Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

Woordzoeker

Spelinformatie

Titel
Woordzoeker
Uitgever Goliath
Aantal spelers 2 tot 4
Leeftijd vanaf 7 jaar
Speelduur 20 minuten
Taal Nederlands
Materiaal 1 speelbord, 10 dubbelzijdige speelkaarten, 1 totem, 4 x 70 fiches, spelregels


Geschreven door Ronald, augustus 2011

Introductie 

De bekende woordzoekers uit puzzelboekjes nu in spelvorm. Wie vindt als eerste de meeste woorden?


Spelverloop

Het spelbord is eenvoudig op te bouwen. Kies een van de 10 dubbelzijdige woordenkaarten. Leg deze op de draaischijf, leg daarop de transparante schijf en daaroverheen de groene ring. 
 

Draai de groene ring zo, dat in de opening een groen veldje te zien is. Vergeet niet de totem onder het bord vandaan te halen.


Bij aanvang van het spel wordt de groene ring kloksgewijs verder gedraaid, tot het volgende woord in de opening zichtbaar is. Iedereen zoekt nu gelijktijdig naar dit woord. Het kan in alle richtingen staan, maar altijd in een rechte lijn. Zodra je het woord gevonden hebt, knijp je in de totem en zegt waar het woord is. Nu mag je gekleurde fiches van je eigen kleur op de letters leggen. Als er al fiches van andere spelers op de letters liggen, dan worden deze weggehaald. (Als er nu incomplete woorden ontstaan, dan worden deze fiches ook verwijderd.) De schijf wordt vervolgens verder gedraaid en het volgende woord kan gezocht worden. Het spel eindigt als alle woorden gevonden zijn, of als een speler al zijn fiches op het bord heeft. De speler met de meeste fiches op het bord heeft dan gewonnen.