Snowgame 2010

Snowgame 2010


Geschreven door: Enrico van Kessel

Op 12 maart 2010 vertrokken 10 enthousiaste spellenliefhebbers naar de Franse Alpen voor een gezellige week in de sneeuw. Een kleine groep deze keer, doordat diverse deelnemers van voorgaande jaren om uiteenlopende redenen een jaartje moesten overslaan. Gelukkig blijkt de Snowgame-formule ook in een kleiner gezelschap uitstekend te werken.

Het dorp Tignes

Les Brevieres

De bestemming was het bekende Tignes in Frankrijk. Degenen die Snowgame kennen zullen wellicht hun wenkbrouen fronsen. Een deel van de formule van Snowgame is toch een sfeervol dorpje, terwijl Tignes nu niet bepaald bekend staat om de sfeervolle betonkolossen? Dat klopt helemaal… Gelukkig bestaat Tignes uit meerdere dorpjes en één ervan is het authentieke Tignes Les Brévières: een écht dorp met oude huizen en een kerk.

Ons chalet

Skiënd over een huis

In dit leuke plaatsje hebben de Snowgamers onderdak in het sfeervolle, 400 jaar oude chalet “Lo Soli”. Het is niet altijd even praktisch ingericht in zo’n oud huisje, maar de ambiance compenseert dit ruimschoots. Bovendien ligt het op slechts 30 meter van de piste!

L'Aiguille Percee

Uitbundige zon

De zon schijnt de hele week uitbundig, waardoor het spellengedeelte een beetje ondergesneeuwd raakt. Want zeg nu eerlijk: als het heerlijk weer is, trek je er toch lekker op uit voor een wandeling, een terrasje of om te gaan skiën? Het besneeuwde berglandschap is adembenemend mooi en de Vin Chaud (Glühwein) smaakt heerlijk!

Glinsterende sneeuwkristallen

Erik geniet van de zon

Dat neemt niet weg dat er natuurlijk wel spellen op tafel gekomen zijn. Want na inspanning hoort ontspanning! We hadden er in ieder geval genoeg bij ons om te kiezen, want met 50 spellen hadden we ook een complete week binnen kunnen doorbrengen.

Astrid op zoek naar een geocache

Sandra op zoek naar een geocache

Één van de activiteiten die we buiten konden uitvoeren was Geocaching: met behulp van een gps op zoek naar schatten in de sneeuw. Erg leuk om te doen en in combinatie met skiën werd het helemaal een bijzondere ervaring. Mede hierdoor maakten een aantal Snowgamers een prachtige off-pisteroute. Anderen lieten deze waaghalzerij aan zich voorbij gaan en genoten op een rustigere manier van de uitbundige zon.

Off piste

Off piste

Na 10 dagen was het helaas weer uit met de pret. Precies op tijd vertrokken we weer naar Nederland, want het weer sloeg op de laatste dag om. In de regen begon de bus aan de terugreis. Volgend jaar komt er zeker weer een Snowgame!