Spellenspektakel 2012 verslag Enrico

Spellenspektakel 2012 Verslag Enrico


Geschreven door Enrico

We hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar het Spellenspektakel is weer terug in Eindhoven! Vanaf het moment dat dit nieuws bekend werd, begon het bloed sneller te stromen bij spellenminnend Nederland en Vlaanderen. De misère van de overgang naar Zwolle zou weer snel vergeten worden en de gedachten gingen alweer terug naar de succesvolle jaren in het Beursgebouw. Mede hierdoor waren de verwachtingen hooggespannen bij het publiek.


Vandaag is de dag dat we het resultaat van de inspanningen van de nieuwe organisatie kunnen gaan bekijken. Ik zal er niet omheen draaien: het is nog niet het Spellenspektakel van de topjaren en eerlijk gezegd kan dat ook nog niet. Dit jaar is een investeringsjaar waarin het publiek weer opnieuw gevonden moet worden en de exposanten met een tevreden gevoel naar huis gaan. In dit opzicht is de doorstart zeker geslaagd!


Er is een overzichtelijke beurs neergezet met voor ieder wat wils: kinderen, families en veelspelers. Voor iedereen is er voldoende aanbod om je een dag prima te vermaken. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht door een flinke speeltuin met knutselhoek en begeleiding neer te zetten.

Ten opzichte van Spiel is het een waar genot om op het Spellenspektakel rond te lopen. Het is zeker niet zo druk als vroeger, maar gezellig druk. Alleen bij de verkoopstands is het af en toe dringen. Daar maalt niemand om, want de aanbiedingen zijn scherp en dat is het zeker waard om een paar minuten te wachten. Bovendien zijn ook gloednieuwe topspellen uit Essen komen overwaaien tegen prijzen die aardig in de buurt komen van wat je vorige week op Spiel moest betalen. Dus degenen die Spiel hebben moeten missen, kunnen de “schade” in één dag inhalen!

In de stands van de diverse uitgevers en spellenverenigingen zijn de tafels bijna continue bezet. Maar doordat er veel speelruimte is, komt er geregeld een tafeltje vrij. Hierdoor kan er lekker veel gespeeld worden en kom je ook toe aan spellen die je anders voorbijgelopen zou zijn. Het speelgehalte is dus hoog en dat zal de bezoekers zeker aanspreken.

Is er dan niets meer te wensen? Natuurlijk wel. De beurs is beperkt gebleven tot de begane grond en er kunnen dus nog zeker een aantal uitgevers bij. Zo hebben bijvoorbeeld Hasbro, Jumbo en Ravensburger de boot vooralsnog gemist (hoewel Jumbo wel een bijdrage heeft geleverd in de goodiebag die je bij binnenkomst krijgt). Misschien dat zij er in 2013 wel bij zijn en het publiek de beurs dan in (nog) grotere getale weet te vinden. Ik kijk er al naar uit!

En omdat foto's meer zeggen dan 1000 woorden, volgen hieronder nog wat plaatjes van de beurs...