Nieuws 2012

Star Wars het kaartspel

Geplaatst 28 dec. 2012 09:57 door Ronald Hoekstra

Persbericht.


Jarenlang is het spel in ontwikkeling geweest. Met als maatstaf om er het aller-, maar dan ook echt het allerbeste van te maken. En eindelijk kan het dan ook de goedkeuring van LucasArts wegdragen: Star Wars – Het Kaartspel, een zinderend spel dat de Nederlandse uitgever White Goblin Games begin 2013 op de markt brengt.


Het artwork ziet er adembenemend mooi uit, het spel zelf biedt enorme uitdaging voor twee spelers: één speler strijdt aan de Lichte zijde, de andere aan de Duistere zijde. Doel: vernietig de doelen van de tegenstander. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Het spel zit tjokvol gebeurtenissen uit de zes tot op heden verschenen Star Wars films en is daarmee een feest van herkenning. Daar komt nog eens bij dat bij Star Wars – Het Kaartspel alles in het werk is gesteld om elke partij die je speelt, weer compleet anders te maken, waardoor het spel een enorme herspeelbaarheid kent, iets wat White Goblin Games hoog in het vaandel heeft staan. De basisset bevat diverse ‘doelsets’, waarmee enorm gevarieerd kan worden en er bestaat uiteraard de mogelijkheid om zelf je eigen speelset samen te stellen. Maar dat is nog niet alles.


Star Wars - Het Kaartspel is bovendien één van de eerste, Nederlandstalige living card games. Wat dat inhoudt? Meermaals per jaar volgt een uitbreidingsset met een verscheidenheid aan extra kaarten en daardoor nieuwe mogelijkheden bij het aanpassen van eigen decks. En natuurlijk wordt met deze uitbreidingen het epische Star Wars universum verder verkend. In tegenstelling tot verzamelkaartspellen is de inhoud van een living card game altijd volledig en bekend. Dat wil zeggen dat de inhoud steeds hetzelfde is en er geen sprake is van willekeur. Dit maakt het voor fans zéér overzichtelijk om te bepalen of de collectie compleet is. Met de uitbreidingen wordt het speelplezier van Star Wars – Het Kaartspel tot in het oneindige vergroot. De eerste sets zin inmiddels gepland, waaronder een set die het zelfs mogelijk maakt om straks ook van het spel te genieten met drie en vier spelers.


Star Wars – Het Kaartspel is een ‘must’ voor elke liefhebber van Star Wars. Nooit eerder verscheen er een dergelijk sensationeel spel dat zich afspeelt in het Star Wars-universum. Vanaf maart 2013 is het spel in speciaalzaken en speelgoedwinkels in heel de Benelux te vinden. Kopers van het spel die hun aankoop binnen een week na verschijnen registreren op de site van White Goblin Games met de unieke code uit de doos, krijgen € 2,50 retour op hun bank- of girorekening. Toch al snel een korting van zo’n 7% op de adviesprijs van het spel. Op www.facebook.com/starwarskaartspel is een speciale facebookpagina geopend, waarop regelmatig nieuwe afbeeldingen geplaatst zullen worden, fans met elkaar in contact kunnen treden en alle informatie over het spel te vinden zal zijn.

Formula E - Olifantenrace

Geplaatst 23 dec. 2012 13:03 door Ronald Hoekstra


Binnenkort start bij Kickstarter het spel Formula E, o.a. ontworpen door Bruno Faidutti. Het spel is geschikt voor 3 tot 6 spelers vanaf 14 jaar en duur een klein uurtje. Het is een olifantenrace, waarbij de olifanten worden verplaatst door middel van kaarten.


Formula E

Tweedehands spellen

Geplaatst 23 dec. 2012 12:52 door Ronald Hoekstra


Er zijn diverse websites waar tweedehands bordspellen te koop zijn. Zo kun je o.a. terecht bij:

Mondo-Carcassonne

Geplaatst 23 dec. 2012 12:42 door Ronald Hoekstra


Andrew Walters heeft een variant bedacht om Mondo te spelen met Carcassonne. Op BoardGameGeek kun je de benodigde files downloaden.


Mondo-Carcassonne.

The Game Master komt met Tzolk'in

Geplaatst 23 dec. 2012 12:33 door Ronald Hoekstra

Persbericht


Speluitgeverij The Game Master heeft een toptitel van formaat binnengehaald en wil dit nieuwtje graag met je delen. In de lente van het nieuwe jaar kun je genieten van Tzolkin De kalender van de Maya’s. De met elkaar verbonden raders geven een totaal nieuwe betekenis aan het begrip worker placement, waardoor oudere spellen in deze categorie overklast worden. Dit fantastische spel, dé ontdekking van SPIEL’13, stevent af op een top 100 notering op Boardgamegeek (nu 118) met een score van 8,11. Een must voor de liefhebbers van een steviger spel.

De Kolonisten van Amerika bij Bol.com

Geplaatst 18 dec. 2012 14:19 door Ronald Hoekstra


Bij Bol.com is De Kolonisten van Amerika nu verkrijgbaar voor € 21,99, met gratis verzending. De Kolonisten van Amerika is een zelfstandige variant van De Kolonisten van Catan, waarbij het spel is gecombineerd met een treinenspel. De Kolonisten van Amerika bij Bol.com.

Spellendag Spelgroep Phoenix Leiden

Geplaatst 17 dec. 2012 14:35 door Ronald Hoekstra [ 17 dec. 2012 14:41 bijgewerkt ]

Persbericht.


Het zijn weer lange, koude en donkere dagen. Deze dagen zijn uitermate geschikt voor het spelen van bordspellen. Geen spellen achter de computer, of op een smartphone... maar gewoon met vrienden om een tafel. Op zaterdag 29 december 2012 organiseert Spelgroep Phoenix een lange speldag van 12:00 tot middernacht. Spelgroep Phoenix is een Leidse stichting die het spelen van bordspellen promoot. Tijdens deze speldag kunnen bezoekers de honderden bord- en kaartspellen uit de collectie van de spelgroep uitproberen. Het is geen probleem als je een spel niet kent, want voor alle spellen zijn demonstrateurs van Phoenix beschikbaar voor speluitleg. Deze speldag is er speciale aandacht voor het bordspel “Lorrein” . Lorrein is een familiespel voor 2 tot 6 personen. Het spel bevat opdrachtkaarten waar zowel een opdracht voor korte als voor lange duur op staat. Het bord bestaat afhankelijk van het aantal spelers uit 3 tot 8 tegels. Iedere tegel bevat 9 landschappen. Doordat de tegel ook gedraaid neergelegd kan worden ontstaat een flexibel spelbord wat iedere keer anders kan zijn en wat snel opgebouwd kan worden. Tijdens de speldag is er een voorronde van het Nederlands Kampioenschap 7 Wonders, georganiseerd door de Nederlandse spellenvereninging Ducosim. De winnaar mag deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap 7 Wonders dat in het voorjaar van 2013 gehouden wordt. Er zijn geen bijkomende kosten voor deelname aan deze voorronde naast de toegang tot de speldag. Geïnteresseerden kunnen meer informatie verkrijgen en zich opgeven bij: nk@ducosim.nl. Bezoekers zijn deze middag en avond welkom in Buurtcentrum 't Spoortje, Bernhardkade 40, 2316 RX Leiden, om met een of meerdere spellen mee te spelen. Entree: € 2,00 voor niet-leden.

999 Games brengt Hobbit trilogie op de speeltafel uit

Geplaatst 17 dec. 2012 10:20 door Sandra Pellegrom [ 17 dec. 2012 14:37 bijgewerkt door Ronald Hoekstra ]

Persbericht.


Almere, 17 december 2012 – In het debuutweekend breekt de film ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ in Amerika al records na de onovertroffen ‘The Lord of the Rings’ trilogie. Vele Tolkienliefhebbers hadden lang op dit moment gewacht. Dat Tolkienfans ver gaan voor hun passie, bleek al uit de eerdere hittrilogie. 999 Games brengt De Hobbit nu ook naar de speeltafel, om fans de mogelijkheid te bieden het avontuur op ieder moment te kunnen beleven. De spellenfabrikant presenteert drie verschillende spellen in het De Hobbit thema.

Avonturen van Bilbo Baggins in spelvorm

Bilbo Baggins is de centrale hoofdpersoon in De Hobbit; hij gaat een lange reis vol gevaren aan. Tijdens zijn reis komt hij oog in oog te staan met dwergen, elfen, trollen en tovenaars. Dit alles om zijn doel te bereiken: het veroveren van de Eenzame Berg. Hier ligt het nest van Smaug de draak verstopt. De draak bewaakt de schat, die hij door de eeuwen heen bij elkaar heeft geroofd. De avonturen van Bilbo komen in verschillende verhaallijnen terug in drie spellen van 999 Games. Het nieuwe bordspel volgt het verhaal van de film. Voor de liefhebbers van het boek van Tolkien is er nu, naast het bestaande bordspel, een nieuw kaartspel uitgebracht.

“De thema’s van Tolkien slaan breed aan. De boeken, film of spel, alle drie spreken Tolkienfans aan. Dit hebben we al gemerkt met de vorige hittrilogie: The Lord of the Rings. Vanuit die ervaring, dat we weten dat fans de avonturen van Tolkien nog vaker willen beleven, hebben we in het thema van de Hobbit een speltrilogie uitgebracht. Het thema komt in verschillende verhalen en spelvormen terug en spreek verschillende type spelers aan,” vervolgt Christoph.

Filmhit De Hobbit naar de speeltafel

De filmeditie van De Hobbit is een coöperatief spel, gebaseerd op en met artwork uit de film. Samenwerking staat binnen het spel centraal. Alleen door goed samen te werken kun je het avontuur tot een goed einde brengen. De spelers begeven zich met Bilbo op een gevaarlijke reis. Iedere speler heeft twee dwergen, die Bilbo vergezellen. Gedurende de reis staat tovenaar Gandalf klaar om de spelers van hulp te voorzien. Dit spel speel je met iedereen vanaf tien jaar oud. De talrijke foto's uit de bioscoopfilm zorgen ervoor dat je je werkelijk onderdeel van het avontuur voelt.

Kaartspel voor tussendoor

In het spannende kaartspel zijn geluk en strategische beslissingen onmisbaar. Het slagenspel gaat over de strijd tussen goed en kwaad. De karakterkaart bepaalt waar je bij hoort: goed of kwaad. Deze twee teams nemen het tegen elkaar op en proberen als groep het andere team uit te schakelen. Het snelle spel is geschikt om even tussendoor te spelen.

Bordspel naar boek van Tolkien

Het familiespel volgt de verhaallijn van het boek van Tolkien. Hier gelden toegankelijke spelregels, maar ook uitdagende keuzes. Spelers verzamelen kracht en karakter en nemen het tegen elkaar op om uiteindelijk de schat van Smaug te pakken te krijgen. Het bordspel speel je vanaf tien jaar.

