Alea

Uitgeverinformatie

Naam Alea

Adres Steinbichlweg 1, 83233 Bernau am Chiemsee (Duitsland)

Telefoon 0049 8051 970 721

E-mail info@aleaspiele.de

Website http://www.aleaspiele.de

Gekoppeld aan Ravensburger

Omschrijving

Alea maakt onderdeel uit van het Ravensburger concern. Zij publiceert met name spellen met een hoge strategische aanspraak. Talrijke internationale onderscheidingen bevestigen deze buitengewone kwaliteit. Met Alea voorziet Ravensburger in een bijdrage voor het behouden van de hoogstaande speelcultuur voor wat betreft de Duitstalige spellen. Maar ook op andere taalvlakken is Alea (eventueel onder de naam van Ravensburger) actief, denk aan het in 2003 in Nederland uitgebrachte bordspel Puerto Rico. Er zijn inmiddels drie series spellen bij Alea, die herkenbaar zijn aan het formaat van de doos.

De verschillende spellen van Alea

Over de website

De website van Alea is goed opgezet. Je vindt de uitgebrachte spellen er gemakkelijk op terug. Wanneer spellen in het Nederlands zijn uitgebracht, kun je de Nederlandse spelregels van de site downloaden. Nog een leuk detail aan de site is de slogan: Have a break - Have an Alea.

Bijzonderheden

Voor 2004 is het kaartspel San Juan genomineerd voor Spiel des Jahres 2004. Dit spel is in Nederland door Ravensburger uitgegeven onder de naam Puerto Rico het kaartspel. Die Fürsten von Florenz heeft in 2001 de International Gamers Awards gewonnen. Puerto Rico heeft deze prijs in 2003 gewonnen. Tadsch Mahal heeft in 2000 de Deutscher Spiele Preis gewonnen en Puerto Rico deed dat in 2002.


Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn