Hoofdmenu‎ > ‎Spellen‎ > ‎Spelbeschrijvingen‎ > ‎

ZooMemo

Spelinformatie

Titel
ZooMemo
Auteur Marleen van Hoorneyk
Illustrator Renske Harkema
Uitgever Sunny Games
Aantal spelers 1 tot 8
Leeftijd vanaf 5 jaar
Speelduur 15 minuten
Taal Nederlands en veel andere talen
Materiaal spelbord, 24 dierkaarten, 2 leeuwkaarten, 4 directeurkaarten, 5 reservekaarten


Geschreven door Ronald, augustus 2014
 

beginopstelling

Introductie 

De jonge dieren gaan op avontuur in de dierentuin. Ze raken echter de weg kwijt en weten hun hok niet meer te vinden. De spelers gaan helpen om de broertjes en zusjes weer te verenigen. Dat moeten ze doen, voordat de directeur de dierentuin komt inspecteren!

Spelverloop

ZooMemo is een coöperatief memoryspel. De spelers proberen gezamenlijk alle jonge dieren bij elkaar te vinden en weer in hun hok te stoppen. Draai twee kaartjes om. Zijn het twee bij elkaar behorende dieren, dan leg je ze in hun hok. Zijn het verschillende dieren, dan draai je de kaartjes weer dicht.

 

Daarna is de volgende speler aan de beurt (dus ook als je het goed had).


 

Het spelbord is dubbelzijdig. Op de ene kant staat aangegeven in welk hok de dieren horen, aan de andere kant mag je dat zelf kiezen. Dat is verder niet van belang voor het spel.

 

Naast de kaartjes met jonge dieren, zijn er ook nog andere kaartjes in het spel:

Er zijn 2 kaartjes met een leeuw. Zodra zo'n kaartje wordt getrokken, schrikken alle dieren die nog niet in hun hok zitten zich wild en rennen door elkaar. Alle gesloten kaartjes worden geschud. Het leeuwkaartje gaat (gelukkig) uit het spel.


Er zijn 4 kaartjes met een directeur. De directeur begint in zijn huis. Zodra zo'n kaartje wordt getrokken, komt de directeur dichter bij de poort van de dierentuin. Als hij de dierentuin bereikt, voordat alle dieren in hun hokken zitten, dan hebben de spelers het spel verloren. Om het spel moeilijker te maken, kan de directeur dichterbij de dierentuin beginnen.

Het spel is afgelopen als alle dieren in hun hok zitten. Dan hebben de spelers gezamenlijk gewonnen. Het spel eindigt ook als de directeur de dierentuin binnen komt. Dan hebben de spelers gezamenlijk verloren.