Snowgame 2011

Snowgame 2011


Geschreven door Enrico van Kessel


Van 11 tot en met 20 maart 2011 vond alweer de 7e Snowgame plaats. Net als vorig jaar was het een bescheiden groep die met een enorme vracht spellen naar de sneeuw vertrok. Een snelle berekening leerde dat je iedere dag bijna 10 unieke spellen zou moeten spelen om alles gespeeld te krijgen. In theorie mogelijk natuurlijk, maar de praktijk wijst uit dat je dit geen 7 dagen volhoudt. De bestemming van het sneeuw- en spellenfestijn was Oz-en-Oisans. Dit is een klein, maar wel gezellig dorpje in de Franse Alpen waar Snowgame al eens eerder tot volle tevredenheid is geweest. Deze keer hadden we wel een ander onderkomen: een prachtig chalet direct aan de piste én ook nog op één minuut lopen van het dorp!

het dorp: Oz-en-Oisans

het chalet

Zeker niet als het Snowgame is. Deze vakantie is nu eenmaal een combinatie van sneeuw en spellen. En dat betekent dus dat je overdag toch vaak buiten zult zijn. Nu moet ik wel zeggen dat de verhouding sneeuw/spellen enigszins scheef was: de sneeuwcondities waren verre van ideaal en het aantal spellen… nou ja, dat heb ik al verteld. Het gevolg was wel dat er inderdaad ook erg veel werd gespeeld. Je kon bijna geen moment vinden dat er niet gespeeld werd.

besneeuwde bergen

veel spellen

Gelukkig was het chalet wel berekend op onze speel-woede: er was een mooie kast waarop alle spellen uitgestald konden worden én er waren 2 grote tafels waarop gespeeld kon worden. Favoriete spellen zijn moeilijk aan te geven, want diverse personen deden écht een poging om alle spellen een keer te spelen. Uiteraard gedoemd te mislukken…

Betrayal at the House on the Hill

Norenberc

Korte spellen als 7 Wonders, Level X en Heckmeck BBQ spelen makkelijk weg en zijn dan ook regelmatig op tafel gekomen. Maar ook met het zwaardere werk als 21th Century, Poseidon, Betrayal at the House on the Hill en Dungeon Lords hebben we ons uren vermaakt.

gezellig eten in de zon

en natuurlijk skiën

En tussendoor genoten we uiteraard van de frisse berglucht (inclusief regen en sneeuw), gingen we gezellig uit eten, kregen buikpijn van het lachen of maakten we zomaar een wandeling. Het leek wel vakantie...

Snowgame 2011 was weer helemaal geslaagd!