PS Games

Uitgeverinformatie

Naam PS Games

Op 05-07-2011 is PS Games door de rechtbank in 's-Hertogenbosch failliet verklaard. Hiermee leek een einde gekomen te zijn aan een toonaangevende uitgever voor onder andere de fantasy bordspellenmarkt in Nederland. Gelukkig bleek Bergsala Enigma Benelux geïnteresseerd te zijn in PS Games en worden er sinds 2012 weer spellen uitgegeven.

Omschrijving

PS-Games begon in 1994 als distributeur van voornamelijk Engelstalige spellen voor spellenspeciaalzaken en stripboekenwinkels. Later werd er ook geleverd aan onafhankelijke speelgoedwinkels en boek- en tijdschriftenverkooppunten. Intussen is het assortiment uitgebreid met zelf uitgebrachte Nederlandstalige spellen. Hierbij zaten wat luchtige kaartspellen als Mamma Mia en Frank's Zoo, maar ook serieuze bordspellen als Warcraft en Civilization. Verder waren er behoorlijk wat uitgevers die gebruik maken van het distributiekanaal van PS-Games. De leeftijdsgroep van de mensen waar de spellen van PS-Games populair bij zijn, ligt tussen de twaalf en veertig jaar.

Bijzonderheden

In 2004 was er voor het eerst een uitgave van PS-Games genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs, namelijk De Grote Dalmuti. Later volgden ons andere Heersers der Woestijn en Pompen of Verzuipen.


Veel van de vertalingen voor de nieuwe spellen van PS-Games werden gemaakt in samenwerking met Spelmagazijn door Ronald Hoekstra, Sandra Pellegrom en Enrico van Kessel. Enkele kleinere kaartspellen die vertaald zijn: Mamma Mia en Biggenrace. Maar ook grotere bordspellen als Keythedral, Warcraft en Het Spel der Tronen zijn voor een groot gedeelte met medewerking van ons vertaald.


Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn

De inpakbalie

Een deel van het magazijn