Rogier

Introductie

Mijn naam is Rogier (spreek uit: "Rozjee"). In mijn jeugd heb ik voornamelijk computerspellen gedaan. Pas vanaf mijn 16de heb ik rollenspellen ontdekt, en met die groep deed ik ook wel eens een keer een bordspel. Met het groeien van mijn rollenspel vriendenkring leerde ik ook steeds meer bordspelfanaten kennen, met name Sandra, Enrico en Vincent. En tja, als je dan een keer de beurs van Essen bezoekt dan ben je echt verkocht (en toch is dan je beurs een stuk leger!).

Favoriete spellen

De bordspellen waarvan ik houd zijn over het algemeen de spellen met een lage geluksfactor zoals Puerto Rico, Agricola en Funkenschlag. Maar ook Dominion is sinds dat ik het kocht op de vorige Essen ongelofelijk veel op tafel gekomen. Waar je me echt altijd voor kan porren (als je mijn agenda kan leegmaken) is een echt lang spel, zoals 1870 of War of the Ring. Van die laatste ben ik ook de trotse bezitter van een van de 2000 collector's editions.

Huidige favorieten

Dominion zoals ik ook noemde. Maar sinds het uitkomen 2 maanden terug ben ik ook een enthousiaste speler van Starcraft 2. Vooral de manier waarop dat (computer)spel je kan koppelen aan medespelers is geweldig! Enorm veel plezier gehad om met een vriend met z'n 2en tegen 2 tegenstanders te spelen.

Minst favoriete

Ik heb best wel een hekel aan spellen die je met elkaar moet spelen en waar je dan toch informatie voor jezelf moet houden. Shadows over Camelot is de grootste overtreder daarin. Ik zie dat anderen het over Mens Erger je niet e.d. hebben, ik beschouw dat soort spellen niet als deel van de hobby.

Beste herinnering

Oei, dat is een hele moeilijke. Dan maar de eerste die bij me opkomt. Jaren terug met mijn rollenspelgroep hadden we een aangepaste versie van Formula De. Aangepast wil zeggen dat het racespel extra regels had waarbij je de andere auto's kon rammen, en heel veel opties had om je auto uit te bouwen compleet met turbo boost (Knight Rider dateert me wel hè...)

De dag was mooi zonnig en we waren op vakantie met de hele groep. Het weer was zelfs goed genoeg om buiten te kunnen spelen (windstil). Net de dag ervoor hadden we wat nieuwe regels geïntroduceerd, en tijdens het spelen bleek dat de auto's met rammen toch wel erg goed waren geworden zo... Nu waren mijn auto's vrijwel altijd 'tanks', en een andere speler had daar ook voor gekozen. Uiteindelijk werd het spel een jachtwedstrijd waarbij de andere spelers tevergeefs probeerden weg te komen. Mijn auto's finishten 1 en 3 en ik had bovendien de meeste extra punten gekregen in het spel (succesvol de andere auto beschadigen leverde een punt of een kleine reparatie op).

Tja, nadien zijn toch wel weer even wat regels teruggedraaid.

Opmerkingen

Ik speel vaak spellen op de computer, maar er gaat toch maar weinig boven daadwerkelijk je tegen- en mede-standers in de ogen te kunnen kijken.

Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn