Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

Wobble

Spelinformatie

Titel
Wobble
Auteur Ad Bruynzeel
Illustrator
Aantal spelers 1 tot 4
Leeftijd vanaf 6 jaar
Speelduur 30 minuten
Taal Nederlands
Materiaal Spelbord, 20 schijven, 4 pionnen, 2 ballen, 16 pionnetjes, 2 speelstokjes, opbergzakje, spelregels


Geschreven door Ronald Hoekstra, januari 2011 

Introductie
 
Wobble heeft een wiebelend spelbord. Door schijfjes op de rand te leggen/gooien of eraf te halen, proberen de spelers de speelbal in gekleurde gaten te loodsen en wel in een bepaalde volgorde. Wie daar als eerste vier keer in slaagt, wint het spel.

het wiebelende spelbord

Voorbereiding

Leg het spelbord midden op een vlakke tafel. Leg de bal in het midden van het bord. Iedere speler krijgt 4 gekleurde pionnetjes en zet deze aan zijn kant in een volgorde naar keuze op het spelbord. Er wordt bepaald wie er mag beginnen (de kleinste speler).

Een spelbeurt

Om beurten gooien de spelers de dobbelsteen. Deze bepaalt hoeveel schijven de speler op het bord mag leggen of eraf mag halen (in een combinatie naar keuze). Bij de gevorderde versie krijg je als je een 1 gooit ook nog een grote pion, die je direct of later in het spel net als een schijf kunt inzetten. Je kunt de schijven op de rand van het bord leggen, of ze erop gooien. Je mag meerdere schijven tegelijk gebruiken en je hoeft niet te wachten tot de bal stil ligt. Met behulp van de speelstokjes mag je ook schijven weer van het bord afhalen. Het is de bedoeling de bal in de grote gaten te krijgen en wel in de volgorde van je gekleurde pionnetjes (van links naar rechts). Als de bal in het juiste gat belandt, mag je je pionnetje eruit halen en de bal gaat terug naar het midden. Je mag daarna eventueel nog verder gaan met je beurt.

Het einde

Zodra je je vierde pionnetje uit het bord haalt, heb je gewonnen.
Comments