Mozaa Game

Geplaatst 6 dec. 2012 11:50 door Ronald Hoekstra


Mozaa is een combinatie van domino en mozaïek. De doos bevat 64 tegels, die allemaal een unieke kleurencombinatie hebben. Pak een ​tegel van de stapel en leg deze naast de tegels op de tafel zodat dat de kleuren op de randen matchen. De speler die de meeste en grootste kleurvelden legt, wint het spel. Er zijn verschillende varianten te spelen. Zo kun je met een eigen kleur spelen of uitbreidingen van je medespelers blokkeren. Welke strategie je ook kiest, en of je nu wint of verliest, het eindresultaat zal altijd een unieke en prachtige mozaïekpatroon opleveren. Tot 6 december 2012 kun je dit spel gratis krijgen bij bestelling van twee of meer titels van BIS!. Preview en online verkoop: BIS publishers

Nieuwe Spel in Zicht en Speelwijzer

Geplaatst 30 nov. 2012 11:27 door Ronald Hoekstra


De gratis online tijdschriften Spel in Zicht en Speelwijzer hebben weer een nummer gepubliceerd. Deze kun je downloaden van hun website. Bij beide tijdschriften kun je weer spellen en speelgoed winnen. Tevens wordt er aandacht besteed aan Speelgoed van het Jaar in Nederland en in België.

Hot and Cold

Geplaatst 27 nov. 2012 23:55 door Ronald Hoekstra [ 28 nov. 2012 08:24 bijgewerkt ]


Op de website Spelletjes.nl kwam ik het volgende bordspel tegen: Hot and Cold. Het blijkt verrassend leuk in elkaar te zitten en nog erg lastig te winnen. Beide spelers beginnen met 2 speelstukken. Om beurten mag een stuk verplaatst worden. Verplaats je naar een aangrenzend veld, dan komt er een nieuw stuk bij. Wanneer je je stuk naast stukken van de tegenstander zet, dan worden deze van jou. Als het bord vol is, wint de speler die de meeste velden bezet.

Win spellen van Meeple Design

Geplaatst 27 nov. 2012 23:49 door Ronald Hoekstra [ 28 nov. 2012 08:24 bijgewerkt ]


Ontwerpbureau Meeple ontwerpt voornamelijk educatieve spellen. Via de website JufSanne.com kun je nu twee van hun spelontwerpen winnen. Het gaat om de spellen Teambuilding en Dress Code. Teambuilding gaat over het gezamenlijk bouwen van een kabouterstad en Dress Code gaat over logisch denken en probleem oplossen rondom het thema kleding. Je hebt tot 9 december de tijd om mee te doen met de prijsvraag.

Speelwijzer

Geplaatst 27 nov. 2012 23:43 door Ronald Hoekstra [ 28 nov. 2012 08:25 bijgewerkt ]


Het tijdschrift Speelwijzer heeft nummer 6 van 2012 uitgebracht. Je kunt het nummer downloaden van de website. Speelwijzer richt zich op kinderspeelgoed en besteedt aandacht aan Speelgoed van het Jaar in Nederland en België.

Speelgoed van het Jaar 2012

Geplaatst 8 nov. 2012 10:39 door Ronald Hoekstra [ 8 nov. 2012 10:42 bijgewerkt ]

Persbericht


Op 7 november 2012 heeft Chazia Mourali in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar bekendgemaakt. De uitslag is gebaseerd op de stemmen die door de consument zijn gegeven. Nieuw dit jaar is dat, behalve op vier basisscholen ook op vier peuterspeelzalen/kinderdagverblijven en door vier (spellen)verenigingen uit elke regio van Nederland, Noord, Oost, Zuid en West Nederland, met het genomineerde speelgoed is gespeeld. Vervolgens hebben kinderen, ouders, begeleiders en leden van de verenigingen gestemd. De uitslag van deze stemmen telt voor 35% mee in de uitslag. Ook op de speeldag in Hoorn (www.speeldag.nl) is met het genomineerde speelgoed gespeeld en kon worden gestemd. Deze stemmen tellen voor 15% mee. De overige 50% komt van de stemmen die via www.speelgoedvanhetjaar.nl zijn gedaan. Een vakjury heeft begin juli in vijf leeftijdscategorieën artikelen gekozen. Deze artikelen zijn op de website geplaatst voorzien van een afbeelding, omschrijving, en vaak een filmpje met uitleg. Iedereen die de website bezocht, kon stemmen. Dat hebben maar liefst ruim 11.000 mensen gedaan, zij hebben totaal bijna 38.000 stemmen uitgebracht. De vijf winnaars: 0 t/m 2 jaar Nijntje verstoppertje spelen van Identity Games. 3 t/m 5 jaar Tiptoi Starter Set stift en boek van Ravensburger. 6 t/m 8 jaar Kurio 7” kindertablet van Eldohm. 9+ Boom Boom Balloon van Identity Games. 12-99 (Gezelschaps)spellen Stenen Tijdperk van 999 Games

Spellenspektakel 2013

Geplaatst 30 okt. 2012 15:47 door Ronald Hoekstra


De data voor het Spellenspektakel 2013 zijn bekend gemaakt: 9 en 10 november 2013. De locatie is weer het beursgebouw te Eindhoven. We kijken er naar uit.

WK Rummikub met Nederlands kampioen Matthijs Delvers

Geplaatst 30 okt. 2012 14:03 door Ronald Hoekstra

Persbericht


Van vrijdag 2 t/m zondag 4 november a.s. vindt in Taormina op het Italiaanse eiland Sicilië het achtste Wereldkampioenschap Rummikub plaats. De finale wordt gespeeld op de vulkaan de Etna. Dertig nationaal kampioenen strijden om de titel, de Rummikub World Cup en twee vliegtickets voor een reis rond de wereld. De Nederlandse deelnemer is Matthijs Delvers, een 32-jarige bankmedewerker uit Zaandam. Vrijdagochtend vliegt hij naar Italië. Delvers hoopt de vierde Nederlandse wereldkampioen te worden, na Peter Mentzij (Londen, 1997), Carla van Perlo (Parijs, 2000) en Jacqueline Beekman (Maastricht, 2006). Rummikub is al meer dan tachtig jaar een wereldhit. Van het spel dat inzicht, durf en tactiek combineert zijn in 54 landen op vijf continenten ruim vijftig miljoen exemplaren verkocht. Ruim dertig jaar geleden introduceerde Goliath het familiespel in Nederland. In drie decennia gingen hier al zesenhalf miljoen exemplaren over de toonbank. Nog altijd staat Rummikub op 1 in de Top 20 gezelschapsspellen van Stichting SpeelGoed Nederland (2011).

Outlet Sale 999 Games op 11 november 2012

Geplaatst 27 okt. 2012 18:56 door Ronald Hoekstra


Op zondag 11 november organiseert 999 Games weer een Outlet Sale. Op deze manier kun je jouw collectie aan te vullen met goedkope bordspellen, kaartspellen en accessoires. Op de Outlet Sale biedt 999 Games verschillende (licht)beschadigde spellen aan. Zo kun je aan titels als De Kolonisten van Catan, Regenwormen, Carcassonne en Agricola komen. Daarnaast tref je ook verouderde producten aan. Zoals Rupsenrace, Hanze en Atlantis. De Outlet Sale vindt plaats op zondag 11 november 2012 van 10.00u tot 15.00u bij 999Games aan de Wormerweg 2 te Almere. Je kunt uitsluitend contant of met Nederlandse PIN betalen. Creditcardbetalingen zijn niet mogelijk.

Nieuwe spellenclub De Rode Dobbelsteen

Geplaatst 27 okt. 2012 18:51 door Ronald Hoekstra


Dinsdag 30 oktober 2012 gaat er een nieuwe spellenclub van start in Den Haag: de Rode Dobbelsteen. Voorlopig is het plan dat er elke 2 weken in cafe de Pakschuyt, op de Dunne Bierkade wordt gespeeld vanaf 19:30uur. De mensen die deze groep hebben opgericht, zijn nog erg traditionele spelers, maar er wordt geprobeerd meer modernere spellen te introduceren. Facebook De Rode Dobbelsteen

Qin bij White Goblin Games

Geplaatst 17 okt. 2012 04:47 door Ronald Hoekstra


Voor 2013 heeft White Goblin Games de licentie voor het spel Qin binnengehaald. Dit is een nieuw spel van Reiner Knizia, dat zich afspeelt in het oude China. Het draait om het bouwen van pagodes, maar pas op dat andere spelers je dorpen niet overnemen om de pagodes te vervangen. Met slechts 2 pagina's spelregels biedt het spel toch erg veel diepgang. Uiteraard herken je er de hand in van Reiner Knizia. Het spel is inmiddels ook verschenen voor de iPad.

Pech voor White Goblin Games

Geplaatst 17 okt. 2012 04:43 door Ronald Hoekstra


Van de acht nieuwe spellen die White Goblin Games bij Spiel 2012 introduceert, is er één helaas niet te koop: Nieuw Amsterdam. Het spel is niet meegekomen met de vlucht naar Europa. Ook de hoesjes voor het kaartspel Revolver zijn niet beschikbaar.

Iedereen die het spel heeft voorbesteld heeft inmiddels bericht ontvangen dat het spel zal worden nagezonden. Het spel zal wel gespeeld kunnen worden tijdens Spiel.

Speciale Spiel prijzen voor Cwali spellen

Geplaatst 17 okt. 2012 04:36 door Ronald Hoekstra


Cwali komt met 2 nieuwe spellen naar Spiel: Tweeeet en Tricky Wildlife. Van deze laatste zijn ongeveer 250 exemplaren gemaakt.


Voor alle Cwali spellen geldt:

1 spel € 25,00 (behalve Tricky Wildlife: € 35,00)

2 verschillende spellen € 39,00 (geldt ook voor Tweeeet + Tricky Wildlife)

3 verschillende spellen € 50,00

4 verschillende spellen € 60,00

Voor elke bestede € 50,00 krijg je tevens de eerste uitbreiding van Powerboats.

De Goudkoerier

Geplaatst 17 okt. 2012 04:25 door Ronald Hoekstra


De Goudkoerier is een boek over een schat die in Nederland is verborgen.


In de afgelopen weken zijn er drie kokers opgegraven door Ronald Flisijn (1) en Bert Renden (2).

Zij hebben een prijs en de toegang tot respectievelijk 1 en 2 inlogpagina's met extra tips gekregen.

De vindplaatsen waren bij: de betonnen fundamenten van de 1e uitkijktoren De Kaap bij Doorn, het midden van de achtsprong in Den Treek en op de Konijnenheuvel in het bos bij Lage Vuursche. De schat ligt natuurlijk nog steeds op z'n geheime plaats!

Je kunt er over lezen op Facebook 'De Goudkoerier' en op de website. Iedereen kan nu ook toegang krijgen tot deze drie tips pagina's op de site.

Daarvoor is per pagina een nieuwe niet te moeilijke puzzel geplaatst. Eerst één, komende weken volgen de andere twee.


Op zaterdagmorgen 3 november 2012 om 11:00 uur is een ontmoeting gepland voor de puzzelaars van De Goudkoerier. Iedereen is van harte welkom!

Het programma:


- Uitreiking van een oorkonde en een prijs aan Bert Renden voor het opgraven van de laatste 2 kokers (van 3)

- Tijd voor uitwisseling van methodes, tips e.d.

- Pim en Ton lichten een sluier op van de 3 puzzels op de inlogpagina

- Overhandiging van een boek aan de eigenaar van restaurant de Lage Vuursche


Jacob Légir is er zeker bij! Eén van de nakomelingen uit de 5e generatie van Dirk jr. van Arem komt ook!

