Monique

Introductie

Hallo, ik ben Monique en ik ben geboren op 12 april 1973. Ik woon en werk in Utrecht en heb naast het spellenspelen als grote hobby zingen. Onder het spelen kun je dat ook regelmatig horen ;-)

Favoriete spellen

In zijn algemeenheid hou ik van spellen waarbij best wat geluk komt kijken, maar niet teveel. Maar omdat ik het niet leuk vind om meerdere zetten vooruit te denken is een spel dat puur afhangt van strategisch en tactisch inzicht voor mij niet weggelegd. Interactie met andere spelers vind ik ook wel belangrijk. Een combinatie van gezellig, maar toch pittig bevalt mij het best.

Huidige favorieten

Tja, dat is erg lastig. Mijn favoriete spel is vaak afhankelijk van wat redelijk recent is uitgekomen en wat ik daardoor even tijdelijk vaker speel. Maar, gelukkig zijn er op dit moment een paar all-time favourites die ik graag doe: Puerto Rico en Blokus bijvoorbeeld. Voor zover ik het nu kan inschatten blijven dat spellen die ik ook over 5 jaar nog wel wil spelen. Een potje Triviant vind ik op zijn tijd ook best leuk, maar volgens anderen heb ik alle kaartjes uit m'n hoofd geleerd. (Soms is een fotografisch geheugen wel makkelijk...)

Minst favoriete

Monopoly! En ik ben geen type voor Diplomacy of Civlization, denk ik.. Maar dat heeft vooral ook met de speelduur te maken. Dat houdt me op voorhand al tegen om die spellen uit te proberen.

Beste herinnering

Er zijn een paar speciale momenten, zoals de eerste keer naar een Spellenspektakel of de eerste Spiel waar ik ben geweest. Maar mijn meest glorieuze moment was wel in oktober 2003 toen ik Wereldkampioen Streetsoccer werd.

Opmerkingen

De verbazing is vaak groot als je vertelt dat je spellen speelt. Maar mijn ervaring is dat spellenspelers in het algemeen heel sociale, warme en hartelijke mensen zijn. En, vaak blijk je naast het spellengebeuren ook nog gezamenlijke interesses te hebben. Dus het is een ideale manier om je vrienden- en kennissenkring te vergroten!

Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn

  • Geen