Spiel 2011 verslag Ronald deel 1

Geschreven door Ronald


Spiel 2011 stond weer voor de deur en aangezien het herfstvakantie voor de kids was, mochten ze een dagje mee. Na een klein oponthoud kwamen we (Ronald, Corrie, Milo en Nisha) aan bij het beursgebouw. Lody en Caroline stonden al te wachten met hun kids en vrienden. Ze hadden de kaartjes in ontvangst genomen die Enrico voor ons had gehaald. Vorig jaar was er immers een grote wachtrij voor de ingang, maar die viel dit jaar heel erg mee. Het wachten was nog even op Seb, Leonie en Eline, maar er konden toch al vast een aantal naar binnen. Toen ook Seb er was, kon ik als laatste mee naar binnen.

Eline en Nisha met Cuboro

Milo, Nisha en Eline waren lekker aan het bouwen met Cuboro, maar Milo wilde nu toch wel wat meer zien. Ik ging met hem naar hal 6, op zoek naar Star Wars en Warhammer poppetjes. Daar hebben we lekker rondgestruind.

Prachtig geschilderde miniaturen...

... en gebouwen

Als de gelegenheid er was, speelden we bij diverse stands korte spelletjes. Bij Topyspellen wilde de standhouder graag de nieuwe creatie Flick-Flack uitleggen. Een kinderspel voor jonge kinderen om kleuren en tellen te leren. Het spel is prachtig in hout uitgevoerd. Milo wilde het wel even proberen. Om beurten gooien de spelers driemaal kleurendobbelstenen en mogen de bijbehorende ballen op het spelbord leggen. Aan het einde van de beurt moeten de gezichtjes van deze kleuren worden omgedraaid: van lachend naar triest of andersom. Dan wordt geteld hoeveel lachende gezichtjes er zijn en zoveel muntjes verdien je. Wie als eerste een bepaald aantal muntjes heeft, heeft gewonnen. Een origineel spel voor heel jonge kinderen, maar de oudere kinderen zijn er snel op uitgekeken.

Flick Flack

Bij Drei Magier Spiele speelden we Die geheimnisvolle Sternschnuppe: een soort omgekeerd Mikado. De spelers hebben 3 soorten stokjes: lange met metaal, lange zonder metaal en korte. Boven het spelbord hangt een magnetische ster, die zijn stralen kwijt is. De lange stokjes met metaal kunnen er aan worden gehangen. Zodra er een of meer metalen stokjes aan hangen, kun je ook de andere stokjes kwijt. Om beurten leggen de spelers één van hun stokjes op de stralen van de ster. Stokjes die vallen moet je weer in je voorraad nemen (maximaal 3). Wie als eerste zijn stokjes kwijt is, wint het spel.

Die geheimnisvolle Sternschnuppe

Die geheimnisvolle Sternschnuppe

Er waren ook diverse Rubik's kubussen te vinden, zelfs tot 7 x 7 x 7 groot. Aargh!

Ondertussen werd Milo gevraagd mee te spelen voor de Duitse televisie (WDR). Een eenvoudig kinderspelletje met een aardappel die muziek maakt. Deze moet worden overgegooid, totdat de muziek stopt. Wie de aardappel dan heeft, krijgt een strafpunt. Dit werd enkele malen voor de camera gespeeld. Af en toe vloog de aardappel door de hele zaal, waar de spelers aan tafels in de buurt vast niet zo blij mee waren.

WDR televisie

Nisha vermaakte zich met Corrie, Leonie en Eline ook prima. Ze won een prijsje met een Wicky de Viking Memory spel en kwam ook op de Duitse televisie (ZDF). Uiteraard moest ze ook het springkussen uitproberen en de trampoline. Het kon voor haar niet hoog genoeg gaan. Gelukkig zat ze vast aan elastieken. Naast nieuwe spellen, zoals Gary Gouda, waren ook de oude bekende in groot formaat leuk om te doen: Vier op een Rij en Wie is het?

Wicky de Viking Memory

Het springkussen

Wie is het?

Vier op een rij

ZDF televisie

Gary Gouda

Aan het eind van de dag kon Milo bij Ziterdes meedoen aan een workshop landschap bouwen. Het grondplaatje was al in de grondverf gezet en gesneden, maar daarna moest het worden geschilderd, voorzien van een boom en gras en aangekleed met bloemetjes en struiken. Het resultaat was prachtig om te zien. De uitlegger liet duidelijk de verschillende technieken zien en waarom bepaalde handelingen gedaan moesten worden. Met enkele simpele handelingen kon het grondplaatje in steen worden veranderd en het water in een kokende bron. Erg fascinerend om te zien.

Workshop bij Ziterdes

De dag zat er alweer op. We hadden maar een klein deeltje kunnen zien en uitproberen. Omdat het geen herfstvakantie was in dit deel van Duitsland, was de beurs niet overdreven druk. Een zeer geslaagde dag, die werd afgesloten met een maaltijd in een nabij gelegen restaurant. Een toetje zat er niet in, want we moesten de tafel uiterlijk om acht uur weer verlaten.