Jeroen

Introductie

Jeroen is geboren op 18 februari 1971 en is zo stapel op spellen dat hij er zijn eigen website over heeft gehad: Spellenstapel.nl. Intussen is hij met deze site gestopt en heeft zijn recensies en andere spelleninformatie aan Spelmagazijn geschonken. Deze pagina's worden langzaam omgezet naar de stijl van Spelmagazijn. Onderaan bij Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn kunt u zien welke al omgezet zijn.

Favoriete spellen

Spellen waarbij je zelf iets kunt ontwikkelen vindt Jeroen het leukst, waarbij hij de vormgeving en de aansluiting bij het thema ook erg belangrijk vindt. Een paar van zijn favoriete spellen zijn bijvoorbeeld Evo, Eufraat & Tigris, Lost Cities en de Kolonisten van Catan (met Steden en Ridders). Veel belangrijker is nog wel afwisseling in spellen; ook al is een spel nog zo goed, nadat je het gespeeld hebt is het leuk om een ander spel te doen.

Huidige favorieten

Jeroen speelt alles wat los en vast zit, maar vermaakt zich prima met spellen uit de Alea-reeks en een aantal van de Kosmos spellen voor 2 spelers. Afgezien daarvan komen er continu zoveel nieuwe spellen bij en het is ontzettend leuk om een nieuw spel te verkennen. Soms blijkt dan dat het toch niet zo’n topper is, maar andere spellen zijn juist weer juweeltjes.

Minst favoriete

Spellen die heel erg lang duren of waarbij je erg lang op andere spelers moet wachten. Ook heeft Jeroen een hekel aan spellen waarbij je continu met kleine countertjes moet zitten priegelen. Een spel dat louter op geluk berust zal hij ook niet vaak spelen.

Beste herinnering

Er zijn zoveel leuke herinneringen. Herinneringen aan onverwachte overwinningen, uitermate spannende spellen, het bezoeken van spellenbeurzen, etc. De beste herinnering van Jeroen is eigenlijk toch wel het sinterklaasfeest waarbij het gezin Risk leerde kennen. Dit opende de deur naar een wereld vol spellen die boven het niveau van ganzenbord en halma uitstegen.

Opmerkingen

Natuurlijk bestaat er een zeker verband tussen spellen waar je goed in bent en de spellen die je leuk vindt om te spelen. Het omgekeerde komt echter ook vaak voor, bijvoorbeeld bij een aantal handelsspellen. Vooral als er veilingen aan te pas komen gaat Jeroen vaak onderuit, toch beleeft hij daar veel plezier aan.

Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn