Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

Logan Stones

Spelinformatie

Titel
Logan Stones
Auteur John Yianni
Uitgever Productief bv
Aantal spelers 2
Leeftijd vanaf 7 jaar
Speelduur 15 minuten
Taal Nederlands
Materiaal 18 speelstukken, 1 zakje, spelregels


Geschreven door Ronald, september 2011
 

Introductie 

Logan Stones is gebaseerd op het spel steen-papier-schaar, wat je met je handen speelt. Op de speelstenen komen deze symbolen terug. Het doel van het spel is een rechte lijn van 4 meer dezelfde symbolen te maken.

Spelverloop

Beide spelers halen 8 van de 18 speelstukken willekeurig uit het zakje en leggen deze zichtbaar voor zich neer. De overgebleven 2 speelstukken worden tegen elkaar midden op tafel neergelegd.


een spelsituatie

Om beurten leggen de spelers nu één van hun stenen aan. Daarbij moet de aangelegde steen minstens twee andere stenen raken. Nu wordt gekeken of de aangelegde steen sterker is dan aangrenzende stenen. Is dat zo, dan worden de zwakkere stenen omgedraaid. (Steen wint van schaar, schaar wint van papier en papier wint van steen). De aangelegde steen zelf wordt nooit omgedraaid.

Als beide spelers geen speelstukken meer hebben, dan kan voor één van de volgende twee opties worden gekozen: een stuk verplaatsen of een stuk omdraaien. Er moet van tevoren worden aangegeven wat er met het stuk gaat gebeuren. Een stuk dat verplaatst wordt, mag ook omgedraaid worden. Het speelveld moet altijd één geheel blijven: het mag niet verdeeld worden in losse groepen. Ook nu geldt weer (na het verplaatsen of het omdraaien) dat zwakkere aangrenzende stenen worden omgedraaid.

Zodra een speler 4 dezelfde symbolen op een rij heeft gevormd, heeft hij het spel gewonnen.