...en ja, de schat ligt nog steeds op z'n geheime plek!!!


Heb je zin en tijd om te komen, stuur mij dan even een mailtje naar Ton Nennie (tonnennie @ gmail.com)

Indien nodig word je van station Baarn opgehaald.

International Gamers Awards 2012

Geplaatst 5 okt. 2012 12:51 door Enrico van Kessel


Steeds meer spellenprijzen worden bekend gemaakt. Nu is het de beurt aan de International Gamers Awards. De winnaar bij de multi-player games is Trajan, ontworpen door Stefan Feld en uitgegeven door Ammonit. Bij de 2-spelerspellen is de winnaar Agricola: All creatures big and small. Dit spel is ontworpen door Uwe Rosenberg en uitgegeven door Lookout Games en Z-Man Games.


De prijsuitreiking vindt plaats tijdens Spiel in Essen op vrijdag 19 oktober 2012 om 14.00 uur in de stand van BoardGameGeek (12-79).

Spellenwebsites

Geplaatst 29 sep. 2012 02:25 door Ronald Hoekstra [ 29 sep. 2012 02:52 bijgewerkt ]


De Tafel Plakt

Na een tijd van stilte is de Vlaamse website De Tafel Plakt weer helemaal actief. Deze leuk geschreven weblog is altijd zeer de moeite van het lezen waard.

Bordspeler.nl

Bordspel.com is overgegaan op een nieuwe layout en een nieuwe naam: Bordspeler.nl. Een nieuwe frisse uitstraling en een koppeling aan Bordspelmania. En uiteraard nog altijd zeer actueel.

Spelmagazijn.com

Ook Spelmagazijn.com is na een stille periode (o.a. vanwege een huwelijk en ziekte) weer actief geworden. Genoeg leeswerk dus.

Een koker van de Goudkoerier is opgegraven

Geplaatst 9 sep. 2012 13:15 door Ronald Hoekstra


Als je de aanwijzingen in het boek de Goudkoerier volgt, kun je een schat vinden. Eén van de puzzelaars (Ronald Flisijn) heeft inmiddels een koker met een inlogcode opgegraven. Op 15 september 2012 krijgt hij een prijs uitgereikt van de uitgever. Het gaat nog niet om de grote schat, maar een kleine prijs en enkele tips.


Als je er bij wilt zijn en met andere puzzelaars van gedachten wilt wisselen: Ze verzamelen om 9.45 uur bij restaurant Helenaheuvel, aan de Sint Helenalaan, zijstraat van de Amersfoortseweg, tussen Maarn en Doorn. Er staat een duidelijk aangegeven bord "Kaapse Bossen" en Chalet St. Helenaheuvel.


Facebook: De Goudkoerier

Uitslag Nederlands Kampioenschap Enkel Acquire 2012

Geplaatst 1 apr. 2012 13:43 door Ronald Hoekstra


Het Nederlands Kampioenschap Enkel Acquire 2012 is gewonnen door Leonard Flink.

De wedstrijd werd gespeeld over 4 partijen.


Positie Naam Score

1 Leonard Fink 120,09

2 Hans Steenken 112,54

3 Co Wilders 112,08

4 Ronald Langstraat 107,31

5 Sjaak Beers 106,26

6 Bart Doets 104,49

7 Andre Beers 102,77

8 Jeroen van Hoegee 102,55

9 Willem Raaijmakers 92,95

10 Tim Staal 81,53

11 Kai Wouda 80,04

12 Ed Kortleve 77,38

Het Mysterie van de Goudkoerier

Geplaatst 1 apr. 2012 08:21 door Ronald Hoekstra

Persbericht


Ergens op de Utrechtse Heuvelrug of in het Kromme Rijngebied ligt een schat verborgen!

Om de schat te vinden moet u Het Mysterie van de Goudkoerier kraken.

Het is aan u om het boek te lezen, de puzzels die erin verstopt zijn te vinden en deze puzzels op te lossen.

Ga naar de plaats waar u denkt dat de schat ligt.

Heeft u de juiste plaats gevonden dan is de hoofdprijs voor u.


Het Mysterie van de Goudkoerier is een uniek boek!

  • Eerste boek binnen een uniek genre: historische roman gecombineerd met schatgraverij. In deze omvang bestaat een dergelijk boek nog niet!

  • Een spannend verhaal met prachtige kleurrijke tekeningen, losse schetsen met codes, afbeeldingen van objecten en plaatsen, routekaartjes, brieven, cryptische schetsen e.d. Illustrator van het boek is Hans van Rhee.

  • Een doolhof aan verborgen puzzels, die u maanden lang in de ban van de schatgraverij zullen houden. De oplossing van de puzzels brengt u, tot op 20 centimeter nauwkeurig, bij de plaats waar de sleutel tot de schat ligt.

Unieke mogelijkheid om als eerste het boek in handen te krijgen!


Wilt u bij de boekpresentatie 19 april om 15:00 uur op kasteel Amerongen aanwezig zijn als VIP?

Bestel dan nu het boek en ontvang als eerste het boek uit handen van de auteurs op een schitterende locatie…


Bestel het boek

Naar de website

Facebook pagina

999 Games najaarsreleases

Geplaatst 31 mrt. 2012 07:30 door Ronald Hoekstra [ 31 mrt. 2012 07:33 bijgewerkt ]


Op de persdag van 999 Games werden de najaarsreleases getoond. De aandacht wordt verdeeld over de 3 categorieën: kinderspellen, familiespellen, expertspellen.


