Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

Olympicards

Spelinformatie

Titel
Olympicards
Auteur Paolo Mori
Illustrator 
Uitgever 999Games
Aantal spelers 2 tot 7
Leeftijd vanaf 6 jaar
Speelduur 20 minuten
Taal Nederlands
Materiaal 90 prestatiekaarten, 9 sportkaarten, 27 medaillekaarten, 1 startspelerkaart en spelregels


Geschreven door Saskia, juni 2012
 

Introductie 

In dit kaartspel bestrijd je elkaar bij 9 sporten van de Olympische Spelen.Aan het begin van het spel krijgen alle spelers 6 kaarten, die elk een waarde en een kleur hebben. Elke sport heeft zijn eigen spelregels voor het spelen van kaarten. Om de beurt speel je steeds 1 kaart (en soms 2 kaarten) uit. Wanneer je geen kaart kunt of wilt uitspelen, dan pas je. Wie als eerste past, wordt laatste op dit onderdeel, maar krijgt er wel kaarten bij. Wie als laatste overblijft, wint de sport en krijgt een gouden medaille die punten waard is. Maar hij heeft dan wel minder kaarten over voor een volgend onderdeel. Wie na 9 sporten de meeste punten heeft, wint het spel.


de biedkaarten

Spelverloop

Het spel bestaat uit 9 sporten. Elke sport verloopt op dezelfde manier in deze volgorde:

  1. Nieuwe sportkaart omdraaien; 
  2. Prestatiekaart(en) spelen of passen; 
  3. Prestatiekaarten en medailles toekennen. 

De startspeler heeft de keuze of hij de sport op de omgedraaide sportkaart meteen wil spelen of onderop de stapel legt voor een latere fase. 

  

Afhankelijk van het aantal spelers is bepaald welke volgorde van passen leidt tot het toekennen van extra kaarten of medailles. In het algemeen geldt: hoe eerder je past, des te minder medailles maar des te meer kaarten krijg je waarmee je misschien een volgende sport in je voordeel kunt beslissen. Het spel eindigt wanneer alle 9 sporten afgehandeld zijn. De spelers tellen de punten van hun medailles.