FAQ Tijdschriften

Zijn er tijdschriften over bordspellen?

In Nederland zijn enkele tijdschriften over bordspellen te vinden. De Nederlandse spellenvereniging Ducosim geeft het blad Spel! uit, dat vier keer per jaar aan de leden wordt gezonden. Verder zijn er diverse verenigingen die een eigen blaadje hebben, maar daar ben ik niet op geabonneerd. Verder zijn er natuurlijk nog buitenlandse tijdschriften. Er zijn diverse Duitse, Engelse en Amerikaanse tijdschriften.

In Spelmagazijn ben ik begonnen met een overzichtje van de tijdschriften die ik zelf lees. Hierbij worden de Nederlandse en de Duitse tijdschriften waar ik op geabonneerd ben per nummer even kort toegelicht. Zo krijg je een goed beeld van wat de diverse tijdschriften bieden.

Er zit trouwens een behoorlijk verschil tussen de diverse tijdschriften. Sommige tijdschriften richten zich op zoveel mogelijk kleine recensies, terwijl andere tijdschriften zeer kritisch naar de spellen kijken. Sommige tijdschriften zien er erg mooi uit, terwijl andere op een soort krantenpapier zijn gedrukt. Ook de verschijningsfrequentie kan nogal verschillen. Het is dus maar net wat je zoekt en welke taal je het beste ligt.

Links