Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

Nacht der magier

Spelinformatie

Titel
Nacht der magier
Auteur Kirsten Becker, Jens-Peter Schliemann
Illustrator Kathi Kappler, Rolf Vogt
Uitgever Drei Magier Spiele 
Aantal spelers 2 tot 4
Leeftijd vanaf 6 jaar
Speelduur 10-20 minuten
Taal Duits, Engels, Frans, Nederlands, Italiaans
Materiaal een verhoogd spelbord met een lichtgevende lichtring, 4 houten tovenaars, 12 houten ketels, een lichtgevend vuur, 12 houten bomen, 12 grote houten schijven, 24 kleine houten schijven.


Geschreven door Ronald, 2006
 

Introductie 

Door de lichtgevende speelstukken kan dit spel het beste in het donker gespeeld worden. Wie slaagt er als eerste in om met zijn tovenaar één van zijn drie ketels in de verborgen lichtring te schuiven? Voordat het spel wordt opgezet, kunnen de speelstukken het beste enige tijd onder een lamp gehouden worden, zodat ze flink oplichten in het donker.
 
de beginopstelling
 
De lichtring in het midden van het bord wordt bedekt door het vuur. Daaromheen worden de ketels geplaatst in de aangegeven volgorde. Daaromheen worden de houten bomen geplaatst. Tot slot wordt het spelbord opgevuld met grote en kleine schijven. Deze schijven geven geen licht en blijven dus onzichtbaar in het donker. Iedere speler kiest een tovenaar uit.
 
prachtige houten ketels

Spelverloop

Zodra het licht uitgaat, kan het spel beginnen. Om beurten mogen de spelers hun tovenaar inzetten. Met deze tovenaar beginnen ze van buiten het spelbord voorzichtig tegen de speelstukken te duwen. De tovenaar moet daarbij altijd contact houden met het spelbord. Zodra een speelstuk van het bord valt (dat zie je niet, maar dat hoor je), dan is de beurt voorbij en is de volgende speler aan de beurt. De tovenaar blijft staan waar hij staat. In een volgende beurt ga je vanaf die positie verder of je begint op een andere positie weer aan de buitenkant.
 
speelstukken geven licht in het donker
 
Zodra één van de ketels midden in de lichtring wordt geduwd, is het spel afgelopen. De tovenaar met hetzelfde symbool als op de ketel heeft gewonnen. Als bij een spel met minder dan 4 spelers een "verkeerde" ketel in het midden komt, dan wordt deze verwijderd en is de volgende speler aan de beurt.