Voor de kinderen komen er 3 nieuwe spellen uit. Monsterval is een behendigheidsspel, waarbij de spelers telkens in wisselende paren moeten samenwerken op een driedimensionaal spelbord. 2 tot 4 spelers zijn 20 minuten bezig. Spuzzle is een puzzelspel voor jonge kinderen. Wie heeft als eerste 5 puzzels van 4 stukjes compleet? Ook solo te spelen. De geheimzinnige vallende ster is een behendigheidsspel dat het beste te vergelijken is met omgekeerd Mikado. Stokjes, waarvan sommige magnetisch zijn, moeten worden opgehangen aan een rekje. Het spel duurt ongeveer 15 minuten en er kunnen maximaal 5 spelers meedoen.


Bij de familiespellen richt de aandacht zich weer op De Kolonisten van Catan. Het artwork wordt geheel vernieuwd en de houten speelstukken worden door gedetailleerde plastic miniaturen vervangen. In de titel komt meer de nadruk op Catan te liggen. Het basisspel krijgt de kleur rood, de zeevaardersuitbreidingen worden blauw, steden en ridders wordt oranje en kooplieden en barbaren geel. Zo zijn de diverse uitbreidingen makkelijker herkenbaar in de winkel. Daarnaast komen er 2 nieuwe zelfstandige spellen: Europa ontwaakt en Star Trek. De eerste speelt zich af op een kaart van Europa en de tweede in de setting van de bekende serie Star Trek. Echt iets voor de liefhebbers van deze serie. Tot slot komt er nog Dierentuin: het dobbelspel. Een snel dobbelspelletje uit de Zooloretto serie. Het spel krijgt wel ander artwork (maar het zal niet op Burgers' Zoo lijken).


In het najaar verschijnt ook de film De Hobbit. Er komen dan ook maar liefst 4 spellen met als thema De Hobbit uit. De Hobbit, een familiespel voor 2 tot 5 spelers. De Hobbit: filmversie, een coöperatief spel voor 2 tot 5 spelers. De Hobbit: het kaartspel. Een slagenspel van Martin Wallace voor 3 tot 5 spelers en duurt ongeveer 15 minuten. En tot slot De Hobbit: tweepersoonsspel.


Ook de expertspellen worden niet vergeten. Het staat nog niet helemaal vast wat er gaat komen. In ieder geval Het Dorp, een worker placement spel voor 2 tot 5 spelers. Voor Dominion komt de uitbreiding De Middeleeuwen. Daarnaast komt Brieven uit Whitechapel, een deductiespel, waarbij één speler Jack the Ripper is en moorden moet plegen. De andere spelers zijn politieagenten die op hem jagen. Na elke nacht moet Jack weer terug naar zijn schuilplaats. Weten de politieagenten hem op tijd te arresteren? Het kaartspel The Resistance zal ook bij 999 Games verschijnen. Zoek je een alternatief voor de Weerwolven van Wakkerdam? Dan moet je hier maar eens naar kijken. Tot slot is het ook de bedoeling dat Het Perfecte Spel gaat verschijnen. Aangezien dat nog ontworpen wordt, is daar nog niet veel over bekend.

999 Games voorjaarsreleases

Geplaatst 31 mrt. 2012 16:05 door Ronald Hoekstra


Op de persdag van 999 Games werden de voorjaarsreleases getoond. De aandacht wordt verdeeld over de 3 categorieën: kinderspellen, familiespellen, expertspellen.


In het voorjaar bestaan de kinderspellen en familiespellen vaak uit kleine spelletjes. Voor de kinderen komen er 4 nieuwe spellen uit. Big Five is een snel kaartspel, waarbij je kaarten weg moet spelen door dieren aan te leggen. Geschikt voor 1 tot 4 spelers en het duurt ongeveer 20 minuten. Funny Farm is een spel van de Nederlandse auteur Liesbeth Bos. De basisregels van de Duitse versie zijn enigszins aangepast, zodat het spel al vanaf 6 jaar te spelen is. Geschikt voor 2 tot 6 spelers en het duurt ongeveer 15 minuten. Het is een geheugen- en reactiespel. Jakkiebak! verstoppertje past is de Jakkiebak Kippenkak serie. Het is een zoek- en reactiespel voor 2 tot 5 spelers en duurt ongeveer 15 minuten. In het spel Klik! spelen magneten een belangrijke rol. Je moet proberen zo snel mogelijk schijven verzamelen door ze aan elkaar te klikken. Zo ontstaat een steeds grotere stapel. Voor 2 tot 6 spelers en duurt ongeveer 10 minuten.


Voor de familiespelers komt het rekenkaartspel 7 Ate 9. Een chaotisch kaartspel, waarbij je snel moet kunnen rekenen. Deze versie gaat over optellen en aftrekken. Als het aanslaat komen er meerdere versies met bijvoorbeeld vermeningvuldigen. 2 tot 4 spelers zijn ongeveer 5 minuten bezig, maar het blijft meestal niet bij één spelletje. Voor Cascassonne komt de uitbreiding Graaf, Koning en Consorten. Hierin zitten 3 bestaande mini-uitbreidingen en 5 unieke extra landschapstegels. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen. Ook komen er weer 6 nieuwe mini-uitbreidingen. Van De Weerwolven van Wakkerdam komt een jubileumeditie. Hierin zitten ook de rollen uit de uitbreiding Volle Maan, zodat het spel met maar liefst 28 spelers gespeeld kan worden. De kaarten zijn steviger en daardoor beter geschikt om buiten gebruikt te worden. Van het kaartspel Boonanza komt een dobbelversie voor 2 tot 5 spelers en deze duurt ongeveer 45 minuten. In dit Olympische jaar mag natuurlijk een Olympisch kaartspel niet ontbreken: Olympicards. 2 tot 7 spelers zijn zo'n 20 minuten bezig. Er worden 9 fictieve Olympische onderdelen gespeeld. De winnaars krijgen prijzen, de verliezers nieuwe kaarten. Wie scoort de meeste prijzen? Tot slot komt er van het buitenspel Kubb een toernooi editie met de officiële maten en gewichten. Het spel Mölkky wordt niet meer door 999 Games uitgegeven.


