Nieuws 2017

White Goblin Games gaat de Nederlandse versie van Professor Evil and The Citadel of Time uitgeven

Geplaatst 1 okt. 2017 15:47 door Ronald Hoekstra

Persbericht


Funforge en White Goblin Games zijn verheugd om bekend te maken, dat White Goblin Games de Nederlandse versie van Professor Evil and The Citadel of Time

gaat uitgeven en distribueren in Nederland en België. De Nederlandse versie zal Professor Evil en de Toren van Tijd gaan heten.


Categorie: bordspel

Aantal spelers: 2-4

Auteurs: Brett J. Gilbert & Matthew Dunstan

Illustrator: Biboun

Speelduur: 30-45 minuten

Leeftijd: 8+


Over het spel

Professor Evil en de Toren van Tijd is een coöperatief spel: betreed gezamenlijk als groep van avonturiers stiekem de toren en maak de artefacten buit. Plan je acties en maak gebruik van je unieke vaardigheden. Maak vallen onschadelijk, leidt de professor of, maar blijf wel bij hem uit de buurt. Door goed samen te werken, kun je hem verslaan. Lukt het jullie om de Mona Lisa, de Steen van Rosetta en Excalibur buit te maken, voordat de tijd op is of zijn deze onvervangbare artefacten voor altijd verloren? Een race tegen de klok!

White Goblin Games neemt Chronicle Games over

Geplaatst 1 okt. 2017 15:39 door Ronald Hoekstra

Persbericht


2e Exloërmond – Per 1 oktober 2017 heeft White Goblin Games de activiteiten overgenomen van

Chronicle Games te Arnhem. Chronicle Games is een uitgever van bordspellen met onder andere

Droomhuis, What’s Up en 10 Minuten Kraak in het assortiment.


Chronicle Games is een nationaal georiënteerde uitgever van bordspellen die zich onderscheid in het

uitgeven van kwalitatief zeer goede spellen met een hoge herspeelbaarheid. “Naast dat een spel zeer

leuk moet zijn om te spelen besteden we erg veel aandacht aan de kwaliteit van de regels en de

artwork van onze spellen”, aldus Michiel Hendriks.


Chronicle Games werd door Hendriks in 2015 opgericht en is binnen korte tijd een naam met aanzien

geworden. Hendriks heeft nu de wens en ambitie om de formule van Chronicle Games verder uit te

bouwen en de spellen wijdverspreid te krijgen. In White Goblin Games heeft Michiel Hendriks de

partner gevonden om deze wens en ambitie waar te maken. Eigenaar Michiel Hendriks zal binnen

White Goblin Games werkzaam zijn als Senior Developer en zal zich vooral voornamelijk bezig

houden met spelselectie, vertalingen en de kwaliteitsbewaking van de spellen. “Mijn hart en mijn

kunde liggen vooral op dit vlak, en ik ben verheugd dat ik mij hier weer vol op kan focussen”, aldus

Michiel Hendriks.


Met de overname - Chronicle Games wordt als studio binnen White Goblin Games gepositioneerd -

zullen de licenties van de spellen onder White Goblin Games komen te vallen en zal de uitgever de

verkoopkracht ten volle inzetten om vele mensen ook te laten genieten van de spellen van Chronicle

Games. “Via ons netwerk hebben we de mogelijkheid om het concept van Chronicle Games naar een

nieuw niveau te brengen. Daarbij wordt alle mogelijke marketing- en verkoopondersteuning

ingezet”, aldus Johan Kuipers van White Goblin Games. “In deze samenwerking worden de voordelen

van beide bedrijven samengevoegd en ontstaat er een mooie synergie”, volgens Jonny de Vries van

White Goblin Games.


Door de overname van Chronicle Games heeft White Goblin Games alle drie de nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs 2017 (familie) in handen.

Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2017

Geplaatst 24 sep. 2017 22:28 door Ronald Hoekstra

Persbericht


Vandaag, zaterdag 23 september, zijn de nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs 2017 bekendgemaakt. In de categorie familiespellen gaan de nominaties naar Droomhuis, Imhotep en Kingdomino. Bij de expertspellen gaan de nominaties naar Great Western Trail, Mombasa en Orléans.


De Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, wordt dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt. De prijs is verdeeld in twee categorieën: de Nederlandse Spellenprijs – familie en de Nederlandse Spellenprijs – experts. Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf acht jaar. Een expertspel is geschikt voor spelers met iets meer speelervaring.


Een vakjury van elf experts kiest de genomineerde spellen en de uiteindelijke winnaars. De spellen zijn gekozen uit tientallen bord- en kaartspellen die uitgebracht zijn in het tijdvak van 1 maart 2016 tot en met 30 juni 2017. De jury kijkt hierbij met name naar kwaliteit, speelplezier en originaliteit.


De genomineerden in de categorie Nederlandse Spellenprijs – familie:

• Droomhuis, een bordspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Klemens Kalicki en uitgegeven door Chronicle Games.

• Imhotep, een bordspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Phil Walker-Harding en uitgegeven door White Goblin Games.

• Kingdomino, een legspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Bruno Cathala en uitgegeven door White Goblin Games en Blue Orange Games.


De genomineerden in de categorie Nederlandse Spellenprijs – experts:

• Great Western Trail, een bordspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Alexander Pfister en uitgegeven door 999 Games.

• Mombasa, een bordspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Alexander Pfister en uitgegeven door The Game Master.

• Orléans, een bordspel voor 2-4 spelers, ontworpen door Reiner Stockhausen en uitgegeven door White Goblin Games.


Bekendmaking winnaars

De jury komt later deze maand bijeen om de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs in de beide categorieën te bepalen. De winnaars worden op vrijdag 10 november bekendgemaakt en gehuldigd. Dit gebeurt op een feestelijke bijeenkomst in de speelzaal van de Holiday Inn te Eindhoven, aan de vooravond van het Spellenspektakel, de grootste spellenbeurs van de Benelux. Het Spellenspektakel vindt plaats op 11 en 12 november 2017 in het Beursgebouw te Eindhoven.


Over de Nederlandse Spellenprijs

De Nederlandse Spellenprijs is sinds 2001 de kwaliteitsprijs van Nederland voor in het Nederlands uitgegeven gezelschapsspellen. De Nederlandse Spellenprijs is met name bedoeld om de consument te informeren en een keurmerk aan te reiken. De prijs is een handvat bij de aankoop van gezelschapsspellen. Sinds 2013 kent de Nederlandse Spellenprijs een prijs voor familiespellen en een prijs voor expertspellen. De jury is samengesteld uit elf onafhankelijke spellenkenners, waaronder winkeliers van speciaalzaken, recensenten, organisatoren van spelevenementen en leden van spelverenigingen. De organisatie van de Nederlandse Spellenprijs vindt plaats onder auspiciën van Ducosim, een landelijke spellenvereniging met circa 700 leden.


Nederlandse Spellenprijs

Spellenfestival

Geplaatst 31 jul. 2017 16:48 door Ronald Hoekstra [ 31 jul. 2017 16:51 bijgewerkt ]

Persbericht


Misschien hebben jullie reeds gehoord van Spellenfestival^?

Spellenfestival is een dag waarop de organisatie zoveel mogelijk mensen probeert samen te brengen om gezellig samen spellen te ontdekken en te spelen.

De editie 2017 gaat door op zondag 1 oktober in De Limburghal te Genk (Limburg) waar op een oppervlakte van 2 000 m² o.a. 999 Games, White Goblin Games, Asmodee, The Game Master, Stonemaier Games, Portal Games, Jumping Turtle Games, Haba en nog vele anderen aanwezig zijn.


Behalve gevestigde uitgevers uit binnen- en buitenland worden ook enkele ontwikkelaars welkom geheten, die hun prototypes komen voorstellen en bieden wordt plaats geboden aan een verschillende clubs om zichzelf te komen voorstellen.

Het Spellenfestival is in de eerste plaats een speelfestival waar je spellen kunt komen ontdekken en uitproberen. En dat in een gezellige en ongedwongen sfeer waar zowel de hardcore fanaat als families zich een hele dag kunnen amuseren.


De ticketverkoop is van start gegaan en dankzij de sponsors Het Spelhuis en Oberonn krijgen de eerste 200 tickets een gratis spel ter waarde van € 10 (op een ticketprijs van € 5. Tel uit je winst)! Er snel bij zijn is dus de boodschap.

100 miljoen verhalen in 1 doos

Geplaatst 30 jun. 2017 19:48 door Ronald Hoekstra

Persbericht


Nieuwerkerk aan den IJssel, 28 juni 2017.

Verhalen schrijven vond Hans van Tol altijd al leuk, maar een boek van zijn hand is nog niet uitgekomen. Hij werd spelauteur. Dat hij ooit nog een spel zou bedenken waarbij verhalen maken een centrale rol vormt, dat had hij nooit durven hopen. Zaterdag, bijna 5 jaar na het eerste idee voor het spel, komt zijn droom uit met de pre-release van zijn nieuwe gezelschapsspel Story Makers.


Geïnspireerd door verhalen

In 2012 werd Van Tol benaderd door de Koninklijke Auris Groep om een spel op maat te maken voor hun 25-jarige jubileum. De Auris Groep geeft onderwijs aan leerlingen met een communicatie-beperking en zij wilden graag een spel laten maken waarin dit element terug zou komen. De spelontwerper raakte geïnspireerd en stelde voor “iets met verhalen maken” te doen. Altijd al zijn droom. Samen met de communicatiemedewerkers van Auris ging hij aan de slag om het spel verder uit te werken. Een jaar later was het Auris Verhalenspel een feit.


