Spiel Essen

Naam: Spiel
Datum: 5 tot en met 8 oktober 2023
Locatie: Messe, Essen (Duitsland)
Website: www.spiel-essen.de

De grootste spellenbeurs ter wereld wordt elk jaar in oktober in het Duitse Essen georganiseerd. Hij duurt 4 dagen en is goed met de auto uit Nederland bereikbaar. Vaak vallen deze dagen in de laatste 4 dagen van de Nederlandse herfstvakantie. De beurs is zeer groot opgezet en een mekka voor spellenliefhebbers. Er zijn meerdere grote hallen. In deze 4 dagen komen er meer dan 180.000 bezoekers naar de beurs. Er zijn ruim 1.100 uitgevers en bedrijven uit meer dan 50 verschillende landen, die samen evenzovele nieuwe spellen, uitbreidingen en heruitgaven aanbieden.


Er worden niet alleen de nieuwste spellen aangeboden, maar ook is er een tweedehands markt. De meeste uitgevers zorgen ervoor dat je de nieuwe spellen direct kunt spelen en er is voldoende assistentie zodat je de spelregels niet zelf hoeft uit te pluizen. Ook staan er kleine bedrijfjes van heinde en verre die hun eigen producties aan de man proberen te brengen. Deze spellen vind je zeker niet in de gewone spellenwinkels en er zitten regelmatig uitstekende spellen bij. Naast spellen, zijn er ook bijvoorbeeld strips, jongleerattributen, larp-kleding en puzzels te koop. Daarnaast zijn er ook spelbenodigdheden te koop, zoals dobbelstenen en pionnen in alle soorten en maten. Uiteraard kun je er veel spellen kopen tegen soms verrassend lage prijzen.

Ook worden er diverse toernooien georganiseerd, waaronder bijvoorbeeld het WK Kolonisten van Catan, het EK Bordspellen en het WK Carcassonne.

Als je de eerste keer naar Spiel gaat is het handig de volgende pagina te lezen:

Spelmagazijn bij Spiel

Spelmagazijn komt al heel wat jaren op Spiel. Neem maar eens een kijkje bij de diverse jaren:

Spiel 2023

Spiel 1998-2010 in Spelmagazijn.nl