbreiding het nu mogelijk om het spel te spelen met 5 en 6 spelers. Het basisspel van Rattus, van het auteursduo Ase & Henrik Berg, is internationaal een grote hit en door het toevoegen van deze geheel nieuwe speelervaring aan de Rattus-familie, zal het succes van dit spel alleen maar groter worden.

Lost Temple
De tweede release van White Goblin Games op Spiel is die van Lost Temple. In dit spel van Bruno Faidutti vormen 2 tot 8 spelers een groep ontdekkingsreizigers, die op zoek is naar een mysterieuze verloren tempel.Om deze te vinden, moeten ze de dichte jungle van Zuidoost-Azië doorkruisen en daarbij de hulp inroepen van de inheemse bevolking. De eerste speler die de tempel bereikt, wint het spel. Het spel maakt overigens gebruik van het karakter selectie mechanisme dat vergelijkbaar is met dat van Faidutti’s bestseller Machiavelli, en het spel bevat dan ook negen verschillende karakters. Ben jij je tegenstanders te slim af en lukt het je om aanspraak te maken op de ontdekking van de Lost Temple? Dit spel zal zeker alle fans van Machiavalli aanspreken.

Revolver
En dan is er Revolver. Dit is een non-collectible kaartspel voor 2 spelers van Mark Chaplin. Het spel speelt zich af in het Wilde Westen. Het spel bestaat uit twee gebalanceerde decks van kaarten, waarmee een strijd op leven en dood wordt beslecht. Eén speler neemt de rol van kolonel Ned McReady en zijn lawmen aan, en zijn tegenstander die van de beruchte en dodelijke Colty bende. De speler die de rol van kolonel McReady op zich heeft genomen, heeft als doel om alle bendeleden te elimineren voordat ze over de Mexicaanse grens kunnen ontsnappen. Het spel heeft een asymmetrisch ontwerp: beide decks zijn voorzien van verschillende kaarten en capaciteiten. Elke speler moet zijn set kaarten zo effectief mogelijk uitspelen om te winnen. Revolver speelt zich af als een serie vuurgevechten op een aantal locaties. Het spel speelt enorm vlot, terwijl een groot aantal lastige beslissingen moet worden gemaakt.

Panic Station
Eerder dit jaar bracht White Goblin Games al het knotsgekke pestspel Get Nuts uit van de auteurs Tom Luyckx en David Ausloos. Eveneens van Ausloos is Panic Station, een deels coöperatief spel van groeiende paranoia waarin je eigenlijk niemand echt kunt vertrouwen. Als lid van een militair corps, word je samen met je android uitgezonden door de overheid om de aanwezigheid van vijandige buitenaardse levensvormen te onderzoeken in een basis. Spelers moeten zowel met hun androids als troopers deze basis verkennen en items verzamelen die hen zullen helpen om hun missie te voltooien: het vinden en vernietigen van de cocon van de buitenaardse parasiet, die ergens in de innerlijke diepten van deze hel verborgen ligt. Als een speler er in slaagt om zijn trooper bij de cocon te krijgen en vervolgens drie gaskaarten kan spelen om zijn vlammenwerper af te vuren, wint hij het spel voor de mensen. Echter, een van de spelers wordt al snel de drager van de parasiet. Hij moet zijn identiteit geheim houden, om aldus zo veel mogelijk teamleden te infecteren en daarmee bondgenoten te krijgen die maar één doel hebben: de gevaarlijke missie saboteren. Enkel spelers die goed letten op het gedrag van teamleden en een goede balans vinden tussen samenwerking en paranoia, zullen een kans maken tegen de besmette spelers en de ronddwalende parasieten. Het spel maakt gebruik van een uniek, exponentiëel verrader-systeem en combineert zowel tactisch als psychologisch spel met elkaar. Wie weet zijn hoofd koel te houden onder deze omstandigheden en slaagt er in de bron van het kwaad te vernietigen?

Singapore
Singapore is een spel van Peer Sylvester en in dit spel zijn 3 tot 4 spelers rijke kooplieden die handel drijven om een kleine buitenpost in Singapore te ontwikkelen tot een metropool. Hoewel de legale handel floreert, neemt ook de opiumhandel toe. De spelers hebben in dit spel dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan deze illegale, winstgevende activiteiten. Echter, de pakkans neemt toe naarmate meer illegale activiteiten plaatsvinden ... In dit spel zul je dan ook gegarandeerd de intense spanning ervaren wanneer je eenmaal hebt gekozen voor die zeer winstgevende, maar absoluut illegale en risicovolle activiteiten!

Dragon's Gold
Tot slot brengt White Goblin Games een re-release uit van Bruno Faidutti's 'Dragon's Gold'. In dit zeer interactieve spel moeten de spelers draken verslaan en de schatten die zij bewaken te pakken zien te krijgen. Elke speler speelt met een team van helden met slechts één doel: het verzamelen van tal van magische voorwerpen en schatten. Het verslaan van een draak is eigenlijk vrij simpel. Maar daarna komt pas de echte uitdaging: het bereiken van een akkoord over de verdeling van de buit. Dit onderhandelingsmechanisme maakt dit spel onderscheidend van de rest: spelers moeten onder tijdsdruk tot overeenstemming zien te komen.Als ze het niet eens worden met elkaar, krijgt niemand iets! Naast het nieuwe artwork, is er voor spelers die niet houden van onderhandelen ook een strategischer variant in de regels inbegrepen.

White Goblin Games
Spiel 2010 was een groot succes voor White Goblin Games. De uitgever lanceerde destijds Inca Empire, Norenberc, Khan en Rattus Pied Piper. Die laatste raakte op dag twee van de beurs uitverkocht, terwijl Inca Empire inmiddels in de ‘hitlijst’ op Boardgamegeek positie 370 bezet. Een mooi resultaat! Dit jaar ziet er zelfs nog veelbelovender uit.

De stand van White Goblin Games is wederom te vinden op exact dezelfde locatie als vorig jaar: 5-01. Meer informatie over de 6 nieuwe Spiel-releases zal in de komende maanden worden vrijgegeven. Bovendien zullen deze spellen binnenkort beschikbaar zijn om te pre-orderen.
Comments