Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

Knowing Me Knowing You

Spelinformatie

Titel
Knowing Me Knowing You
Uitgever Hasbro
Aantal spelers 2 tot 6
Leeftijd vanaf 12 jaar
Speelduur 30-60 minuten
Taal Nederlands
Materiaal 6 relatiemeters, 100 kaarten, 300 fiches, 1 blocnote


Geschreven door Jeroen
 

Introductie 

Op de kaarten staan vragen waarbij op de stippellijnen de namen van medespelers worden ingevuld. De spelers proberen daarbij het antwoord te geven wat de persoon in kwestie zou geven. De speler die over het geheel dit het beste weet te voorspellen wint het spel.
 
 
 
het spelmateriaal
 

Spelverloop

Elke speler krijgt een relatiemeter en neemt een vel van het notitieblok voor zich. Zorg ervoor dat de fiches, kaarten en schrijfgerei voor handen liggen.

Een speler begint het spel en neemt een kaart van de stapel. Te beginnen met de eerste vraag leest deze speler de kaart voor en op de plaats van de stippellijntjes noemt hij de naam van zijn linker buurman, voor het gemak noemen we hem even Jantje. Op deze manier wordt een vraag geformuleerd over het gedrag of keuzes van Jantje. Jantje schrijft op zijn papier het echte antwoord dat hij op deze vraag zou geven. Alle overige spelers schrijven op wat ze denken dat Jantje zou antwoorden. Dit wordt herhaald voor alle vragen op de kaart.

De punten
Zodra alle vragen op 1 kaart beantwoord zijn, wordt gekeken wie er punten heeft verdiend. Vraag voor vraag wordt weer opgelezen, en de spelers zeggen om beurten het antwoord dat ze hadden ingevuld. Jantje zegt tenslotte wat hij had opgeschreven. Als een speler het antwoord goed had voorspeld, mag deze speler 2 fiches in zijn relatiemeter stoppen bij de kleur van Jantje. Jantje krijgt dan zelf 1 fiche en stopt die in zijn relatiemeter bij de kleur van de speler die het antwoord goed voorspeld had. Heeft een speler een antwoord gegeven dat niet het juiste antwoord is, maar wel gelijk aan het antwoord van een andere speler, krijg je een fiche voor die speler.

 
 
 
enkele vraagkaarten

De volgende ronde
Als de punten van alle vragen zijn toegekend gaat het spel verder met de volgende ronde. Nu is het de beurt aan Jantje om een kaart voor te lezen over zijn linker buurman. Zo gaat het spel door totdat alle spelers een keer een kaart hebben voorgelezen.

Aan het einde van het spel zal blijken wie de meeste mensenkennis heeft. Van de personen die je het beste kent heb je de meeste fiches in je relatiemeter, heb je slechts weinig fiches van een kleur, dan zou je die persoon beter moeten leren kennen. De winnaar van het spel is degene die in totaal de meeste fiches heeft verzameld.