Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

Guillotine

Spelinformatie

Titel
Guillotine
Auteur Paul Peterson
Illustrator Quinton Hoover & Mike Raaber
Uitgever PS Games / Wizards of the Coast
Aantal spelers 2 tot 5
Leeftijd vanaf 12 jaar
Speelduur 45 minuten
Taal Nederlands / Engels
Materiaal 50 kaarten met edellieden, 60 actiekaarten, 1 guillotine


Geschreven door Ronald, 1999
 

Introductie 

Om beurten spelen de spelers beul en hakken de voorste in de rij edelen de kop af. Door het uitspelen van aktiekaarten kan de rijvolgorde worden aangepast. De spelers proberen op deze manier de meest waardevolle koppen in het bezit te krijgen. Winnaar is degene die daar het beste in slaagt.
 
 
achterkant kaarten: edelen - actiekaarten

Spelverloop

Het spel wordt gespeeld in 3 dagen. Elke dag worden er ongeveer 12 edelen terechtgesteld. Elke speler krijgt 5 aktiekaarten en er wordt bepaald wie er mag beginnen. De guillotine wordt opgesteld en 12 willekeurige edelen worden in een rij voor de guillotine gezet. Het hakken kan beginnen.

een spelsituatie
 
Om beurten zijn de spelers aan de beurt. De speler die aan de beurt is, mag 1 aktiekaart uitspelen, vervolgens hakt hij de eerstvolgende edele de kop af en ten slotte trekt hij een nieuwe aktiekaart. Als de rij wachtende edelen op is, is de dag voorbij en worden 12 nieuwe edelen opgeroepen voor de volgende dag.

Mooie bloedfontein - Gemist bij het hallen - Naar voren duwen
 
De aktiekaarten geven de spelers de mogelijkheid de volgorde van de rij te veranderen, maar ook kun je de waarde van de koppen mee veranderen, andere spelers mee lastig vallen en ga zo maar door.
 
 
enkele edelen: zij hebben verschillende kleuren en verschillende (min)punten
 
Zodra voor de derde maal de rij leeg is, is het spel ten einde. De spelers tellen de behaalde punten op en de winnaar is bekend.