Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

Tik Tak Boem

Spelinformatie

Titel
Tik Tak Boem
Auteur Los Rodriguez
Uitgever Goliath Games
Aantal spelers 2 tot 12
Leeftijd vanaf 8 jaar
Speelduur 20 minuten
Taal Nederlands
Materiaal 55 kaartjes met lettergrepen, 1 speciale dobbelsteen en 1 bom (op batterijen)


Geschreven door Ronald, 2001 (update Enrico, december 2011)
 

Introductie 

Vind de woorden met een opgelegde lettergreep maar wel voordat de bom in je handen ontploft. Kun jij je koelbloedigheid bewaren en ben je bestand tegen het dreigende getik van de bom? Wie na 13 ronden de minste kaartjes heeft verzameld, wint het spel.
 
 
 
het spelmateriaal
 

Spelverloop

De kaartjes worden geschud. De startspeler krijgt de bom en de speciale dobbelsteen.

De speler die aan de beurt is gooit met de speciale dobbelsteen. Deze geeft aan waar de lettercombinatie van het komende kaartje zich mag bevinden: niet aan het begin, niet aan het eind of overal. Daarna start hij de bom en trekt een kaartje. Dit kaartje worden open neergelegd. De speler verzint een woord waarin deze lettercombinatie voorkomt en geeft de bom door aan de volgende speler. Deze verzint ook een woord en geeft de bom door. Uiteraard moeten alle woorden verschillend zijn. Zodra de bom ontploft, krijgt de speler die hem in handen heeft, het kaartje. Deze speler is tevens de startspeler voor de volgende ronde.

Na 13 rondes kan de winnaar worden bepaald: de speler met de minste kaartjes. Als er meerdere winnaars zijn, dan spelen zij een finale, waarbij telkens een van de spelers afvalt.