Spiel 2023

Spelmagazijn en Spiel

Uiteraard besteedt ook Spelmagazijn aandacht aan de grootste spellenbeurs ter wereld. Vanaf eind augustus tot aan het begin van de beurs worden de meest interessante spellen in een preview gepresenteerd. En daar blijft het niet bij, want tijdens de beurs worden er vele spellen door ons getest.

Na afloop van de beurs delen we onze indrukken door diverse verslagen van de perspresentatie en van de beurs zelf.


Informatie buiten Spelmagazijn


Algemeen

De beurs vindt plaats van 5 tot en met 8 oktober 2023. De beurs opent dagelijks om 10:00u. Elke dag is de beurs tot 19:00u, behalve de laatste dag: dan eindigt de beurs om 18:00u.

Er komen meer dan 950 exposanten uit maar liefst 56 landen. Er worden ongeveer 1.500 nieuwe releases verwacht. Er zullen diverse spelauteurs hun prototypes tonen. 

Online kunnen vanaf augustus 2023 toegangskaarten worden gekocht. Deze zijn de hele maand augustus € 1,00 goedkoper. Bij de beurs zelf kunnen ook kaarten worden gekocht. Deze zijn dan € 1,00 per kaart duurder.

Een dagkaart voor personen tot 12 jaar kost € 13,00 en vanaf 13 jaar € 22,00. Voor studenten en gehandicapten is een apart tarief van €  19,00.
Voor gezinnen is een aparte kaart verkrijgbaar voor € 55,00.
Er zijn ook kaarten te koop voor de hele beurs  tot 12 jaar / vanaf 13 jaar: € 31,00 / € 58,00. Voor studenten en gehandicapten is een apart tarief van € 48,00.

De prijzen zijn daarmee wel weer wat hoger geworden.

Voor Spiel 2023 is een nieuw logo ontworpen, gebaseerd op het oude logo. De kleuren zijn opgefrist, het tangram is hetzelfde gebleven, maar een stukje gekanteld. Bij de naam Spiel is nu ook Essen toegevoegd.

Verder is er een mascotte bedacht. De naam is inmiddels ook bekend: Meeps.

Spiel app

Er is ook weer een handige app beschikbaar. Daarin vind je o.a. een overzicht van de aanwezige nieuwe spellen en plattegronden van de diverse hallen. Je kunt ook per categorie kijken: familie, expert, trading card games, roleplaying, miniaturen, accessoires, artiesten, prototypes en zelf welke foodtrucks er zijn. Natuurlijk is er ook een overzicht van alle standhouders en waar ze te vinden zijn. Een overzicht van de verschillende evenementen. En tot slot zitten er ook nog enkele kortingsvouchers in.

Spiel app

Meet & Play

Op zaterdag 7 oktober kun je van 14:00u tot 18:00u in zaal Europa je favoriete content creators gratis ontmoeten. Journalisten, vloggers, bloggers, youtubers, podcasters of hoe je ze ook wilt noemen. Er is een overzicht van mensen die in ieder geval aanwezig zijn, maar er zullen er vast meer hun gezicht laten zien.

Meet & Play

Zooloretto

16 jaar nadat het spel Zooloretto is uitgekomen, komt Abacusspiele nu met een compleet nieuwe editie. Het spel zelf kent weinig veranderingen, het artwork daarentegen wel. Auteur Michael Schacht zal ook op de beurs aanwezig zijn.