Nieuwsarchief

Take Away and Play

Geplaatst 16 mrt. 2017 20:45 door Ronald Hoekstra [ 16 mrt. 2017 20:49 bijgewerkt ]

Persbericht

Lancering nieuwe spellenlijn “Take away and play”. In samenwerking lanceren 4Dekx en Henmar Games op Zuiderspel hun nieuwe abstracte spellen.

Deze lijn bestaat uit vlot spelende en soms pittige spellen van onder andere Sven Wijnands, Arvid Klaverstijn, Dennis Merkx, Ellis Hendriksen en Nestor Romeral Andres. De spellen zitten in een handzaam koffertje dat makkelijk mee te nemen is op vakantie.

4Dekx en Henmar Games hebben samen een stand op Zuiderspel (19 maart) waar je de eerste drie spellen kunt uitproberen.

  1. Hostile Takeover van Sven Wijnands

  2. Pawn Stop van Arvid Klaverstijn

  3. Try-Angle van Ellis Hendriksen


Later dit jaar zullen er nog 2 titels aan toegevoegd worden van Nestor Romeral Andres en Dennis Merkx en het voornemen is om ieder jaar een paar spellen uit te brengen.

Voor meer informatie kun je kijken op:


https://www.facebook.com/TakeAwayAndPlay

https://www.facebook.com/HenmarGames

https://www.facebook.com/4Dekx

Parallelo

Geplaatst 9 sep. 2015 21:43 door Ronald Hoekstra


Persbericht


Bordspellen uitgeverij Rielekst brengt binnenkort Parallelo uit, een breinbrekend bordspel met eenvoudige regels voor twee spelers. Het spel is voor het eerst te spelen bij de Ducosim Beurs in Amersfoort op 19 september 2015.

Parallelo is bedacht door de twee ervaren spelauteurs Sjaak Griffioen en Fred Horn. Fred was voorzitter van de Nederlandse Spellenprijs. Sjaak ontwikkelde inmiddels meer dan 100 unieke spelvormen voor het bedrijfsleven, het onderwijs en de speelgoedmarkt.


In Parallelo moeten spelers parallellogrammen maken, met vier pionnen van dezelfde kleur als hoekpunten. Spelers zetten om beurten een pion op het speelbord. Je hebt als speler echter maar drie pionnen van één kleur. Je hebt dus een pion van je tegenstander nodig (die dezelfde kleur heeft) om een compleet parallellogram te maken. De bijzondere vorm van het speelbord maakt het nog ingewikkelder. Wie als eerste drie parallellogrammen maakt, wint het spel.

(Is de titel nu Parallelo of Paralello?)

http://www.rielekst.com/nl/epstrekt-spellen/paralello/

Pandemic Legacy

Geplaatst 29 jun. 2015 20:44 door Ronald Hoekstra


Persbericht


Pandemic Legacy

Nederlandse Editie Seizoen 1

Bergsala Enigma Benelux B.V.


Het langverwachte en geheel nieuwe spel in de populaire Pandemic reeks


Op 8 oktober 2015 vindt tijdens Spiel in Essen de wereldwijde release plaats van Pandemic Legacy. Pandemic Legacy is het geheel nieuwe en langverwachte spel in de populaire Pandemic reeks. Het stand-alone spel is bedacht door Matt Leacock (Pandemic) en Rob Daviau (Risk Legacy).

In Pandemic Legacy neem je elementen mee van het ene spel naar het volgende. Beslissingen die de spelers in spel 1 maken, hebben daardoor invloed op spel 2, 3, en elk spel daarna dat met dit exemplaar van het spel gespeeld wordt. Iedere groep maakt andere beslissingen en beleeft daardoor het spel op een andere manier. Zo ontstaat voor elke groep spelers een uniek spel.


Pandemic Legacy wordt op de markt gebracht in zowel een blauwe als een rode versie van de speeldoos. De inhoud van beide versies is gelijk.

Hoewel de basisprincipes van het spel overeenkomsten vertoont met die van Pandemic, zijn er vanaf het begin duidelijke verschillen: Iedere stad heeft een paniekniveauveld waarop je het paniekniveau kunt markeren. Hoe meer uitbraken er in een stad plaatsvinden, hoe moeilijker het wordt om de stad binnen te komen.

Op sommige kaarten in de Legacy-stapel staat een STOP-symbool afgebeeld om te voorkomen dat de voortgang van het spel verraden wordt. De bovenste kaart geeft aan wanneer de spelers nieuwe kaarten mogen trekken. De spelers blijven vervolgens kaarten trekken tot er een nieuw STOP-symbool verschijnt.

Hoewel Legacy bekende karakterkaarten bevat, hebben ze meer eigenschappen dan in de oorspronkelijke Pandemic. Zo kun je je karakter een naam geven, kunnen ze relaties met elkaar hebben, een upgrade krijgen en zelfs gewond raken.

Er staan spelers tal van andere verrassingen te wachten, maar daarover kunnen we nu nog niets verklappen!


Eén jaar. Eén team. Eén hoop.


Het spel begint bij een jaar dat zomaar eens een van de slechtste jaren sinds mensenheugenis kan worden. Of het ook daadwerkelijk een van de slechtste jaren zal zijn hangt af van de spelers. Je zult samen moeten werken om de wereld te redden. Anders dan in het basisspel Pandemic hebben de acties die je in Pandemic Legacy neemt gevolgen voor alle daarop volgende spelrondes. Personages veranderen en raken vermist. En natuurlijk zijn er ook nu weer tal van ziektes. In het begin lijken ze misschien onder controle, maar voor je het weet… Kun jij de mensheid redden? Ben je klaar voor de uitdagingen die je in Pandemic Legacy te wachten staan?

El Gaucho

Geplaatst 27 mei 2015 17:57 door Ronald Hoekstra


The Game Master heeft in mei 2015 nog een nieuw spel aan de collectie toegevoegd: El Gaucho. Daarin proberen de spelers koeien te vangen door hun lasso uit te werpen. Ook kunnen ze in het veld gaan liggen om een nietsvermoedende koe te vangen. Dat lijkt gemakkelijk, maar het vangen van de koeien is nog maar het begin van dit licht strategische, zeer soepel spelende familieplus bordspel met een hoge herspeelbaarheidsfactor.


Familie "plus" spel, 2-4 spelers, spelduur: 60 minuten, vanaf 10 jaar


Met koeien van dezelfde kudde (kleur) maak je een serie. De spelers proberen daarbij lange series te maken en minstens één koe van een hoge waarde in de serie te krijgen. De serie moet op- of aflopen en dat levert puzzelwerk van de bovenste plank op. Krijg je een "foute koe" dan moet je tussentijds je series "afrekenen". Je rekent af met geld, maar geld = punten in El Gaucho. De speler met het meeste geld aan het einde van het spel wint. Soms is het zelfs beter om tussentijds te verkopen, want de spelers kunnen elkaar soms dwarszitten. Gelukkig kun je dit een beetje zien aankomen, wordt er netjes afgerekend bij "dievenacties" en is tussentijds verkopen mogelijk. Kortom: een leuk familiespel met nét even wat meer tactische mogelijkheden en hierdoor een hoge herspeelbaarheid.


De startspeler gooit de dobbelstenen in het speciale rodeovak. Kies 2 dobbelstenen en gebruik deze om jouw unieke Gaucho poppetjes op de tegels met runderen te zetten. Hiermee kun je ze vangen (rechtop) of alvast claimen (liggende Gaucho's). In het dorp vind je 6 verschillende actievelden waarmee je vee kunt stelen, verkopen, een wild card kunt halen, kaarten tussen kunt schuiven, runderen stelen, luie Gaucho's (liggende Gaucho's) tot de orde kunt roepen of er eentje van zijn handdoekje afjagen en tenslotte kun je wild vee uit één van de verliggende grasvelden halen. Behaal de meeste punten aan het einde van het spel. Aan het einde van het spel wordt de waarde van al het vee in jouw ranch meegeteld voor de eindoverwinning.

De Alchemist

Geplaatst 27 mei 2015 17:41 door Ronald Hoekstra


In mei 2015 heeft The Game Master een van de toptitels van Spiel 2014 aan het assortiment toegevoegd. De Alchemist is een heerlijk vormgegeven en diepgaand bordspel voor experts waarin klassiek en modern samenkomen in een strategiespel en een smartphone applicatie. Mix de acht ingrediënten met elkaar en ontdek welke toverdranken je allemaal kunt maken!


Strategisch bordspel, 2-4 spelers, 120+ minuten, Vanaf 14 jaar


In De Alchemist verzamel je ingrediënten uit het bos bos en meng je deze tot een mysterieus brouwsel, dat hopelijk magische krachten bevat. Zet je eigen laboratorium op en experimenteer op jezelf met de toverdranken, die je brouwt. Als je niet zeker weet of het goed of slecht voor je is, loopt er vast wel een student rond die het drankje tot zich wil nemen in naam der wetenschap. Kom er achter wat de compositie van de ingrediënten is. Publiceer je eigen theorieën voordat de anderen dat doen. Het bordspel De Alchemist is een parodie op de academische wereld met vele wetenschappelijke trekjes, grappen en fiasco's. Het thema van het spel geeft het onderzoekende en deducerende aspect extra diepgang en humor.


De Alchemist biedt veel variatie. Je kunt krachtige artefacten te kopen, die je bij je onderzoek kunnen helpen. Zet ingrediënten om in goud om zo je onderzoek te perfectioneren. Of je verkoopt toverdranken aan avonturiers, die het dorp aandoen op zoek naar het krachtigste nectar. Ook kun je de slappe theorieën van je tegenstanders om zeep helpen door te bewijzen, dat de wereld zo niet in elkaar steekt. Aan de andere kant kun je je eigen theorieën bij elkaar bluffen en voor iedereen de schijn ophouden, dat je veel meer weet dan de rest.


Met het bordspel komt ook een applicatie, die het spel ondersteunt. Deze app is gratis te downloaden, aangezien je al betaald hebt voor het bordspel. Deze is ook, net als het spel, volledig in het Nederlands.

Met de app kun je ingrediënten scannen om te ontdekken tot welke toverdrank ze mengen. Je kunt andermans theorieën ontkrachten en toverdranken verkopen met de app. Mocht je zonder de app willen spelen, dan wordt met het bordspel al het materiaal geleverd om zonder de digitale ondersteuning te spelen.

Out of Mine

Geplaatst 27 mei 2015 17:34 door Ronald Hoekstra


The Game Master heeft in mei 2015 een nieuw spel toegevoegd aan het assortiment. In dit vlotte familiespel heeft iedere speler een mijn en deze moet zo snel mogelijk worden gevuld met allerlei kristallen. De kristallen bestaan uit een stapel gekleurde tetrisfiguren die midden op tafel liggen. Vul als eerste je mijn en probeer daarmee de meeste punten te maken.


Reactie & Inzichtspel, 2-4 spelers, 20+ minuten, Vanaf 10 jaar


Als een dolle dwerg moet je in je mijn alle hoeken en gaten vullen met diamanten, robijnen, smaragden en saffieren. Zodra je je mijn vol hebt gestopt, roep je: 'OUT OF MINE!'. Op dat moment moeten alle spelers stoppen met kristallen plaatsen. Dan krijgt iedereen punten voor hoe vol de mijn is en minpunten voor elk vakje dat niet gevuld is. Het loont dus enorm om als eerste klaar te zijn. Het draait in dit spel om behendigheid, inzicht en snelheid. Na 7 rondes in de mijnen te hebben gewerkt is het spel ten einde en is de winnaar duidelijk.

Het is een spannend en chaotisch spel waarbij je de moeilijkheidsgraad zelf in de hand hebt. Je kunt het basisspel spelen door alleen op de kristallen te letten, of je kunt het jezelf moeilijker maken door op de ratten of wormen te letten die je minpunten geven. Daarentegen kun je beter letten op het goud of zilver dat soms tussen de kristallen verborgen zit, wat weer extra punten oplevert. Zo geldt het ook voor de elfjes die op de kaartjes staan. Zij kunnen je te hulp schieten. Als je de juiste kleur aanlegt bij die elf, krijg je daar pluspunten voor. Voor de jongere spelers is het spel een goede en vooral leuke manier om logisch denken en ruimtelijk inzicht te oefenen.

Little Football Game

Geplaatst 3 apr. 2015 20:27 door Ronald Hoekstra


Elven Ear Games heeft een snel en tactisch voetbal kaartspel uitgebracht: Little Football Game. Het is een spel voor 2 spelers en duurt ongeveer 20 minuten. Elk spel bevat 3 verschillende voetbalteams. Er zijn inmiddels al 6 verschillende teams beschikbaar. Bij aanschaf van het spel kun je zelf bepalen welke 3 teams in je spel zitten. Elk team heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Er zijn 3 soorten spelers: verdedigers, middenvelders en aanvallers. Je kunt een betreffende speler alleen gebruiken als de bal in het bijbehorende gebied van het veld is. Elke speler heeft 14 kaarten, die je allemaal slechts eenmaal kunt gebruiken.

Elven Ear Games CHECK

Expeditie Robinson

Geplaatst 29 okt. 2014 20:58 door Ronald Hoekstra [ 29 okt. 2014 21:01 bijgewerkt ]


Vanaf 15 oktober 2014 ligt het officiële Expeditie Robinson spel (van Just2play) in de winkels. In het spel speel je de bekende televisieserie na. Het spel bestaat uit twee delen: De teamfase, verdeeld over 2 eilanden en de Samensmelting, waarna ieder voor zich speelt. In de eerste fase probeert elk team zoveel mogelijk van de drie beschikbare missies te vervullen om extra stemmen te verdienen. Na de samensmelting wordt er gestemd. Vervolgens begint de eliminatie, waarbij de teamleden één voor één worden geëlimineerd, totdat uiteindelijk de echte Robinson over blijft. Nu gaat het er om, wie de meeste stemmen op deze Robinson heeft uitgebracht. Deze speler wint het spel.

Braverats

Geplaatst 3 sep. 2014 10:05 door Ronald Hoekstra


Op 6 september 2014 presenteert 999Games bij diverse spellenspeciaalzaken het snelle kaartspelletje voor twee spelers: Braverats. Beide spelers spelen tegelijkertijd een kaart uit. Degene die de hoogste kaart uitspeelt, wint de slag. Maar... de kaarten hebben ook speciale eigenschappen die de uitslag beïnvloeden. Zo kan de laagste kaart een slag winnen, kan de hele slag geneutraliseerd worden, of kun je zelfs met één slag het hele spel winnen. Na een paar minuten is de winnaar bekend.

Stick Storm

Geplaatst 2 mei 2013 23:38 door Ronald Hoekstra


In juli presenteert Goliath een nieuw, explosief spel voor kinderen vanaf zes jaar: Stick Storm. Bouw lange banen en originele constructies met de sticks en laat ze vervolgens spectaculair de lucht in vliegen. Stick Storm is bedacht door de Amerikaan Tim Fort, op het internet bekend als de Kinetic King. Met zijn explosieve gadgets had hij veel succes in America’s Got Talent. Fort bouwt met spatels lange banen en bijzondere constructies en laat ze vervolgens spectaculair exploderen. Vanaf juli kan iedereen het zelf proberen met het nieuwe spel Stick Storm. Goliath brengt zeven versies naar de winkels.

Video

Targi

Geplaatst 2 mei 2013 23:26 door Ronald Hoekstra


Een toegankelijk strategisch spel voor 2 personen. De spelregels zijn niet ingewikkeld, maar om te winnen moet je van goede huize komen. Het speelveld bestaat uit 16 randkaarten en 9 kaarten die daarbinnen liggen. Je zet steeds stamleden op de randkaarten in om goederen te verzamelen, acties uit te voeren en/of gunsten van de plaatselijke bevolking te vragen. Nadat beide spelers al hun stamleden hebben ingezet, voer je in een volgorde naar keuze je acties uit. Je legt gekochte kaarten in een blok van 3 bij 4 voor je neer. Aan het einde van het spel kun je bonuspunten verdienen voor het verzamelen van gelijke of juist verschillende symbolen in een rij.

Boon to be Wild!

Geplaatst 2 mei 2013 23:25 door Ronald Hoekstra


Een uitgebreide versie van Boonanza. Ook nu handelen de spelers met hun bonen en verbouwen deze op hun akkers. Wie troggelt de andere spelers de beste bonen af en verdient het meeste geld? Met spelregels voor 2 spelers en een solitaire versie! Boon to be Wild bevat 11 nieuwe bonensoorten. Nieuwe bonometers lopen tot 5 dukaten en zijn niet meer zo regelmatig. Handelskaarten geven de spelers de mogelijkheid op een andere manier met elkaar te handelen. In de trekfase trekt iedere speler 1 kaart van de gedekte stapel, waarbij het niet van belang is wie de actieve speler is. De grootste verandering wordt veroorzaakt door de "wilde bonen". Van elke bonensoort zijn er bonen die extra acties opleveren als ze zichtbaar op een bonenveld liggen.

Ticket to Ride The Heart of Africa

Geplaatst 23 dec. 2012 09:53 door Ronald Hoekstra


Ticket to Ride The Heart of Africa is de nieuwe uitbreiding voor Ticket to Ride van Days of Wonder. Deze uitbreiding is geschikt voor 2 tot 5 spelers. Om het spel te spelen heb je wel de treinen en de treinenkaarten van Ticket to Ride of Ticket to Ride Europe nodig. Een leuke aanvulling op de regels is zijn de speciale terreinkaarten, waarmee je in bepaalde gevallen de waarde van je route kunt verdubbelen.

Uitbreiding voor Alcatraz: The Scapegoat

Geplaatst 21 feb. 2012 22:27 door Ronald Hoekstra [ 31 mrt. 2012 16:12 bijgewerkt door Ronald Hoekstra ]


Kuznia Gier heeft een uitbreiding aangekondigd voor het spel Alcatraz: The Scapegoat. De eerste afbeelding is al bekend gemaakt. Alcatraz is een coöperatief spel, met een speciaal verradersysteem. Van tevoren is al bekend dat één van de spelers het niet redt.

http://main.kuzniagier.com/page/2012/02/dodatek-do-alcatraz

Ticket to Ride India

Geplaatst 31 dec. 2011 10:25 door Ronald Hoekstra


Ticket to Ride India is de nieuwe uitbreiding voor Ticket to Ride van Days of Wonder. Deze uitbreiding is geschikt voor 2 tot 4 spelers. Op de achterzijde van het bord vind je Ticket to Ride Switserland, die al een tijdje niet meer verkrijgbaar was. Om het spel te spelen heb je wel de treinen en de treinenkaarten van Ticket to Ride of Ticket to Ride Europe nodig. Een leuke aanvulling op de regels is de Grand Tour of India bonus, waarbij extra punten zijn te halen als bestemmingssteden via twee verschillende routes worden verbonden.

Clue Investigator

Geplaatst 15 nov. 2011 21:16 door Ronald Hoekstra


Clue Investigator van Productief BV is een denk- en puzzelavontuur waarin de speler op onderzoek gaat naar de daders van een misdrijf. Verzamelde aanwijzingen geven codes. Die kunnen op de bijbehorende website clueinvestigator.com ingevuld worden om met een filmpje achter de identiteit van de dader te komen. Voor spelers vanaf 8 jaar.

Reiner Knizia heeft het concept voor Clue Investigator bedacht. De populaire spelbedenker verklaarde tijdens de Europese spellenbeurs Spiel in Essen dat Clue Investigator in zijn top 3 van uitgebrachte spellen in 2011 staat.

Tridio Twist

Geplaatst 15 nov. 2011 21:12 door Ronald Hoekstra


Tridio Twist van Productief BV is een driedimensionale puzzel die de speler uitdaagt op het gebied van logisch denkvermogen en ruimtelijk inzicht. Flexibele tetrisachtige vormen moeten zo gedraaid en gecombineerd worden dat ze een 3D weergave zijn van het 2D voorbeeld. Voor spelers vanaf 8 jaar.

Principato

Geplaatst 12 sep. 2011 22:58 door Ronald Hoekstra


Iedere speler heeft bij aanvang van het spel een klein onbeschermd vorstendom in het noorden van Italië. Gedurende drie jaar gaat men dit ontwikkelen. Geld en voedsel zorgen ervoor dat een leger de grenzen zal bewaken en cultuur zorgt voor extra welvaart en prestige in het vorstendom. Wanneer is het beste moment om uit te breiden? Wanneer is de oogst rijk en hoeveel verdediging is nodig bij je stadsmuur? Alleen de speler die deze beslissingen op het juiste moment kan maken zal zegevieren aan het einde. Timing is daarbij de sleutel tot succes! Het spel kent een leuk actie selectie mechanisme, waardoor het aanbod van mogelijke acties voortdurend verandert. Kies op het juiste moment de juiste actie voor het te laat is en wees je tegenstanders te slim af. Probeer vooruit te plannen: zorg ervoor dat je over voldoende geld en voedsel beschikt om je leger te bevoorraden als de vijand voor de deur staat. Het speelt ook leuk met twee spelers, zonder regelaanpassingen. Het spel wordt uitgegeven door White Goblin Games.

Mondo

Geplaatst 12 sep. 2011 22:51 door Ronald Hoekstra

Mondo is een legspel van Michael Schacht uitgegeven door White Goblin Games. Onder druk van een timer bouwen de spelers een eigen wereld. Ze scoren punten voor de aanwezige dieren en afgesloten grondgebieden. Uiteraard zijn er nog bonussen te verdienen en pas op voor te veel vulkanen.

Dit spannende tegellegspel is in 3 minuten uit te leggen en in 30 minuten te spelen. Mondo is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en ideaal voor families. Het spel bevat 3 verschillende moeilijkheidsniveaus en kan zelfs alleen worden gespeeld. Ouders kunnen gelijktijdig op een hoger niveau spelen dan hun kinderen, waardoor het spel eerlijk en spannend blijft.

Weinig tijd? Door het gebruik van de timer is zelfs een potje van 5 minuten mogelijk!

Khet vernieuwd

Geplaatst 8 aug. 2011 18:13 door Enrico van Kessel [ 8 aug. 2011 18:16 bijgewerkt door Ronald Hoekstra ]


Er is een nieuwe versie van het strategische bordspel Khet verkrijgbaar met een aangepast speelbord, nieuwe speelstukken met ingebouwde lasers en een verlaagde adviesprijs.

De update naar versie 2.0 komt vier jaar na de Nederlandse lancering van het bijzondere bordspel. Khet is bekend geworden als het schaakspel met lasers: spelers plaatsen strategisch hun speelstukken met ingebouwde spiegels. Na het afvuren van hun laser kan de laserstraal via de spiegels een speelstuk van de tegenstander raken en die daarmee uitschakelen.

Waar de lasers eerst in het speelbord zaten, zijn ze nu geïntegreerd in het nieuwe speelstuk: de Sfinx. De Sfinx kan een kwartslag draaien, waardoor de laserstraal plotseling een heel ander pad volgt. Het tweede nieuwe speelstuk Anubis is onschendbaar aan 1 zijde, wat meer mogelijkheden geeft om een goede verdediging neer te zetten. (Uitgeverij Productief)

Pantheon

Geplaatst 3 aug. 2011 17:20 door Enrico van Kessel [ 3 aug. 2011 17:22 bijgewerkt door Ronald Hoekstra ]


Probeer in de gunst van goden en halfgoden van het Pantheon te geraken en de pilaren ervan te bouwen.


Het spel duurt 6 tijdperken. In elk tijdperk wordt 1 volk gespeeld. De volgorde waarin de volken verschijnen verschilt per spel, waardoor Pantheon steeds anders is. Wie aan de beurt is, voert vervolgens steeds 1 actie uit: verplaatsen, kopen, godenfiche kopen door offers te brengen of 3 actiekaarten trekken. Daarmee probeert hij voeten en pilaren op het speelbord te zetten. Pilaren leveren bij een puntentelling punten op. Onderweg kan hij bonus- en buitfiches oppikken, die hem tijdelijke voordelen, halfgoden of punten opleveren. Verder kan hij offerfiches kopen, die hij samen met speciale actiekaarten kan inzetten om godenfiches te kopen. Ook die leveren voordelen en punten op.


Het spel is afgelopen na tweede puntentelling. De speler met de meeste punten wint.

