University Games

Uitgeverinformatie

Naam University Games

Adres Wethouder Sangersstraat 23, 6191 NA Beek (L)

Telefoon 046-4770690

Fax 046-4770691

E-mail info@ug.nl

Website http://www.universitygames.nl

Omschrijving

Het Amerikaanse bedrijf University Games is op 1 april 1985 opgericht door Bob Moog en Chris Lehman. Ze wilden spellen op de markt zetten die vooral gericht waren op sociale interactie en waar je iets van op kon steken. Hun eerste product was Murder Mystery Party. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven voor educatieve spellen in de Verenigde Staten. Ook in Nederland zit een onderdeel van University Games. Dit Europese onderdeel bedient de Benelux en Frankrijk. De Amerikaanse spellen hebben het echter wat moeilijker op de Nederlandse markt, dus wijken de producten enigszins af van de grote Amerikaanse broer.

Het nieuwe pand van University Games

Over de website

De website van University Games is erg toegankelijk en bevat een heleboel informatie. Alle producten krijgen een korte introductie: spellen, puzzels en speelgoed. Sterke namen als Dora en Muis voor kinderspellen, en Baantjer, Hitchcock, Maigret en Sherlock Holmes voor de mystery puzzels staan garant voor veel plezier. Sinds 2004 wordt er gewerkt aan het spellensegment, waarbij interessante titels uit het buitenland worden vertaald voor de Nederlandse markt.

Bijzonderheden

In 2005 zijn 2 nieuwe spellen genomineerd voor spellenprijzen in Nederland: De Bezeten Fles voor Speelgoed van het Jaar en Veel Soeps voor de Nederlandse Spellenprijs. In 2006 is het spel New Amigos genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. Op de website van University Games kun je diverse van hun spellen online uitproberen. Vooral de kaartspelletjes zijn erg leuk om te doen.

Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn

De onderstaande spelbeschrijvingen van University Games zijn in Spelmagazijn te vinden. Uiteraard zijn er nog veel meer spellen door University Games uitgegeven.