The Game Master

Uitgeverinformatie

Naam The Game Master

Adres Raadhuisplein 21, 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel

Telefoon (+31)0180-756193

E-mail info@thegamemaster.nl

Website http://www.thegamemaster.nl

Omschrijving

The Game Master is een in februari 2004 door Hans van Tol opgerichte Nederlandse spellenfirma, die zich vooralsnog bezig houdt met het uitgeven van eigen ontwikkelde spellen. Dit doen ze onder het motto: bordspellen voor iedereen! En dat is te merken bij het huidige aanbod. Ze willen toegankelijke spellen maken, die jong en oud leuk vinden en die niet oneindig lang duren. Dus ook een snel spel voor tussendoor zit in het assortiment. Want oneindig lang spelen kan natuurlijk ook door een spel steeds weer opnieuw uit de kast te pakken.

Het is een echt familiebedrijf. De moeder van Hans heeft de prachtige voorkant van De Ontembare Stad gemaakt, terwijl zijn schoonzus een grafisch ontwerpster is, waardoor zij de dozen heeft kunnen maken en het spelbord van De Ontembare Stad heeft kunnen ontwerpen. Zijn tante werkt ook mee als vertaalster.

Het logo hebben de oprichter en zijn schoonzus samen bedacht, bijna een maand nadat The Game Master was opgericht: op 13 maart. Ze sloten zich op in een kamer, waar ze niet uit mochten voordat het logo naar tevredenheid af was. Eerst hadden ze ideeën om iets met een kroon te doen. Maar na een kleine twee uur kwam het kasteel naar voren (geïnspireerd op het verhaal achter het spel De Ontembare Stad met veel ridders). De warme kleur geel van het zand en de paars-blauwige lucht zijn Hans' lievelingskleuren dus dat was snel gekozen. Na ongeveer vijf uur was het logo compleet.

Over de website

Op de website staan de laatste nieuwtjes. Hij is duidelijk opgezet in de herkenbare kleuren van het logo. Ook kun je er informatie vinden over de ontwikkeling van de diverse spellen, compleet met foto's. Erg interessant dus. Verder staat erop wanneer er spellendagen worden georganiseerd, waarop je langs kunt komen om de verschillende spellen uit te proberen. Een ideale manier om erachter te komen wat je van de diverse spellen vindt. En wie kan het dan beter uitleggen dan de ontwerper zelf?

Bijzonderheden

Voor de evenementen is een grote versie van Block it! gemaakt. Deze trekt veel bekijks en is ook heel leuk om mee te spelen. Op de Najaarsbeurs/Trade Mart in september 2004 werd Block it! zelfs als noviteit aangemerkt in de Noviteitenshow. Een erg goede prestatie van dit nieuwe spel. In 2005 won De Ontembare Stad de Nederlandse Spellenprijs. In 2011 is Imperial 2030 genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs.

Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn

Gerda, de moeder van oprichter Hans van Tol, met het ontwerp voor De Ontembare Stad

The Game Master (Hans van Tol staat in het midden)