Pantheon is een spel voor de echte liefhebber, maar ook een gezin met oudere kinderen kan hier veel plezier aan beleven. (999 Games)

De Kathedraal: het Kaartspel

Geplaatst 3 aug. 2011 17:15 door Enrico van Kessel [ 3 aug. 2011 17:22 bijgewerkt door Ronald Hoekstra ]


Vlot kaartspel, gebaseerd op het bekende bordspel De Kathedraal.


Probeer in 9 of 10 slagen zoveel mogelijk eigen ambachtslieden, nuttige grondstoffen en andere positieve kaarten te winnen. Met eigen ambachtslieden kun je namelijk grondstoffen in punten omzetten. Ondertussen probeer je de andere spelers kaarten met minpunten in de maag te splitsen. Wie na 5 ronden de meeste punten heeft, is de beste bouwmeester en wint het spel.


Het spel bevat alle bekende personen uit het boek. Door de eenvoudige spelregels is het geschikt voor het hele gezin. (999 Games)

30 Seconds

Geplaatst 3 aug. 2011 16:55 door Enrico van Kessel [ 3 aug. 2011 17:22 bijgewerkt door Ronald Hoekstra ]


Dit is een herziene editie van dit al jarenlang bekende partyspel voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Je speelt 30 Seconds in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish?


Deze nieuwe editie bevat moderne begrippen, waardoor iedereen kan meedoen. En voor wie de antwoorden van de oude editie wel kon dromen, volgt er een nieuwe uitdaging: alle vragen zijn namelijk vernieuwd! (999 Games)

Rood Wit Blauw

Geplaatst 3 aug. 2011 16:46 door Enrico van Kessel [ 3 aug. 2011 16:48 bijgewerkt door Ronald Hoekstra ]


Rood Wit Blauw is een vlot kaart- en puzzelspelletje voor de hele familie.


Combineer kleuren, tekst en hoeveelheden. Iedereen vormt tegelijkertijd een rij, waarbij een volgende kaart steeds helemaal verschillend moet zijn ten opzichte van de vorige. Dat is lastiger dan het lijkt, omdat de kleuren zowel afgedrukt als geschreven zijn. Heb jij als eerste je rij compleet? Dan roep je "STOP". Wie na controle de meeste kaarten overheeft, krijgt de meeste punten. Rood Wit Blauw staat garant voor chaotisch en zenuwslopend spelplezier. (999 Games)

Tik Tak Boem Junior

Geplaatst 16 jun. 2011 09:12 door Ronald Hoekstra [ 16 jun. 2011 09:13 bijgewerkt ]


De juniorversie van de populaire action game. Geschikt voor twee tot zes spelers vanaf zes jaar. Met liefst tachtig themakaarten voor explosief veel spelplezier. Verzin razendsnel woorden rond een thema voordat de bom in je handen ontploft. Kun jij je koelbloedigheid bewaren en ben je bestand tegen het dreigende getik van de bom? (Goliath)

Sammie de Zeehond

Geplaatst 16 jun. 2011 09:10 door Ronald Hoekstra [ 16 jun. 2011 09:11 bijgewerkt ]


Een behendigheidsspel voor één tot zes spelers vanaf vier jaar. Gooi de ringen om de nek van Sammie. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, want de zeehond beweegt zijn hoofd van voren naar achteren en van links naar rechts. Maar als het lukt, word je ook beloond. Dan blaft Sammie vrolijk en klapt hij blij in zijn handen. (Goliath)

Mr. Creepy's Tomb of Doom

Geplaatst 16 jun. 2011 09:08 door Ronald Hoekstra [ 16 jun. 2011 09:12 bijgewerkt ]


Een nieuw en razend spannend spel voor twee tot vier spelers vanaf zes jaar. Mr. Creepy bewaakt een mysterieuze schatkist. Rol de dobbelsteen en voer de opdracht uit. Als de opdracht is volbracht, pak je een sleutel en probeer je de schatkist te openen. Heb je de verkeerde sleutel, dan begint Mr. Creepy te schudden en met zijn tanden te ratelen. Heb je de juiste sleutel, dan opent de schatkist en win je een munt. (Goliath)