FAQ Informatie

Wat is Spelmagazijn?


Spelmagazijn is een hobby-website en gaat over kaart- en bordspellen. De meeste mensen in Nederland denken bij spelletjes aan Monopoly, Risk en Mens-Erger-Je-Niet. Een andere groep denkt aan computerspelletjes. Er zijn echter veel meer bordspellen dan het standaard arsenaal van de doorsnee Nederlander.


Hoewel een computerspel op zijn tijd erg leuk is, vind ik bordspellen met tegenspelers van vlees en bloed veel interessanter. De hoeveelheid interessante spellen is de laatste jaren flink toegenomen, vooral onder invloed van de Duitse markt. De spellen blinken uit in eenvoud, spelplezier en kwaliteit. De spelduur is vaak een stuk beperkter dan de soms eindeloos durende spellen als Monopoly en verder hebben ze vaak veel keuzemogelijkheden.

Spellenverzameling

Dit ben ik bij een deel van mijn spellenverzameling.

Omdat er over deze hobby in Nederland niet echt veel informatie te vinden was, is Spelmagazijn gegroeid. Het is een opslagplaats van mijn ervaringen op spellengebied en inmiddels is het uitgegroeid tot een aardig informatiearchief. Naast bordspellen zul je er ook kaartspellen terugvinden. Met kaartspellen bedoel ik in dit geval niet de spellen met gewone speelkaarten, zoals klaverjassen of bridge. Hiermee bedoel ik speciaal ontworpen spellen met speciale kaarten, met daarop bijvoorbeeld, pizza's of muizen. Verder zul je bijna niets vinden over verzamelkaartspellen, zoals Magic of Pokémon. Maar verder weinig beperkingen. Je vindt krantenartikelen, verslagen van spellensessies of conventies, beschrijvingen van spellen en varianten en ga zo maar door. Veel plezier.


De belangrijkste onderdelen in Spelmagazijn zijn de:

  • Beschrijvingen met informatie over vele spellen,

  • het Nieuws met actuele informatie rondom spellen

  • en de Verslagen van diverse spel-activiteiten.

  • Kun je helemaal niet vinden wat je zoekt, dan kun je nog altijd terecht in het onderdeel Links.