Een goed spel is net als goede wijn

Daarna was het nog heel hard werken. “Heb je een leuk spel, dan ben je er nog niet. Bovendien is een leuk en toegankelijk spel maken veel harder werken, dan een complex spel,” licht Van Tol toe. “Je moet dan juist heel veel schaven. Maar je moet ook geduld hebben bij het ontwerpen van een nieuw spel. Het is een rijpingsproces waarbij je steeds weer nieuwe ideeën kunt krijgen. Zo kwam het idee van het unieke gebruik van de doos waar het spelbord op komt te liggen een jaar geleden pas. En een half jaar geleden kwam het idee om het pad der verbeelding buiten de doos om te laten lopen. Een goed spel heeft nu eenmaal tijd nodig om te rijpen. Net als goede wijn.”


Kom van die mobiel af!

In de 13 jaar dat hij spellen ontwerpt is hij steeds meer gaan beseffen dat gezelschapsspellen steeds belangrijker worden. Het is zijn persoonlijke missie geworden om een goed spel te maken. In Story Makers zitten 7 positieve effecten: het is goed voor de fantasie, communicatie, samenwerking, taalbegrip, creativiteit, deductie en sociale vaardigheden. Veel kinderen spelen tegenwoordig vooral digitale spellen, maar ook ouders zitten te vaak op mobiele apparaten. “Daarom zou ik willen zeggen: kom van die mobiel af en ga lekker spelen!”


Luchtig vermaak voor iedereen

Het moeilijkste was misschien nog wel om een spel te maken dat niet alleen voor een gezin met kinderen van 8 jaar en ouder leuk is, maar ook voor volwassenen. Zonder het spel opeens heel moeilijk te maken. De basis van Story Makers is coöperatief. Dat betekent dat alle spelers moeten samenwerken om vooruit te komen op het pad der verbeelding. Voor de volwassen spelers bedachten we meerderde spelniveaus én een speciale party versie met teams. Dan werk je samen in een team, maar ook weer tegen elkaar. Het spel is laagdrempelig én leuk voor iedereen geworden. Luchtig vermaak voor iedereen, maar volgens een oude traditie: maak verhalen en leer elkaar beter kennen met een leuk gezelschapsspel. Spannend en uitdagend voor jong en oud.


De pre-release van Story Makers is zaterdag 1 juli om 14:00 uur in boekhandel Donner, Coolsingel 119, Rotterdam

Spelauteur Hans van Tol zal een presentatie geven over de totstandkoming van het nieuwe spel.

Het spel Story Makers is verkrijgbaar in spellenwinkels in heel Nederland en België in de week van 3 juli.

Powerships op Kickstarter

Geplaatst 16 mrt. 2017 20:34 door Ronald Hoekstra


Cwali komt met een vervolg op het racespel Powerboats. Via Kickstarter wordt nu Powerships aan de man gebracht.

Het spel is nu verplaatst naar de ruimte, waar de spelers met ruimteschepen rond planeten vliegen.

Er is meer ruimte op het bord, waardoor hogere snelheden mogelijk zijn. Tevens is het mogelijk je ruimteschip te repareren.


Tot 2 april 2017 kun je meedoen:

Powerships op Kickstarter


Powerboats is al enige tijd uitverkocht, dus als je dat racespel hebt gemist, is dit een mooie gelegenheid dat goed te maken.

Het verplaatsen gebeurt door middel van driezijde dobbelstenen. Enkele beurt mag je er 1 meer of minder gooien.

Eerder gebruikte dobbelstenen mag je ongewijzigd laten of opnieuw gooien. Elke beurt mag je één draaiing maken, maar je kunt ook draaien door gebruik te maken van speciale velden op het bord. Het spelbord is trouwens modulair opgebouwd.

NK Enkel Acquire afgelast

Geplaatst 16 mrt. 2017 20:27 door Ronald Hoekstra


In verband met te weinig inschrijvingen is het NK Enkel Acquire van 18 maart 2017 afgelast.

Voor het eerst in 36 jaar is het de organisatie niet gelukt voldoende deelnemers te mobiliseren.

Jurylid International Gamers Awards overleden

Geplaatst 15 mrt. 2017 19:57 door Ronald Hoekstra


Op 10 maart 2017 is jurylid van de International Gamers Awards Ferdinand de Cassan op 67-jarige leeftijd overleden.

De laatste jaren voerde Ferdinand tijdens de prijsuitreikingen bij Spiel het woord namens de International Gamers Awards.

Hij zal worden gemist. Medeleven gaat uit naar de nabestaanden.


www.internationalgamersawards.net