Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

Wat schets je me nou?

Spelinformatie

Titel
Wat schets je me nou?
Uitgever Goliath
Aantal spelers 4 tot 8
Leeftijd vanaf 8 jaar
Tijd 20-40 minuten
Taal
Nederlands
Materiaal 100 opdrachtenkaartjes, 8 uitwisbare boekjes met gekleurde spiralen, 8 uitwisbare stiften, 8 doekjes, 1 zandloper van 60 seconden, 1 dobbelsteen, spelregels


Geschreven door Ronald, oktober 2012
 Introductie
 

Wat schets je me nou? is een tekenspel, waarbij het vooral om het lachen gaat en ook nog een beetje om de punten. Je kunt het vergelijken met het spel waarbij een zin of een woord wordt doorgefluisterd en aan het eind iets heel anders is geworden.

Spelverloop

Iedere speler krijgt een boekje, een stift en een doekje. Schrijf je naam voor in het boekje. Vervolgens krijgt elke speler een opdrachtkaartje. Spreek af of je de blauwe of de gele kant speelt. Gooi de dobbelsteen. Nu kan iedereen zijn opdracht voor in het boekje schrijven. Soms staat er een streep: dan mag je een van de andere opdrachten kiezen. Een enkele keer staat een opdracht tussen aanhalingstekens (niet tussen haakjes, zoals de spelregels aangeven), bijvoorbeeld "filmtitel". Nu mag je zelf een filmtitel kiezen als opdracht, bijvoorbeeld Star Wars of Shrek.

  
Opdrachtkaartjes

Bij een even aantal spelers tekent iedereen op de volgende bladzijde de opdracht. Daarvoor krijg je 60 seconden de tijd (de tijd van de zandloper). Bij een oneven aantal spelers wordt het boekje eerst doorgegeven. Nadat iedereen zijn tekening heeft gemaakt, wordt het boekje doorgegeven aan de volgende speler. Die kijkt naar de tekening, slaat de bladzijde om en schrijft op wat hij heeft gezien. Nu wordt het boekje weer doorgegeven. De ontvanger kijkt naar de tekst, slaat het blaadje om en tekent wat hij gelezen heeft. Dit gaat net zolang door, totdat het boekje weer terug is bij de startspeler.

Tekenvoorbeeld uit de spelregels

Nu worden de tekeningen en antwoorden één voor één aan de andere spelers getoond. Dat wordt lachen. Na afloop worden er ook nog punten verdeeld: je krijgt 1 punt als het eindantwoord overeenkomt met je opdracht. Zo niet, dan geef je 1 punt aan je favoriete antwoord. Verder geef je 1 punt aan je favoriete tekening. Iedereen noteert dit in zijn boekje. Na drie rondes kan de winnaar worden bepaald.