Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

Long Shot

Spelinformatie

Titel
Long Shot
Auteur Chris Handy
Illustrator Karim Chakroun
Uitgever Zman Games
Aantal spelers 3 tot 8
Leeftijd vanaf 10 jaar
Speelduur 45-60 minuten
Taal Engels
Materiaal 104 kaarten, 10 plastic paarden, 70 weddenschaps tokens, 8 herrol tokens, geld, stickers, bord, 2 dobbelstenen, regelboek.


Geschreven door Rogier van Vugt, augustus 2011
 

Introductie 

Een spel over paardenrennen. Dan verwacht je een grote geluksfactor en die is er ook. Maar laat je je daar niet door ontmoedigen! Dit spel barst van de sfeer en ook al is het misschien niet jouw paard dat als eerste over de finish komt, met de juiste weddenschappen kan je er nog steeds het meest aan verdienen.
Let it ride!
3 van de paarden

Spelverloop

Het spel wordt opgezet met alle 10 de paarden op de startposities. Iedere speler krijgt 25 dollar en de startspeler wordt bepaald.
Een spelersbeurt begint met het uitvoeren van eventuele eigenschappen van de eigen paarden.
Vervolgens worden de twee dobbelstenen gerold. De ene dobbelsteen geeft aan welk paard wordt verplaatst, en de andere dobbelsteen geeft aan hoeveel. Dit is 0, 1 of 3 vakjes, waarbij de 1 er 4 keer op staat.
Het kan zijn dat je eigen paarden mee bewegen met het gerolde paard.
Vervolgens doe je een actie en pak je een nieuwe actiekaart.

De volgende acties zijn er:
1. Speel een kaart uit
2. Koop een paard dat nog niet van een andere speler is.
3. Plaats een weddenschap van 5 dollar op een paard.
4. Verkoop 2 kaarten aan de bank voor 5 dollar.

actiekaarten

Paarden worden zo steeds vooruit gezet. De buitenste ring heeft evenveel vakjes als de binnenste dus alle paarden hebben even ver te gaan. Op paarden op het laatste kwart van de baan mag je niet meer zonder speciale actiekaarten weddenschappen afsluiten. Het spel gaat door totdat het derde paard over de finish komt.

De winnaar is degene met het meeste geld. Geld kan je verdienen met weddenschappen. Als paard 2 als 2de binnenkomt wordt je weddenschap 5 keer terugbetaald (zie het kaartje hieronder). Dat wil dus zeggen dat als iemand 10 dollar op paard 2 had ingezet dat hij zijn inleg houdt en 40 dollar extra krijgt.


Paardenkaarten. Rechtsboven staat hoeveel ze kosten, linksonder hoeveel ze uitbetalen voor plaats 1, 2 of 3. Als de eigenaar van het paard een van de nummers dobbelt die rechtsonder omcirkelt zijn dan beweegt dit paard ook.

Verder krijgt de eigenaar van het paard dat als eerste finishte 100 dollar, de 2de plek is 75 dollar waard en de 3de plek 50 dollar.
En je kan natuurlijk nog geld over hebben van je actiekaarten. Je hoeft niet alles te hebben ingezet.een spelsituatie

Comments