Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

Formula Dé

Spelinformatie

Titel
Formula Dé
Auteur Laurent Lavaur en Eric Randall
Uitgever 999 Games / Euro Games
Aantal spelers 2 tot 10
Leeftijd vanaf 12 jaar
Speelduur 60 minuten
Taal Nederlands
Materiaal speelbord in 2 delen met aan elke zijde een circuit, 7 speciale dobbelstenen, 10 racewagens met spoilers, 10 versnellingspoken (pionnen), 10 dashboards, blok met wedstrijdformulieren


Geschreven door Ronald, 1999
 

Introductie 

Door juist te schakelen en de limieten van de raceauto te kennen, proberen als eerste te finishen. Uiteraard geldt de gouden regel: "To finish first, you first have to finish".

Spelverloop

Elke ronde mag degene die op kop ligt als eerste en zo verder. Aan het begin van je beurt mag je 1 versnelling omhoog of omlaag schakelen. Daarna gooi je de dobbelsteen en in een tabel kun je aflezen hoeveel hokjes je mag (moet!) bewegen. [Bij Formula Dé is er per versnelling een aparte dobbelsteen, zodat er niet meer in een tabel behoeft te worden gekeken.] Hoe hoger de versnelling, hoe meer vakjes je vooruit gaat. Je mag zo hard als je kunt (dat is de bedoeling van racen), maar je moet wel rekening houden met de bochten. Bij elke bocht staat in een vlaggetje aangegeven hoe vaak je daar moet stoppen. Oftewel hoe vaak je daar je beurt moet eindigen. Als je weet dat je in de 6e versnelling 21 tot 30 hokjes vooruit gaat, kun je je natuurlijk voorstellen dat je in een bocht van 12 hokjes niet 2 keer kunt stoppen.
 
 
enkele dobbelstenen
 
Wat gebeurt er als ik niet in de bocht kan stoppen ? Dan kun je remmen of je banden slijten. Door te remmen verplaats je een aantal vakjes minder (zodat je toch in de bocht kunt stoppen). Wat gebeurt er als ik in een te hoge versnelling op een bocht afstorm ? Dan kun je geforceerd terugschakelen, maar dat kan maar een beperkt aantal malen.

dashboard (met een pion geef je aan in welke versnelling de racewagen staat)
 
Je racewagen bestaat uit een aantal elementen:
  • Carosserie - Je kunt hieraan schade oplopen als je naast een andere auto eindigt. Je hebt dan een kans van 1 op 20 dat je een stukje verliest. Ben je al je carosserie kwijt, dan ben je helaas uit de race.
  • Banden - Zodra je niet stopt in een bocht, slijten je banden. Daartoe streep je banden weg van je lijstje. Heb je geen banden meer, dan ben je uit de race.
  • Remmen - Als je minder hokjes wilt bewegen, kun je remmen afstrepen. Heb je geen remmen meer, tja, dan kun je niet meer remmen.
  • Motor - Als je veel in hoge versnellingen rijdt, heb je kans dat je motor beschadigd. Zijn alle motorpunten afgestreept, dan rijdt je racewagen niet meer. 
  • Verbruik - Hiermee kun je geforceerd een extra versnelling terugschakelen. Heb je geen verbruik meer, dan lukt dat helaas niet meer.
  • Wegligging (alleen bij de regels voor gevorderden) - Als iemand schade oploopt, blijven er brokstukken op de baan achter. Als je daar overheen rijdt, dan heb je kans op schade. Heb je geen wegliggingspunten meer, dan moet je je racewagen in de berm zetten.

een deel van het circuit van Monaco
 
Uiteraard is het mogelijk een pitstop te maken. Daar krijg je al je banden meteen weer terug. En als je wat langer blijft, kun je ook nog wat andere zaken laten repareren. Soms ben je echter genoodzaakt de pits over te slaan, bijvoorbeeld omdat het er te druk is. In dat geval kun je wel eens een groot probleem hebben en voorzichtiger moeten rijden.
Schakelen: Aan het begin van je beurt moet je niet vergeten te schakelen. Doe je dat wel, dan kun je wel eens te hard gaan, of juist achterblijven. Waar moet je op letten bij het schakelen ? Als je een te lage versnelling aanhoudt, dan kun je wel eens pech hebben en de volgende bocht niet halen. Dat betekent dat je een extra beurt in een lage versnelling moet rijden om een stop te kunnen maken. Als je een te hoge versnelling aanhoudt, dan kun je wel eens een bocht voorbij schieten en een heleboel schade oplopen. Je moet dus in een fractie van een seconde de juiste beslissing nemen.

pionnen, racewagens en een klein deel van het bord met het circuit van Zandvoort
 
Zodra het afgesproken aantal rondes is afgelegd, is de winnaar bekend: degene die als eerste over de finishlijn is gereden.