Voor de puzzelliefhebbers komt 999 Games met 4 puzzels van 1000 stukjes met fantasy tekeningen door Franz Vohwinkel en Chiara Vercesi.


Ook aan de expertspelers is gedacht. Met enige vertraging komt er een uitbreiding voor Agricola: De Lage Landen met 168 nieuwe kaarten. Deze tonen specifieke ambachten en kleine investeringen uit Nederland en Vlaanderen. Verder bevat het spel houten miniaturen om de goederen uit het basisspel te vervangen. Tot slot zit ook nog de kleine uitbreiding Seizoenen in deze uitbreiding. Het Stenen Tijdperk wordt opnieuw uitgegeven en verder is er een uitbreiding voor beschikbaar: Talisman. Je kunt het spel nu ook met 5 spelers spelen. Verder verschijnen de topspellen Hawaï en Ora & Labora. Deze laatste is geschikt voor 1 tot 4 spelers en duurt zo'n 120 minuten. Het spel bevat tevens al 2 varianten. Flashpoint: Fire Rescue is een coöperatief spel waarbij de spelers mensen uit een brandend huis moeten redden. Er zijn veel verschillende niveau's mogelijk. Het lang verwachte treinenspel 1830 komt er dan toch eindelijk aan. Een topspel voor de liefhebbers dat zeker 180 minuten duurt. Vrijdag is een solo spel van Friedemann Friese, waarin de speler in de rol van Robinson Crusoë kruipt. Diverse gevaren moeten worden overwonnen, waardoor ervaring wordt opgedaan. Daarna moeten 2 piraten worden verslagen. Een pittige uitdaging! Dan komt er nog een kaartspel: Metropolis. Simpele regels, maar lastig te winnen. De kaarten worden zowel als gebouw als als betaalmiddel gebruikt. Wie bouwt de meest waardevolle stad? En tot slot nog een kleine uitbreiding voor Dominion: Overvloed. 13 nieuwe koninkrijkkaarten en 5 speciale prijskaarten. Deze uitbreiding is te combineren met alle Dominion uitbreidingen.

Elf Fantasy Fair kaarten

Geplaatst 21 feb. 2012 23:01 door Ronald Hoekstra


De organisatie van de Elf Fantasy Fair mag maar 12.000 bezoekers toelaten per festivaldag. De verwachting is dat de zaterdag (21 april 2012) uitverkocht zal raken. Mocht je van plan zijn dit evenement op zaterdag te bezoeken, bestel dan je kaartjes van tevoren.


En mocht je nog deel willen nemen aan de verkiezing tot nieuwe koning(in) van Elfia, dan kun je je nog tot 1 maart 2012 aanmelden.


http://haarzuilens.elffantasyfair.com/

Nederlands Kampioenschap Enkel Acquire

Geplaatst 21 feb. 2012 22:57 door Ronald Hoekstra


Op zaterdag 17 maart 2012 wordt voor de 32e keer het Nederlands kampioenschap Enkel Acquire gehouden. Het toernooi wordt dit keer gehouden in Haarlem in het tennispark Pim Mullier (Jaap Edenlaan 9, Haarlem). Deelnemers moeten vier spellen spelen en het eerste spel start om 10.00u. Neem je eigen spel mee! Aanmelden kan bij Hans Steenken.

Marleen wint 9e ABK

Geplaatst 21 feb. 2012 22:52 door Ronald Hoekstra


Het 9e Amsterdams Bordspellen Kampioenschap kende in 2012 maar 14 deelnemers. Veel minder dan de gebruikelijke 20 tot 24. Marleen deed voor het eerst mee en versloeg direct alle mannelijke tegenspelers. Over twee dagen werden in "De 2 Klaveren" in Amsterdam de volgende spellen gespeeld: Agricola, Thurn & Taxis, Through the Ages, Hoogspanning, Ra en Vorsten van Florenz.


Eindstand


Marleen 56

Tijs 54

Johan 54

Gerlof 52

Peter 51

Johannes 45

Jos 44

Remco 40

Martijn 39

Arjo 38

Daniël 36

Ernst 31

Koen/Arjan 30

Zoltan 18


In 2013 gaat het het toernooi waarschijnlijk alleen door, wanneer er tenminste 20 deelnemers zijn. Of wellicht wordt het gecombineerd met een Twilight Struggle conventie.

Uitbreiding voor Alcatraz: The Scapegoat

Geplaatst 21 feb. 2012 22:45 door Ronald Hoekstra [ 31 mrt. 2012 16:14 bijgewerkt door Ronald Hoekstra ]


Kuznia Gier heeft een uitbreiding aangekondigd voor het spel Alcatraz: The Scapegoat. De eerste afbeelding is al bekend gemaakt. Alcatraz is een coöperatief spel, met een speciaal verradersysteem. Van tevoren is al bekend dat één van de spelers het niet redt.


http://main.kuzniagier.com/page/2012/02/dodatek-do-alcatraz

Het Mysterie van de Goudkoerier

Geplaatst 2 feb. 2012 23:28 door Ronald Hoekstra


Nog even volhouden, maar eind april, begin mei 2012 wordt het boek Het Mysterie van de Goudkoerier toch eindelijk verwacht. Hierbij alvast het nieuwe concept van de boekcover. Wie wil er nou niet op zoek naar een echte schat?

Goliath brengt voetbalspel Foooz

Geplaatst 29 jan. 2012 22:55 door Ronald Hoekstra [ 29 jan. 2012 22:56 bijgewerkt ]

Persbericht


Goliath presenteert het nieuwe, uitdagende voetbalspel Foooz

Eind april brengen de spellenbedenkers van Goliath, bekend van onder meer Rummikub, Rolit, Triominos en Woordzoeker, een nieuw en uitdagend voetbalspel naar de winkels: Foooz. Een actiespel voor jong en oud, dat overal gespeeld kan worden. Op elke ondergrond en op elke plek: thuis, op school, in de voetbalkantine, op kantoor. Het is individueel te spelen en samen: wedstrijdjes één tegen één of team tegen team.

Net als bij voetbal gaat het bij Foooz om doelpunten maken. Maar bij Foooz gaat het er niet alleen om hoeveel doelpunten je maakt, maar vooral hoe je scoort. De uitdaging en kick van Foooz zitten dus in de trucs die je uitvoert om de bal op een spectaculaire manier in het doel te krijgen. Scoren doe je door de Foooz-speler bij zijn armen vast te pakken en de bal een tik te geven met het voetje. Er zijn diverse voetjes met elk hun speciale effect. En er zijn in totaal zestig truckaarten met vier niveaus, van eenvoudig tot zeer lastig. In de winkel liggen straks vier Foooz-sets:


FOOOZ PRO

De complete set waarmee je alle trucs razendsnel onder de knie hebt. Deze set bevat alles om een professionele wedstrijd te spelen en vele trucs uit te voeren: twee spelers, twee doelen, twee opzetvoetjes, twee ballen, acht trick cards, twee stickersheets, twee target cards en een handleiding. Daag je vrienden of collega's uit en win. Adviesprijs: € 19,99.


FOOOZ STARTER

Er zijn vier starter sets met vier verschillende spelers. Train jezelf om de trucs op de kaarten zo snel mogelijk uit te voeren. Elke set bestaat uit een speler, een opzetvoetje, een bal, vier trick cards, een stickersheet en een handleiding. Adviesprijs per set: € 9,99.

FOOOZ CHALLENGE

Daag je vrienden uit met de Foooz-goals. Train jezelf om de trucs op de kaarten snel onder de knie te brengen. Foooz Challenge bestaat uit een speler, een doel, een opzetvoetje, een bal, vier trick cards, een stickersheet en een handleiding. Adviesprijs: € 12,99.


FOOOZ GEAR

Een prikkelende uitbreiding van elke Foooz-speelset. Foooz Gear bestaat uit vier opzetvoetjes, drie ballen, liefst twintig trick cards, een stickersheet, drie target cards, een handleiding en een muur van drie cardboardspelers. Adviesprijs: € 7,99.

NK Bordspellen 2012

Geplaatst 12 jan. 2012 22:15 door Ronald Hoekstra


De organisatie van het NK Bordspellen heeft inmiddels een eerste bericht uitgebracht. Het NK wordt gehouden tijdens de Ducosim beurs van 12 mei 2012 in Amersfoort.


Drie van de vier spellen voor het NK 2012 zijn bekend. In willekeurig volgorde zijn dit:


1. De Eerste Vonken

Gesponsord door 999 Games


2. Fortuna

Gesponsord door The Game Master


3. Principato

Gesponsord door White Goblin Games


Het laatste spel dat de organisatie graag ziet op het NK is:

4. Lancaster

Hiervoor zijn ze nog in gesprek met een sponsor over de laatste details.


Met het bekend maken van de spellen is ook de inschrijving geopend. Dit kan via inschrijven@rollthedice.nl. Meer informatie over het hele toernooi vind je op: http://www.rollthedice.nl/activiteiten/nk-bordspellen.

Releases van 999Games

Geplaatst 11 jan. 2012 23:29 door Ronald Hoekstra


Er zitten veel nieuwe spellen aan te komen bij 999Games. In januari komt al de klassieker 1830, in februari gevolgd door het 1-persoonsspel Vrijdag en een jubileumeditie van de Weerwolven van Wakkerdam met nieuwe rollenkaarten. De extra stevige kaarten zijn ook voor buitenlocaties geschikt en er kunnen 28 spelers meedoen.


In maart worden de kaartspellen Metropolis, Big Five en Olympicards verwacht en een dobbelspel van Bohnanza. Daarnaast een heruitgave van Stenen Tijdperk met een nieuwe uitbreiding: Talisman.


In april staan er 6 mini uitbreidingen en 1 grote uitbreiding voor Carcassonne op stapel, weer een uitbreiding voor Dominion, een kinderspelletje, een razendsnel kaartspel (7ate9) en een toernooi editie van het buitenspel Kubb.


In mei staat Jakkiebak Kippenkak Verstoppertje gepland en onder voorbehoud de spellen Ora et Labora (van de auteur van Agricola en Bohnanza) en Hawaii.


In juni tenslotte een uitbreiding voor Agricola, het reactiespelletje Klik! en onder voorbehoud het coöperatieve spel Flash Point: Fire Rescue, waar je als brandweermannen zoveel mogelijk slachtoffers moet zien te redden.

Help 999 Games het Perfecte Spel te ontwerpen

Geplaatst 4 jan. 2012 23:33 door Ronald Hoekstra


Vandaag, 4 januari 2012, is 999 Games gestart met Het Perfecte Spel. Iedereen kan meedenken en stemmen over hoe het perfecte spel er uit moet komen te zien. Tot 30 januari 2012 is de brainstormfase. Daarna tot 30 april 2012 is de conceptfase, gevolgd door de ontwikkelfase die tot 30 mei 2012 duurt. Tot slot zal het spel in de productiefase echt gemaakt gaan worden.


De eerste vraag in de brainstormfase gaat over het thema. Tot 10 januari 2012 kun je meestemmen op Het Perfecte Spel.